Reklama

Reklama

Po dvou letech na cestě, kdy utíkal před rukou zákona, už má Ben Hall skrývání až po krk a uvažuje o kapitulaci. Když se však objeví jeho starý přítel John Gilbert, Ben je opět zatažen mezi bandity. Znovu vytvoří gang a přijmou mezi sebe nového člena Johna Dunna. Trojice odstartuje sérii loupeží a přepadení po celém Novém Jižním Walesu. Když zabijí dva policisty, stanou se nejhledanějšími muži v dějinách Austrálie. Jakmile je vláda prohlásí za psance, které může kdokoli bez výstrahy zastřelit, Ben Hall učiní zoufalý pokus opustit kolonii. Jenže s tak velkou odměnou, která byla vypsána na jejich hlavy, na ně číhá zrada i tam, kde by ji čekali nejméně… (Cinemax)

(více)

Recenze (26)

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Vážení uživatelé, těch skoro 140. min. bylo vážně málo! Bylo to tak nervy drásající a napínavý, že zapomenete dýchat. Akce střídá akci a adrenalin se na Vás valí ze všech stran. Tak dobře konec srandiček. Ted vážně. Dlouho už sem neviděl nic tak nudnýho a nezáživnýho. Říkáte si film o pistolníkovi podle skutečný události to nemůže být špatný. Omyl! Může! Vážně natočit tak dlouhatánskou nudu, to je taky umění. Jak jezděj do kolečka na koních a střílej po sobě asi z 5. metrů a nikdo nemůže nikoho trefit, tomu se musíte jenom smát. To není prosím spoiler, ale fakt. Takže pokud máte času nazbyt tak směle do toho! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Amerika poloviny devatenáctého století měla své padouchy a desperáty, měla je samozřejmě i Austrálie. Tehdejší padouši a často i vrazi jsou dnes v jakémsi romantickém opojení současníků glorifikováni a vzpomíná se na ně jako na legendy... Ono to zlé odnesl čas a tak zůstala jen ta sladká pachuť dobrodružství, časů pistolí a romantiky. Nicméně řada tehdejších zločinců byla hlavně prostým lidem (a určitě předvším těmi se kterými hoši nepřišli do styku! :-) jako jakési celebrity. Sázeli si na ně, fandili jim, ale po jejich lapení pak se s podobným zápalem často účastnili i nějakého toho veřejného věšení toho svého hrdiny... Já filmy z Austrálie téhle doby ( a nejen téhle) miluji, takže jsem se zprvu zaradoval, protože jsem si myslel, že film je jakýmsi moderním westernem z divokého západu. Ale hned jak jsem se dozvěděl, že jsme u Australáků naplnila mne radost. Bohužel hned v první přestřelce začal film působit krapet televizním dojmem a toho pocitu už jsem se nezbavil. Oceňuji výpravnost, kostýmy, zbraně... Chvilkami to mělo i slušnou atmošku a banda mi byla sympatická i co do obsazení herců. Fešné byly i skoro všechny dívky co se ve filmu ocitly, jen se mi nechce věřit, že kamkoliv člověk tehdá přišel, narazil tam na famě v buši na fešnou, štíhlou dlouhovlasou mamku, leckdy i pořádně dravou... Filmu dost škodí dlouhá stopáž, je to zybtečně natahované... I tak jsem ale HBO vděčný, že to produkovalo. Každopádně na třeba takový film The Proposition (2005) byť se to dobově i místně kryje to nemá ani náhodou. Takže já dávám jen za tři olověné čerstvě odlité kulky. * * * ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Na western trochu upovídané s rychlým střihem.. Hlavní představitel má charisma. Délka se mi zdá přehnaná. Režie výborná s dobrých pochopením charakteru Bena Halla. Máme ale sympatizovat s "hodným" zlodějem podobně jako se oslavuje negativní postava Napoleona? ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Životopis nejakého austrálskeho banditu mi bol celkom ukradnutý. Je to skôr paródia na americký western, len je v tom zakompovaná austrálska divočina. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ona by ta westernová šablonovitost ani moc nevadila, protože je to docela hezky natočené a hlavně výborně zahrané. Problémem je ale délka. Dvě a čtvrt hodiny je prostě moc a místy bylo fest znát, že si s tím režie neví rady. Australská krajina, kterou si tvůrci mohli alespoň částečně vypomoci, tady dostala minimální prostor. Za vidění to stojí a westernoví fandové si na tom určitě to své najdou, každopádně z mého pohledu to je promrhaná příležitost. 60% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

I v Austrálii se mohou natočit docela dobré westerny, až na to, že máte pocit, že jsou trochu na jedno brdo. A takový pocit jsem měl v případě snímku "The Legend of Ben Hall ", kdy jsem si říkal, že to je vlastně to samé jako "Ned Kelly" A bohužel dějově to v sobě nemá o moc nic jiného. Násilné to je ale pěkně. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tohle se vůbec nepovedlo.Předlouhatánská nuda,ve který neni pro diváka nic ,čeho by se mohl chytit.Ben Hall už v prvních dvaceti minutách navodí sympatie,jaký k němu diváci budou chovat.takže nula.Jeho dva kumpáni jsou pometla,a zejména Gilbert vypadá jak když utekl z Mrazíka.A bezcharakterní jsou i tehdejší A.C.A.B.,stejně jako zbytek komparsu.Takže suma sumárum prostě k filmu cestu nenajdete,emoce(který jsou u filmu to nej)maj volno.Blbina,nehodná vašeho času.30%. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Pekný austrálsky western na pozadí skutočných udalostí. Malo to aj akciu, aj solídne charaktery, préria bola tiež uveritelná. Možno by som to trochu skrátil a pridal viac nahých žien, inak tomu neni čo vytknúť. 3 z 5 ()

zsn odpad!

všechny recenze uživatele

Ani nevím, kdy jsem naposledy viděla australský film, každopádně díky tomuto australské filmy již vyhledávat nebudu. Absolutní parodie na western rovná kanadské nebo německé tvorbě. Nezáživní herci, ale hlavně - nulový děj, zápletka, cokoli. Moderní westerny miluji, ale toto byl snad vtip, ne... ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Ben Hall byl tak trochu debil. Jediný plus, že nikoho nezabil při svých aktivitách. To klobouk dolů. Jinak nuda. Ti zbylí dva byli totální exoti. Takový trio kokotů bych udal hned ... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Tady je to jednoduché. Komu se líbila např. klasika z roku 1969 ´Butch Cassidy a Sundance Kid, s největší pravděpodobností ho osloví i tento snímek, který je o psanci na základě skutečné události. A světe div se, tvůrci se dané historie skutečně drželi, což je v rámci dramatizace a pevného příběhu hodně neobvyklé. Povedlo se a tak je vidět, že australští tvůrci mají k takovýmto tématům zcela jiný přístup, než Hollywood. Ano, westernový příběh pochází z Austrálie a jako obvykle má co ukázat. Brilantní příběh, který herci pod výbornou režií sehráli ukázkově za vydatné podpory vynikající kamery, sice vlivem podobných starších snímků ničím nepřekvapí, ale jako takový rozhodně stojí za pozornost. Ještě někdo neví kdo byl Ben Hall? ()

dakarin 

všechny recenze uživatele

Zajímavě a historicky poctivě natočený film. Více film životopisný než klasický western. Zajímavě a ne zcela tradičně vykreslené jednotlivé postavy a to ne jenom ty hlavní. Inu pozoruhodné dílko od protinožců ;-) Snímek lze zařadit k neméně povedené dvojici předchůdců - a to sice: "Proposition" - 2005 - (74%) a "Pro nic za nic" - 2011 - (53%). ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Chápu, že australané toužili natočit film o svém psanci, Tak jako u nás byl Jánošík nebo Kozina, v Austrálii Ben Hall, o kterým jsem teda slyšel poprvý. Spíš než western ale natočili parodii, ve který se zřejmě střílí slepejma nábojema.Za celej film bylo nespočet přestřelek s výsledkem čtyři mrtví a dvě zranění na ruce. Borci se nebyli schopni trefit snad ani z pěti metrů...Vrcholem všeho byly dvě scény, který mě totálně odrovnali - první přestřelka s policajtama na koních, kdy všichni jezdili kolem sebe dokolečka a stříleli asi schválně vedle, načež John Gilbert, krvelačnej bandita, kterej asi pětkrát upozornuje fízla aby zmizel, konečně trefí cíl a pak má výčitky. A druhá scéna na bále, kdy trojice hlavních hrdinů přijde se svejma pichnama do sálu a drží všechny lidi v šachu, aby si potom se svejma láskama zatancovali a celej sál rukojmích jim do toho tleskal a smál se. Nevím, jak moc to bylo natočený podle skutečnosti, ale jestli je asponˇ 20% podle pravdy, tak byl u mě Ben Hall hlupák, kterej se nemohl divit tomu, jak dopadl. ()

desade 

všechny recenze uživatele

Taký slovenský Jánošík. Akurát, že nebral len bohatým a nerozdával nikomu (teda až na jednu malú výnimku). Ale inak "charakter". Normálne by som dal za 3, ale po ostatnom "Hickok"- ovi, dávam za 4. Titulky spáchala Jitoz. Dík. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý námět, historie Austrálie je filmovým průmyslem takřka nedotčená. Samo téma banditů (gangů) je spíše spojováno s divokým západem, což je vítaná změna, škoda jen, že se snímek povedl tak nějak napůl. Ty akčnější scény a přestřelky jsou filmařsky kvalitně zpracované, kámen úrazu přichází s děním okolo. Film je zbytečně moc dlouhý a děj, kdy se nic neděje hodně nudí. Herecké obsazení vcelku ujde, i když jsou ve filmu víceméně neznámé tváře. Asi to chtělo víc peněz a kvalitnější režii/scénář, pak by to byl velice povedený snímek. 4/10. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Film o bandě zlodějů a vrahů, která je nakonec poprávu zlikvidována. To vše v produkci HBO, což znamená že se musíte nějak pronudit do konce a snést mizerné herecké výkony, nekonečnou stopáž, špatné dialogy a levný casting. ()

Reklama

Reklama