Reklama

Reklama

The Viking Queen

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dobrodružný příběh se odehrává v době římského císaře Nera ve staré Britanii. Římský velitel, Justinián a jeho legie jdou potlačit a brutálně potrestat všechny účastníky povstání na ostrovech. Mezitím se nová královna Salina z Iceni (Carita) zamiluje do Justiniána který by měl být zárukou pro mír. Jejich druidi (kněží) mají schopnost vidět do budoucnosti, mají i velkou moc, ale zároveň se chtějí zbavit i Římanů, jejich rituálem jsou i lidské oběti zasvěcené smrti, ale i Římané se chovají krutě k zajatcům a pak obzvlášť k ženám. Královně nechtějí povolit sňatek s Římským velitelem. Salina je nucena převzít vojsko a vede muže v otevřené vzpouře proti Římanům. Justinián se emočně připojuje k Selině, je rozpolcený mezi svou povinnost k Římu a ke své lásce k Viking Queen. Britanie je zbrocená krví, krutosti neberou konce, vraždění, mučení a znásilňovaní žen jsou na denním pořádku. Nastává rozhodující boj na život a na smrt. (Karlos80)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

majo25 

všechny recenze uživatele

Britských peplum filmov nie je veľa, preto poteší každý z nich, a ešte keď má v ňom prsty štúdio Hammer, asi to ani nemôže zle dopadnúť. Názov síce na prvý pohľad vyzerá scestne, aj keď sa viackrát vyskytne aj v dialógoch, čo však, ako to iste mnohí prehliadli, znamená metaforu -> vikingská kráľovná = akákoľvek kráľovná, ktorá zdvihne zbraň do ruky a vedie svoj ľud do boja. V tomto prípade sa jedná o kráľovnú malého územia, akých bolo vo vtedajšej Rímanmi okupovanej Británii plno. V porovnaní s talianskymi peplum filmami poteší určite o čosi kvalitnejšie spracovanie, prepracovanejšie dialógy a aj celkový scenár. Pochválil by som výber lokácií a celkovo exteriérové scény. Paradoxne sa tu vyskytujú aj sporo odeté slečny, aj keď sa nejedná o žiadne krásavice, mužského diváka to poteší. Záporom je však chudobnejšia akcia a napr. súboje sa vyskytnú až v závere filmu. Teda ak nerátam neustále preháňanie sa na vozotajoch, čo však za akciu ja nepovažujem. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Tým najpamätnejším z celého filmu pre mňa ostane vozová scéna z približne 6. minúty, kedy sa v zábere na okamih neprehliadnuteľne mihne chlapík s džípom, čo istotne mnoho povie o prístupe tvorcov. Hammerovky mám rád, ale len máločo od tohto štúdia, čo nemá súvis s gotickým hororom, sa u mňa stretne s pochopením. Predovšetkým pri scénach obetných rituálov je cítiť gro z ktorého Hammer vždy vychádzal, lacná výroba, rada nelogických nielen historických nepresností (druidi ako bojovníci) a ako už bolo poukázané nezmyselný názov znevažujú celý film a béčkovú oddychovú jednohubku robia mimoriadne ťažkou na strávenie. Akčnejšia záverečná tretina, miestami vydarené zábery exteriérov ani účasť stálic štúdia nemôžu vysekať zvyšok z jeho podpriemeru a istej celkovej zbytočnosti. (12. hodnotenie, 3. komentár k filmu) ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film od Hammeru. Není nijak moc dobrý a působí strašně levně. Nicméně oceňuji snahu a film vůbec nenudí. Což je jeho jediné pozitivum protože zbytek je špatný levnost, kamera, herci. Všechno působí na jedno brdo. Pár scén je efektních. Hammer udělal daleko lepší filmy a je dobře že se drželi spíše hororů, protože tenhle typ filmů jim moc nešel. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Pakliže si odmyslíte zavádějící název a titul hlavní hrdinky (že se podobné zjednodušující záměny Keltů za Vikingy dopustí Američané nebo čeští producenti, budiž, ale že to udělají i sami Britové!) a scénář jakoby vypadlý z pera mistra Shakespeara (zajisté mám na mysli "Romea a Julii"), pak si můžete úžít povedený fantasy snímek s dobře gradující zápletkou a trochou onoho patetického vřeštění ve finále. Pochválil bych tu především kostýmy, irskou výpravu a nečekaně propracované bitevní scény. ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Uz len prva veta vo filme komplet zle - Nero bol sice rimsky cisar, ale urcite nevladol LEN Britanii, vladol celej Rimskej Risi coz bola v tom case supervelmoc. A vlastne cely film je spatny, ani krasna Karita to nijak nezachranila. Vacsina filmu sa - ako pise Karlos80 - odohrava na poliach a v exterieroch, no nadheru Starovekeho Rima tu divak neuvidi, cisara jaxi niet, len ktosi v pozadi vydava rozkazy ........ aspon ze tu bitku na konci dali, ale aj tak som nemilosrdny tuna . 0 % ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama