Reklama

Reklama

Kde domov můj?

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2016, 25 min

Obsahy(1)

Kde domov můj? je nová zábavná kvízová hra pro tři soutěžící. Je zaměřená na znalosti, které se týkají naší vlasti, a to ze všech možných oborů např. historie, geografie, politiky, vědy či sportu. Soutěž má tři kola. Soutěžící si vybírají otázky z daných témat, s různou obtížností (vyjádřenou počtem bodů). V prvních dvou kolech vždy vypadne ten s nejnižším počtem bodů. Ve druhém kole vybírají dva zbylí soutěžící z množiny otázek, které mohou být na jakékoli téma a jsou odlišeny pouze bodovým ohodnocením. Zajímavostí je, že každý z nich může jednou navrhnout téma otázky svému soupeřovi. Finalista ve třetím kole správnými odpověďmi vyhrává peněžitou odměnu, lišící se vzrůstající náročností otázek. Pořad moderuje Aleš Háma. (Česká televize)

(více)

Recenze (58)

OJan 

všechny recenze uživatele

Mezi každodenní diváky nepatřím, avšak občas mi nějaký ten díl neunikne. O žádnou vlajkovou loď soutěžních pořadů se rozhodně nejedná. Tvůrci Kde domov můj? si z podobných projektů jako například AZ-kvíz, Taxík nebo Riskuj! vypůjčili různé prvky, a tak tím pádem soutěž nepřináší zhola nic nového. Ze začátku se alespoň do pořadu hlásili všechny věkové kategorie, které dle pravidel mohou, což tento pořad udržovalo průměrným. Nyní však v každý všední podvečer můžete sledovat jen souboje tří seniorů a pouze sporadicky se objeví někdo, kdo ještě v důchodu není. Že by se však člověk během sledování nic nového nedozvěděl se říct nedá. |40%| ()

ESNYR

všechny recenze uživatele

Toto, není dobrý pořad. Háma evidentně ztrácí půdu pod nohama a věřím že už tak po 3 díle začal proklínat den, kdy se na tuhle nudu upsal. Otázky mi připadají nezajímavé a často ani nedávají smysl. ()

Romla 

všechny recenze uživatele

Mini Riskuj! Poloviční zábava a proto poloviční hodnocení. Míň je víc v tomto případě neplatí a Míň je víc mě bavilo víc. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jeden díl a přišlo mi líto i Hámy i soutěžících. :-/ Otázky těžké a pravidla stupidní, že hráči nejsou povinni tipovat nebo jinak riskovat..! :-/ Tak potom jasné, že celé první kolo nikdo neodpovídá..! :-/ A ve druhém zase už bylo po první zodpovězené otázce za 30 jasné, že ta borka už toho chlapa nedožene a to jen proto, že chlapovi padla otázka z oboru..! :-/ Háma by se měl vrátit do taxíku, tam to ještě celkem šlo..! :-/ ()

FuLister 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s Taxíkem je to hodně špatný. Nudný a i ty otázky mi kolikrát přijdou fakt buď těžký, nebo naopak lehký. ()

BaT_M 

všechny recenze uživatele

Zlatej AZ-Kvíz. Tohle je akorát rádoby trapárenská napodobenina se stupidníma otázkama. Ještě, že jsem viděl jen asi 10 minut. 10%. ()

oskiii 

všechny recenze uživatele

Kdyby Háma vypustil ty dlouhé přednášky po každé otázce, tak by to pořadu pomohlo. Takhle je to zdlouhavé a ke konci i obtěžující. Soutěžící většinou v pokročilém věku, k tomu obligátní otázka “kam nás pozvete?”… A pak velké finále. Pokud soutěžící “riskuje” v doublu 1000 korun, tak dostane otázku z páté třídy ZŠ. Jakmile jde s vysokou částkou, tak dostane zatraceně těžkou otázku. Je to klasická soutěž z dílny ČT, kde se velké peníze nevyhrávají. Ale na tu stupiditu s Vašutem, kde se handlovalo, to nemá. ()

DavidAAAA 

všechny recenze uživatele

Nehorázně slabé, nudné a utahané. Bez vtipu, bez spádu, pro Hámu po Taxíku megasešup dolů. Spousta přemoudřelých a poučných keců, nuda nuda a ještě jednou nuda. ()

Ruda.neck 

všechny recenze uživatele

Formát pořadu je opravdu tragický. Otázek zazní velmi málo (za ně jedna hvězda), úvod a pauzy vyplněné rádoby vtipným a rádoby nezávazným tlacháním moderátora se soutěžícími jsou trapné, bodování otázek nesmyslné, když se v první části nikdo nepřihlásí, přichází na řadu zbytečné tipování ("no vidíte, měl jste se přihlásit"), ve druhé části již není po pár otázkách o co hrát, nezachrání to ani "strategická" možnost přehodit jednu otázku na soupeře ("á, začíná se taktizovat"), maximální možná výhra hodně nízká, ve snaze ji alespoň 2x navýšit přicházejí finalisti o vše a jsou na tom vlastně jako ti, kteří vypadli po pěti minutách v prvním kole. Jedním slovem nuda a nezachrání to ani Háma, který byl dobrý např. v Taxíku. Proč si tvůrci podobných pořadů myslí, že divákům jde hlavně o skvělou zábavnou show? Alespoň mě jde především o největší počet zajímavých otázek, které padají v přiměřeném tempu a můžu si vyzkoušet na ně odpovědět. Zlatý AZ kvíz nebo Riskuj. ()

kratajirka odpad!

všechny recenze uživatele

Alešek je king. On ví všechno a může se soutěžícím vysmívat za to, že tak základní otázku jako je "Která českoskovenská herečka je rodačkou z města Slaného?" on prostě ví, neboť se podívá na svůj čínský monitor, který mu prozradí "světe div se je to" Olga Scheinpflugová. Je to prostě borec a celý pořad je mega!! ()

MRParis 

všechny recenze uživatele

Pěkně zkorumpovaná sračka pokaždé když soutěží na dobročinné účely tak dotyčný vyhraje fůru peněz kdežto obyčejný soutěžící toho moc nevyhraje. Takže debilové z ČT nedělejte z lidí blbce!!! ()

Reklama

Reklama