Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Miroslav Donutil cestuje po největším krétském ostrově a poznává specifika její kuchyně, která je od té řecké, vnitrozemské, v lecčems odlišná. Nejde ale jen o poznávání kulinářských specialit a jejich přípravu. Poznáváme přitom také zvyky místních obyvatel a způsob jejich života. Jídlo je součástí určité kultury, má souvislosti historické i sociální. Svoji stopu na Krétě zanechali i ti, kdo tady v průběhu dějin vládli. Tedy i Benátčané a Turci. Z jejich doby je tu i spousta kulturních památek, na Krétě se narodily slavné světové osobnosti, ve starověku byla Kréta sídlem mínojské kulury. I to vše bude součástí našeho kulinářsko-kulturního cestopisu. Miroslava Donutila na cestách provází jeho přítel ze studií, režisér George Agathonikiadis. (Česká televize)

(více)

Reklama

Reklama