Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(5) / Epizody(44)

Vypravte se s Murphyovými zpět do 70. let, kdy se děti toulali bez dozoru, pivo teklo proudem a chlapa od televize nikdo nedostal. (Netflix)

Videa (5)

Trailer

Recenze (25)

joker.george 

všechny recenze uživatele

Kadence humoru je neuvěřitelná, ale to není zas tak úplně zvláštní nebo výjimečné. Tady ovšem nezůstane u jedné narážky na nějaké téma, nýbrž se nadále rozvíjí a nabalují se na ni další, a to klidně i skrz další díly, což zvyšuje atraktivnost i nepředvídatelnost. A díky své zábavnosti, a krátkosti, seriál rychle uteče. (Netflix) ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Jop, tenhle seroš trochu vyčnívá tim, že nejede to obvyklý animákový schéma "epizoda start - problém - vyřešení - see u next week", ale sleduje tu rodinku systematicky, zobrazuje poměrně reálný životní situace a dochází tam k něčemu, co by se asi dalo nazvat vývojem postav. A sice uznávam, že občas to dokáže být trochu deprimující, ale že by se jednalo o nějakou tíživou existenciální záležitost, jako tu popisuje půlka komentářů, to bych úplně neřek. I když je fakt, že je možný, že jsem poslední sérii už nezapnul, protože jsem se v tom začal moc vidět. Nebo mi vadilo, jak na sebe pořád hrozně křičí, kdo ví. (75%) ()

Reklama

Sweat55 

všechny recenze uživatele

Je to pesimistický, jako fakt že jo. Jestli od toho očekáváte zábavu jako od Simpsonů (staré řady) nebo nedej bože South Parku, tak možná budete zklamáni. Pár vtípků tam sice je, ale rozhodně nečekejte nějakou pořádnou kadenci "džouků". Já jsem se ale bavil celkem dost. Moje pesimistická, uzavřená duše si tuhle rodinku chudých lidí skvěle užívala a už se nemůžu dočkat třetí série. Postavy byly zajímavé a celkem dobře vymyšlené, jejich příběh, který se mimochodem táhne celou sérií, je docela dost fajn a u posledního dílu druhé série jsem brečel. Smíchy. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Kazdy vecer si pozriem zo dve casti. Bavim sa velmi na tom. Hlasky su skvele, hlavne tie o sexizme, rasizme. Niektore riesky su tazke, az sa cudujem do akych vod nas tvorcovia zavedu. No zatial sa z toho Murphyovci z toho vzdy dokazali vyhrabat. Detske linie pribehov ma az tak nebavili, aj ked maly Bill mal s tym jeho tyranom celkom funny problemy. ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

V mých očích je to poměrně atypický animovaný seriál, který se vymyká svou seriózností, cynickým humorem a reálným vývojem postav. Oproti optimistickým Simpsonovým "F" nabízí hlubší pohled na rodinu s problémy. Zatímco u jiným animáků jsou problémy bagatelizovány, nebo jsou předmětem humorných scének a vytvářejí až nereálný příběh daného dílu, zde jsou problémy čistou depresí. Jelikož se tvůrci zaměřují na poměrně časté problémy a reálně je vylíčí, ona deprese dopadne i na jinak pozitivního diváka. Otec ve středních letech, který vyhořel a myslí si, že je kus nechtěného hovna; žena, která se ze submisivní role chce dostat do vedení a nejstarší syn, který je vzpurný a ztratil vztah s otcem; mladší syn, který je tak trochu idiot a není zrovna středem zájmu; dcera, která je oblíbená, ale možná trochu inteligenčně nestimulovaná od svého okolí, vytvářejí zajímavý třeskutý mix plný hnusného humoru a myšlenkových úvah nad svým životem. Tvůrcům se podařil mistrovská kousek, kdy si každý divák najde to své, ale zároveň dokáže porozumět každou rovinu seriálu. Třeba se mu líbí humor, ale zároveň dokáže soucítit v konkrétních životních situacích, některým seriál připomene, jaký byl stereotypní život v 70. letech v rasistické a konzervativní Americe. Líbivý je i kontinuální příběh, kdy v každém díle jsou návaznosti. Sice se každý díl zaměřuje na nový příběh, ale dohromady to dává smysluplný děj (asi jako Dr. House, kdy každý díl vypráví něco nového, ale v pozadí se tam vytváří celkový děj). Dabing, a to zejména hlavních postav, je skvělý. Netflixu se pro jednou něco povedlo. ()

Galerie (176)

Zajímavosti (2)

  • Jak již název napovídá, tato epizoda sleduje příběh Rosieho, což se projevilo také na úvodní znělce seriálu, která byla pro tento díl změněna. (slipknotfan)
  • Každá škola, která se objeví v seriálu, je pojmenována po známé osobě, která zemřela během letecké katastrofy nebo byla zavražděna. (dan4815)

Reklama

Reklama