Reklama

Reklama

The Viking Queen

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dobrodružný příběh se odehrává v době římského císaře Nera ve staré Britanii. Římský velitel, Justinián a jeho legie jdou potlačit a brutálně potrestat všechny účastníky povstání na ostrovech. Mezitím se nová královna Salina z Iceni (Carita) zamiluje do Justiniána který by měl být zárukou pro mír. Jejich druidi (kněží) mají schopnost vidět do budoucnosti, mají i velkou moc, ale zároveň se chtějí zbavit i Římanů, jejich rituálem jsou i lidské oběti zasvěcené smrti, ale i Římané se chovají krutě k zajatcům a pak obzvlášť k ženám. Královně nechtějí povolit sňatek s Římským velitelem. Salina je nucena převzít vojsko a vede muže v otevřené vzpouře proti Římanům. Justinián se emočně připojuje k Selině, je rozpolcený mezi svou povinnost k Římu a ke své lásce k Viking Queen. Britanie je zbrocená krví, krutosti neberou konce, vraždění, mučení a znásilňovaní žen jsou na denním pořádku. Nastává rozhodující boj na život a na smrt. (Karlos80)

(více)

Recenze (8)

curunir 

všechny recenze uživatele

Tým najpamätnejším z celého filmu pre mňa ostane vozová scéna z približne 6. minúty, kedy sa v zábere na okamih neprehliadnuteľne mihne chlapík s džípom, čo istotne mnoho povie o prístupe tvorcov. Hammerovky mám rád, ale len máločo od tohto štúdia, čo nemá súvis s gotickým hororom, sa u mňa stretne s pochopením. Predovšetkým pri scénach obetných rituálov je cítiť gro z ktorého Hammer vždy vychádzal, lacná výroba, rada nelogických nielen historických nepresností (druidi ako bojovníci) a ako už bolo poukázané nezmyselný názov znevažujú celý film a béčkovú oddychovú jednohubku robia mimoriadne ťažkou na strávenie. Akčnejšia záverečná tretina, miestami vydarené zábery exteriérov ani účasť stálic štúdia nemôžu vysekať zvyšok z jeho podpriemeru a istej celkovej zbytočnosti. (12. hodnotenie, 3. komentár k filmu) ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tento film je spíše takovou směsí z jiných daleko známějších histotických filmů, alespoň se mě to tak podle některých scén zdálo..Nebýt tam těch šílených druidů (kněžích, zejména toho jednoho pomatence) a lehce oděných vnadných děv, tak to bylo skoro o ničem, samá láska, city, romantika, akčních soubojů, násilí a jiných zajímavostí opravdu jen pomálu, snad až tedy na ten konec, rozhodující bitva na život a na smrt, stála trochu zato...Překvapila mě však vnadná blonďatá herečka jménem Carita (ve filmu Salina) nebo jestli to byl její pseudonym.? Ve scéně kdy jako vozatajka se prohání krásnou přírodou byla přímo úžasná. Film mě alespoň tedy svým začátkem a dobíváním srdce herečky Carity římanem Justiniánem připomínal jiný film a sice slavný Quo Vadis? v tomto případě herce Taylora (Marcus Vinicius) a herečku Deborah Kerr (Lygia). Neříkám že ale na svou dobu to nebylo slušné historické béčko od Dona Chaffeye ( skvělé One Million Years B.C).Takže za dvě a půl, také za krásnou přírodní scénérii, film se vlastně povětšinu svého času odehrává venku-na válěčních taženích, v provinciích apod. Z hl. města z Říma neuvidíte vůbec nic..Dále viz. také můj obsah... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film od Hammeru. Není nijak moc dobrý a působí strašně levně. Nicméně oceňuji snahu a film vůbec nenudí. Což je jeho jediné pozitivum protože zbytek je špatný levnost, kamera, herci. Všechno působí na jedno brdo. Pár scén je efektních. Hammer udělal daleko lepší filmy a je dobře že se drželi spíše hororů, protože tenhle typ filmů jim moc nešel. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa historický úplne absurdný film,v tej dobe ešte slovo Viking asi ani neexistovalo.Kompletná história je tu poprehadzovaná dve na tri.Keby sa film volal Celtic Queen,tak to už by bolo lepšie.A kráľovná tiahne do boja proti Rimanom v minisukni.Ale historická presnosť v tomto filme nebola asi ani zámerom,ináč si to neviem ani predstaviť. Ale treba priznáť že je tam aj dosť hodne zaujímavých scén.Podľa mien vo filme by sa mal film odohrávať dosť tesne v časoch Krista,v Británii obsadenej Rimanmi.Ale na pobavenie celkom dobrý film,záleží na tom,čí sa naň budete pozerať ako na historický film alebo len pre zábavu.Nízkorozpočtová epická éra 60.rokov.Alebo aj pseudo-historický film.Ale sú tam aj pekné a sporo odeté ženské,to sa musí nechať.Neviem prečo som dal za tri,možno pre tie baby. ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Uz len prva veta vo filme komplet zle - Nero bol sice rimsky cisar, ale urcite nevladol LEN Britanii, vladol celej Rimskej Risi coz bola v tom case supervelmoc. A vlastne cely film je spatny, ani krasna Karita to nijak nezachranila. Vacsina filmu sa - ako pise Karlos80 - odohrava na poliach a v exterieroch, no nadheru Starovekeho Rima tu divak neuvidi, cisara jaxi niet, len ktosi v pozadi vydava rozkazy ........ aspon ze tu bitku na konci dali, ale aj tak som nemilosrdny tuna . 0 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Britských peplum filmov nie je veľa, preto poteší každý z nich, a ešte keď má v ňom prsty štúdio Hammer, asi to ani nemôže zle dopadnúť. Názov síce na prvý pohľad vyzerá scestne, aj keď sa viackrát vyskytne aj v dialógoch, čo však, ako to iste mnohí prehliadli, znamená metaforu -> vikingská kráľovná = akákoľvek kráľovná, ktorá zdvihne zbraň do ruky a vedie svoj ľud do boja. V tomto prípade sa jedná o kráľovnú malého územia, akých bolo vo vtedajšej Rímanmi okupovanej Británii plno. V porovnaní s talianskymi peplum filmami poteší určite o čosi kvalitnejšie spracovanie, prepracovanejšie dialógy a aj celkový scenár. Pochválil by som výber lokácií a celkovo exteriérové scény. Paradoxne sa tu vyskytujú aj sporo odeté slečny, aj keď sa nejedná o žiadne krásavice, mužského diváka to poteší. Záporom je však chudobnejšia akcia a napr. súboje sa vyskytnú až v závere filmu. Teda ak nerátam neustále preháňanie sa na vozotajoch, čo však za akciu ja nepovažujem. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Pakliže si odmyslíte zavádějící název a titul hlavní hrdinky (že se podobné zjednodušující záměny Keltů za Vikingy dopustí Američané nebo čeští producenti, budiž, ale že to udělají i sami Britové!) a scénář jakoby vypadlý z pera mistra Shakespeara (zajisté mám na mysli "Romea a Julii"), pak si můžete úžít povedený fantasy snímek s dobře gradující zápletkou a trochou onoho patetického vřeštění ve finále. Pochválil bych tu především kostýmy, irskou výpravu a nečekaně propracované bitevní scény. ()

Reklama

Reklama