Reklama

Reklama

Zlatý Glóbus 2016

(pořad)
  • USA The 73rd Golden Globe Awards
Publicistický
USA, 2016, 180 min

Účinkují:

Ricky Gervais, Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Eddie Redmayne, Melissa Benoist, Amber Heard, Channing Tatum, Brie Larson, Brad Pitt (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hollywoodská asociace zahraničního tisku (HFPA) byla založena ve čtyřicátých letech minulého století, během druhé světové války. Původně ji tvořila hrstka novinářů ze zámoří, tehdy působících v Los Angeles, kteří se snažili propojit Hollywood s ostatním světem a prostřednictvím filmu rozptýlit svět ztrápený ničivou válkou. Dnes HFPA sdružuje více než 55 zemí, se čtenářskou obcí čítající přes 250 milionů čtenářů. Každý rok tato organizace pořádá třetí nejsledovanější televizní galavečer na světě, udílení Zlatých glóbů, na kterém oceňuje nejvýznamnější filmy a televizní pořady roku. (HBO Europe)

(více)

Recenze (28)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Ricky Gervais zase válel. Nic jiného ani v rámci takových show nelze hodnotit, než právě výkon moderátora. A taky dali glóba Jonu Hammovi, takže jsem oželela i to, že Fassy opět ostrouhal. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jednou za rok mám možnost své oblíbené herce vidět v tak pohodové atmosféře, jako při předávání Zlatých Glóbů. Ricky Gervais byl opět bezkonkurenční a záměrně se na podiu slušně opil. Neustále měnící se hladina piva ve sklenici před ním na pultu prakticky mluvila za vše. Slušný excentrický záchvat tam měl i Jason Statham, Quentin Tarantino a Jamie Foxx. Quentin, i když je evidentně střelenej, složil Ennio Morriconemu hezkou poctu. Stejně tak byla i poměrně drsná slovní přestřelka mezi Melem Gibsonem a rozjetým Gervaisem, kterej si vysloveně nebral servítky. Urážel kohokoliv a Mel to dostal v plné palbě. Také byl zajímavý střet mezi Lady Gaga a Di Capriem. V tomto případě, dokud ji opravdu v tom seriálu neuvidím, ji hodnotit, jako to dělal Di Caprio, odmítám. Spíš to vypadá, jako že je Di Caprio slušný arogant (těžko blíže soudit). Dobře se každopádně nezachoval. Celkově musím ale říct, že jsem dvě hodiny byl rád s těmito herci. Pěkně se na ně kouká a alespoň je člověk může vidět v trošku jiné póze, než v té herecké. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Co říct. Lepší momenty střídaly ty horší, při duelu Mel Gibson vs. Ricky Gervais mi bylo trapně, nakonec 1:2 pro Rickyho. Každopádně to fakt mohlo odbíhat kapku rychleji, některé nominace úplně mimo (Marťan, Gaga.. wtf), potěšila Kate Winslet, Aaron Sorkin a především Denzel. Vůbec, trio Denzel, Jamie Foxx a Will Smith bylo hodně vidět a vůbec by mi nevadilo, kdybych je vídal častěji. Top jokes si letos připsali Aziz Ansari, Jim Carrey, Eva Longoria a Selma Hayek. 6/10 ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že už mě unavuje koncept, kdy v rámci společenských konvencí jeden chválí druhého, všichni se opakují, děkují jak přes kopírák a hlavně nikomu nesmí ani na chvilku spadnout z tváře jeho otravný falešný úsměv. Pokud vyhlašování cen, ať už Glóbů, či Oscarů, bude mít vždy tento mustr, nebude mě už asi nikdy bavit. Děkovat mohu jen fantastickému Rickymu Gervaisovi, který se nebojí nazvat věci pravými jmény a vymáchat i těm nejposvátnějším celebritám čumák v jejich přešlapech. Bravo, Ricky! 6/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kdyby vypadalo kterékoliv předávání u nás alespoň z poloviny takhle.. Nevím, proč se tu zbytečně sype kritika, protože.. protože úžasný úvod Rickyho Gervaise, který se nebojí říct, co má na srdci a ukázat na přešlapy i těch nejzářivějších hvězd (výtečně okomentoval písemnou frustraci Jennifer Lawrence z nerovnosti pohlaví při vyplácení filmových honorářů, výtečně uvedl Mela Gibsona).. protože Jason Statham, protože skvělý Jim Carrey, Ridley vzpomínající na bratra Tonyho, čestná cena pro Denzela, nenabubřele pyšný Leonardo DiCaprio, příjemné překvapení v podobě Slye a další skvělí herci. Pro mě znovu moc milé setkání s těmi, které má filmový fanoušek tolik rád. Navrch s cenami vesměs souhlasím. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Ricky je zpět. A sním i jeho od srdce rýpavý styl humoru, který velice rád vyhrocuje do všech možných i nemožných extrémů jaké si lze představit. Pravě jeho (již odzkoušená) nedbalá excentričnost předávání Globů příjemně odlehčila, a v duchu toho se nesl celý večer. Skvěle vše odsýpalo, ceny byly uděleny vesměs spravedlivě (DiCaprio, Damon, Stallone, Brie Larson, Inside Out). Předávající byly uvolnění, možná až někteří moc, jako třeba slušně nalitej Tarantino (přebírající cenu za Morriconeho), sjetej Statham či totálně mimo Jamie Fox... no, moje bránice měla někdy vážně dost, více takových předávání. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dámy a páni, privítajte dvojnásobného držiteľa zlatého glóbusu, Jima Carreyho. Jim: čavte som držiteľom dvoch zlatých glóbusov, Jim Carrey. A kedže už mám dvoch, tak si večer spokojne zaspávam, pretože som ich vyhral zaslúžene. A viete o čom sníva dvojnásobný držiteľ zlatého glóbusu Jim Carrey ? O trojnásobnom držiteľovi zlatého glóbusu, Jimmovi Carreymu. Nebolo to zlé. Práve naopak, celkom sa bavil. Niektoré dvojice síce boli nudné a trápne a tak isto mi miestami prišiel aj uvádzač Ricky Gervais, ale zvyšok väčšinou stál za to: Ridley Scott - Už som si myslel, že ťa dostanem po smrti. 80% - 4* ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Letošní ročník byl celkem překvapivý. Některé výherce jsem opravdu nečekal. Moderátor Ricky Gervais byl docela vtipný a show se neobešla ani bez trapasu. :D ()

MikeCool

všechny recenze uživatele

Omlouvám se novinářům, že jsem byl poněkud skeptický k Leovi a tipl jsem si jeho konkurenta Redmayneho. Leo měl holt už několikrát smůlu na sošky, ale letos mu to konečně vyšlo na Glóbech a doufejme, že se mu konečně poštěstí i na těch proklatých Oscarech. (vydařilo) :-) ()

classic 

všechny recenze uživatele

Zlaté Glóbusy, sú druhou najdôležitejšou filmovou udalosťou po Oscaroch, ale udeľovanie, sa tradične koná pred nimi, zároveň bývajú spoľahlivou predpoveďou, ako to bude vyzerať na udeľovaní americkej Akadémie filmových umení a vied. Anglický moderátor - Ricky Gervais, je primitív, ktorý si neberie servítku pred ústa, mimochodom - neznášam ho ! Považujem - toto celé za šaškáreň, kde sa títo tzv. umelci - nevedia správať, vrieskajú, húkajú, sú ako opice zo zoologickej záhrady, alebo ešte lepšie povedané, že sú ako z O.Š.I. - Osobitná škola internátna. Nie všetci, toto tvrdenie sa väčšinou vzťahuje na televíznych ocenených, tieto TV. PRODUKTY, mi nevoňajú, seriály nepozerám, je mi to veľkou záhadou a neznámou, ale poznám zase hercov, herečky, ktorí stelesňujú jednotlivé charaktery - postavy v zmieňovaných a úspešných seriáloch ! Skrátka, herec, si potrebuje určiť jasné pravidlá, ktoré spočívajú v tom, že bude pracovať i na dlhometrážnych projektoch, t.j - filmoch + ešte sa bude vytŕčať pred televíznymi obrazovkami. Taká speváčka, Lady Gaga, bola medzi ocenenými, konalo sa z jej strany o veľké a mimoriadne prekvapenie ! Cítim sa, ako ryba vo vode, len pri filmových kategóriach, kde Sylvester Stallone - SLY, si zaslúžil dlhotrvácny potlesk po stojačky, za najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe - ( CREED ), pričom, najlepšie na tom je, že to nečakal ! U ostatných sa konalo o bezpredmetnú záležitosť, lebo to viac - menej čakali... Dráma - The Revenant, režiséra - Alejandra Gonzáleza Iňárritua, nakoniec získala - 3. najhlavnejšie ceny - sošky, a to za film - dráma, réžia, herecký výkon v hlavnej úlohe - L. DiCaprio, ktorý si už brúsi ZUBY na Oscara. Jennifer Lawrence, ako často ocenená, ( za najlepší ženský herecký výkon v komédii, alebo v muzikáli ), to má ako vraví, vďaka svojmu - MENTOROVI - O. Russellovi. Hysterická, ako zvyčajne, Kate Winslet, sa išla skoro pokakať, keď sa jej ušla cena, za najlepší ženský herecký výkon vo vedľajšej úlohe - Steve Jobs ! Cudzojazyčný - Saulov syn, za Holokaust z Maďarska, je pre mňa, konečne, ďalší úsmev na tvári. Magor z videopožičovne, prevzal cenu za Majstra - Morriconeho, za najlepšiu hudbu - The Hateful 8. Najlepší song, tu sa konalo o prekvapenie, kde som si myslel, že Paul Walker z NEBA - USPEJE, t.j - Furious 7. , nakoniec - výplach SPECTRE - dutá bondovečka, na ktorú som rýchlo zabudol ! DENZEL WASHINGTON, dostal poctu v podobe - CENY - CECILA B. DEMILLA, za celoživotné dielo ! ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Oproti Oscarům probíhá předávání Zlatých glóbů v komornější atmosféře, ale i letos se našlo několik zásádních momentů, které stojí za zmínku. Sly přebírající cenu za potlesku vestoje, moderátorské výstupy Rickyho Gervaise, čestná cena pro Denzela s rekapitulujícím sestřihem jeho úžasné filmografie nebo Ridley Scott v děkovné řeči zmiňující bratra Tonyho. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Jednoznačnej hajlajt byl pro mě Sláj Steloun. Sláj má jedinečnou šanci potvrdit Glóbus za měsíc i Oskarem. Já mu ho přeju a doufám, že se akademii nerozklepou kolena a toho zlaťáka mu daj! A chci, aby celej sál aplaudoval ve stoje! A chci, aby pak za pár let dostal i celoživotní cenu - ať už na glóbech nebo na oskarech - chci vidět ten sestřih z jeho filmů! To bude bomba! Rambo and Rocky forever! Update (14.1.17): to sem fakt psal já? Ehm, no nic, jen chci doplnit, že Riky tam už předpověděl, že Donald Tramp bude prezidentem, jemu už to bylo jasný. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam nebyl Ricky Gervais, tak to rozhodně není tak zábavné a člověk se opravdu nudí. Jen pár dalších herců bylo celkem vtipných a jejich vystoupení se povedlo. Jsem ale neskutečně rád za některá ocenění, hlavně pak za Sylvestera Stalloneho a Ennia Morriconeho. Obě legendy si svoje ocenění zasloužily už dávno. ()

Larushka 

všechny recenze uživatele

Po hrozné People's Choice byly Globy moc příjemná podívaná. Team Ricky! "Stárnoucí" Brad Pitt se začíná nebezpečně podobar Beniciovi Del Torovi. Highlity: J. Lawrence & A. Schumer, The Martian, A. Vikander + Fassy, Leo, Ricky!, Inside out, Writing on the Wall, sledování s K - love you, girl ;-* ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Nevědomky jsem dal na budoucí radu Rickyho a sám si pořad sestříhal na cca 90 minut (ze 130ti bez reklam). Trochu mě mrzelo, že se Ricky opět stylizoval do již dříve prověřené polohy. On nerad mění něco co funguje. Ale vtípky bavily, ne že ne. Jinak opět příšerný time management. Nechápu ten údiv nad zařazením Marťana do kategorie muzikál/komedie. Vždyť se podívejte na historický seznam výherců komedií a musí vám být jasné, že téhle kategorii HFPA naprosto nerozumí. ___ Personal note: Pro Rickyho to musela být docela horská dráha emocí. Pár hodin po úspěšně zvládnutém moderování se dozvědět o úmrtí Bowieho ... ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Nejvtipnější moment večera byl, když Marťan získal cenu za nejlepší komedii roku :o) A Ridley Scott se s tím musel při děkovačce lehce poprat. Asi nevěděl, zda má být šťastný, nebo dotčený. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Ricky dal tradičně všem co proto, dále potěšil hlavně Sly+proslov, Leo a Hanksův Denzel. Jinak ne zrovna nezapomenutelné předávání. ()

Reklama

Reklama