Reklama

Reklama

Vánoční příběh

  • USA A Christmas Story (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Blíži sa čas Vianoc a malý Ralph (Peter Billingsley) má veľký sen. Chcel by dostať pod stromček prekrásnu pušku Červeného jazdca komiksového hrdinu, ktorú chodí obdivovať pred výklad obchodu. Ralph nevie, ako by mohol rodičov presvedčiť, aby mu pušku kúpili. Mama je zásadne proti, bojí sa, aby si puškou neublížil a považuje ju za veľmi nebezpečnú. Vianoce sa však nezadržateľne blížia, nuž Ralph nezaváha a rozhodne sa navštíviť aj samého Santa Clausa v obchodnom dome v nádeji, že vyhovie jeho žiadosti a splní mu sen o vytúženom darčeku. Podarí sa malému Ralphovi uspieť...? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

borec999 

všechny recenze uživatele

Žáner rodinný ma mal varovať, Vianočný príbeh je cielený hlavne na deti a tých najmenších. Príbeh sa dá zhrnúť jednou vetou, dianie očami 10 ročného chlapca podporované jeho vnútornými monológmi veľa vzruchu neprinesie, podobne ako vedľajšie dejové linky. Nie je to príliš vtipné, vo filme sa nič moc nestane a navyše som ho ešte sledoval so slovenským dabingom a írečitými nadávkami typu: bodaj by to parom vzal, do šľaka, do frasa a podobne. Ako film v nedeľu o 8:30 na Markíze v poriadku a verím že na deti do 10 rokov by mohol fungovať i dnes, pre dospelých to však bude asi celkom nuda. Od Boba Clarka si radšej znova pustím túto vianočnú klasiku. 40% ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Táto milá rodinná komédia je za morom kultom, no u nás až tak známa nie je, keďže v TV ju príliš nedávajú. Možno je to tým, že má až príliš amerického ducha, takže sa u nás až tak neudomácnila. A je to škoda, lebo komédia je to určite originálna, úspešne sa vyhýbajúca rôznym klišé. Film sa pozerá na americkú spoločnosť 40. rokov roztomilým detským pohľadom, pričom takým nežným spôsobom paroduje vianočné sviatky, tradičné rodinné hodnoty a konzumný spôsob života. Niektoré scény tohoto charakteru sú nezabudnuteľné (neprívetivý Santa Claus, legendárny boj o lampu). ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Prave se zrodil muj dalsi povinny vanocni film. Vtipna, hodna a mila komedie (nejen pro deti). Jako kdyby Woody Allen napsal "vanocku" pro deti a pomahal mu s tim Zdenek Sverak. Tak to na mne pusobilo. Plusem vynikajici "voiceover" a vseobecne libezna atmosfera. 100% bez jedine pripominky. P.S.: takhle spickovej casting jsem uz nevidel ani nepamatuju. (+ original zvuk nutny. Dabovane nikdy!) ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Výborný americký film s netypickými postavami a milou vánoční atmosférou. Děti zde nejsou vyobrazeny jako typicky naivní. Celá premisa filmu je založena na tom, že děti jsou vypočítavé a mají vlastní představy a touhy, které se snaží přes své rodiče realizovat. Což tak v životě je:-) Forma vyprávění (komentář hl. postavy v již dospělém věku) byla zvolena geniálně. Snové pasáže hl. dětského hrdiny jsou také výborné. Moc se mi rovněž líbilo, že rodina nepůsobí klasicky idilicky a politicky korektně. Otec sprostě nadává. Děti nejsou vyobrazeny jako polobozi, na které není možné se ani křivě podívat, natož na ně sáhnout. To vše přispívá k uvěřitelnosti filmu. Moc pěkný vánoční film, na který se příští rok kolem svátků zase rád podívám. ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Film, který nestaví na sentimentu či "vtipných" scénkách, ale vychází z každodenní vánoční běžnosti, v níž i evropský divák může nacházet svou dětskou minulost. Lehce ironický komentář hlavního hrdiny (famozní výkon malého Petera Billingsleyho) dodává tomuto snímku příjemnou atmosféru, která neskončí hned se závěrečnými titulky. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (13)

  • V roce 2012 byl film zařazen do Národního filmového registru USA, který je součástí knihovny amerického Kongresu. (Snorlax)
  • Režisér Bob Clark si zahrál souseda podivujícího se před domem nad lampou, kterou vyhrál Ralphieho otec. (mi-ib)
  • Režisér Bob Clark hledal město, které vypadá jako Indiana ve čtyřicátých letech. Poznal na dvacet měst, aby nakonec vybral město Cleveland v Ohiu. (mi-ib)

Reklama

Reklama