Reklama

Reklama

Kde domov můj?

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2016, 25 min

Obsahy(1)

Kde domov můj? je nová zábavná kvízová hra pro tři soutěžící. Je zaměřená na znalosti, které se týkají naší vlasti, a to ze všech možných oborů např. historie, geografie, politiky, vědy či sportu. Soutěž má tři kola. Soutěžící si vybírají otázky z daných témat, s různou obtížností (vyjádřenou počtem bodů). V prvních dvou kolech vždy vypadne ten s nejnižším počtem bodů. Ve druhém kole vybírají dva zbylí soutěžící z množiny otázek, které mohou být na jakékoli téma a jsou odlišeny pouze bodovým ohodnocením. Zajímavostí je, že každý z nich může jednou navrhnout téma otázky svému soupeřovi. Finalista ve třetím kole správnými odpověďmi vyhrává peněžitou odměnu, lišící se vzrůstající náročností otázek. Pořad moderuje Aleš Háma. (Česká televize)

(více)

Recenze (58)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Hlavní město: Karlovy Vary. Počet obyvatel: 132. Prezident: Jaroslav Cimrman. Hlavní zdroj potravy: Zlato. Rok vzniku: Ano. O České republice zkrátka vím všechno a tak jsem se hrdě podíval na tento soutěžní pořad, abych dokázal svou výjimečnou inteligenci. A stálo to za to. Třikrát jsem usnul při blábolení moderátora, jednou jsem souhlasně pokýval hlavou při špatné odpovědi a mnohokrát jsem zahlédl soutěžící, kterak fučíkovsky drží bobříka mlčení. Z tohoto pořadu prostě sálá atmosféra srovnatelná snad jen s odpolední návštěvou hřbitova. Přesto mám vědomostní pořady celkem rád a tak mu nějakou tu hvězdu dám, ale starému dobrému Risku tohle nesahá ani po bronzovou cihličku. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Taxík byl zajímavější, ale i tak se to dá, když na to člověk náhodou narazí. Jen mi přijde nefér systém přihlašování, kdy se soutěžící mohou přihlašovat, až když je dočtena otázka, tudíž je to v této fázi hry dost často jen o tom, kdo se dokáže rychleji přihlásit. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-pořad. Vědomostních soutěží si docela cením, ale dnešní moderní způsob "Vymyslet vědomostní soutěž s úplně novými pravidly" se mi bohužel nezamlouvá, což potvrzuje i tato soutěž bez kapky atraktivnosti. | Průměr všech zhlédnutých (odvysílaných) epizod: 20% (1*) | ()

dopitak odpad!

všechny recenze uživatele

My chceme AZ kvíz! Familiérní Háma blábolí hovadiny, v prvním kole je polovina otázek pro mateřskou školku a komu nejrychleji kliká tlačítko, nahrabe si rozhodující náskok. Na konci ohromí nejštastnějšího tipaře haldou peněz, které se mu v případě jeho správných finálových odpovědí pokusí sebrat poslední, bonusovou otázkou. Nene, to si radši pustím zapovězenou a televizním menu přeskakovanou Telku a Riskuj s Honzou Rosákem nebo Petrem J. Svobodou! A ještě ty otázky na dílnu ČT, to se asi chtějí pomstít Vašutovi a jeho vědomostem o novácké "zábavě". A úponě největší výser je, jak pokaždé otrocky přečte sáhodlouhou vysvětlující odpověď s milionem detailů, které nikoho nezajímají. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

I já se musím přidat na stranu nespokojených diváků. Podobné soutěžní pořady jsem kdysi sledoval, ale s Riskuj se tohle opravdu srovnávat nedá. Je sice pravda, že se díky některým otázkám dozvím i docela zajímavé věci o naší vlasti, ale jinak je to celkem nuda. Na polovinu otázek nikdo neodpoví (ani se nepřihlásí) a to poslední kolo se mi taky nějak nezdá. Viděl jsem jenom pár dílů, ale ani Háma to nevytrhne. Jediné co beru jako pozitivum je ta možnost, kdy můžete jednu z otázek dát svému soupeři. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Žádné připitomělé šou, soutěž jak má být. Aleš Háma to vkusně zvládá (nudný není), ale výběr soutěžících asi nebude příliš velký. Mnozí mají více sebevědomí, než rozumu, ale budiž. Divák se dozví o své vlasti zajímavé věci, i když mnohdy ne od soutěžících. Aleši, jen do toho. Tempo a spád je tak akorát, a ti, kteří chtějí blbý šou, ať koukají na komerční televize. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Celkem nudná vědomostní show, které moc nepřidává ani Aleš Háma. Otázky jsou zajímavé, stejně jako témata. Akorát teda výhru za takové vědomosti bych si představoval výrazně vyšší než pár tisícovek (15k max, pokud soutěžící zodpoví všechny). ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se mi to zdálo jako ne příliš záživná soutěž, ale poslední dobou mě to začlo bavit. Svůj podíl na tom má i moc příjemný Háma. Ale tak nějak celkově se mi to moc líbí. Příjemný a inteligentní pořad o naší krasné zemi. Rád se koukám. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po několika dílech, třeba ale u soutěže vydržím a hodnocení změním. To se ale bude muset změnit atmosféra soutěže, spád a nálada, která je zatím bohužel víceméně ospalá. Aleš Háma si teprve zvyká, ale v Taxíku byl pohotový a vtipný hned od začátku. Třeba mu studio tolik nevyhovuje. Bodování je nepovedené, stejně jako u "Míň je víc". Oceňuji, že nám tvůrci soutěží přibližují naší zemi, ale formát soutěže a její realizace se mi zatím příliš nelíbí. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

V dnešní době udělat vědomostní soutěž, který by nebyl blbý (ono už udělat vedomostní soutěž je dneska hodně výjimečné), je skoro už nemožné. Tohle je nejblíž starému Milionáři, Riskuj a jakž takž přežívajícím AZ Kvízem. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Aleš Háma po Taxíku v dalším povedeném soutěžním pořadu s naprosto výborným zaměřením (pro studenta geografie jakbysmet). Jako kulisa k jídlu naprosto perfektní formát. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Z Hámy se stává pomalu nový Rosák... Kde domom můj? je jinak úplně klasická soutež, která si určitě za každých okolností najde své diváky. ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Vážně tomu chybí tempo a spád. Před jednotlivýma soutěžníma kolama to kolikrát působí, jako byste spíš zapli talk-show. Zšedivělej Háma se po Taxíku tak trochu hledá v moderování novýho konceptu a postrádá šmrnc. Peněžní výhry skromný, systém bodování na palici. A ten za-každou-cenu-ho-sem-musíme-vecpat patriotismus začne bejt po několika dílech taky otravnej. Ale lhal bych, kdybych netvrdil, že u toho poslední dny večeřim :D ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Remake riskuj ( to tehdy před léty ještě ušlo), málo otázek vítěz jasný od začátku, moderátor Háma si to plete s taxíkem - a hlavně naprosto nízké výhry, ostatně jako vždy na čt...20% ()

halixCS93 

všechny recenze uživatele

Trapáci z ČT! Tak těžký otázky za takovou almužnu? Znělka jak z nějakého sci-fi filmu ze 70. let. Dávám 2 hvězdy za Hámu. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Vizuálem jako riskuj, tak nějak pro obyčejný lid. Tohle mohlo zaujmout v devadesátkách, dneska neakční nuda s první polovinou otázek tak jednoduchých až to uráží diváka vědomostních soutěží. Dvě hvězdy za profíka Hámu. ()

Reklama

Reklama