Reklama

Reklama

Zachraňme Zemi

(pořad)

Obsahy(1)

Zachraňme Zemi je pořad, který děti informuje, vzdělává a baví. Jedná se o cyklus, který odpoví na dotazy typu, jak funguje větrná elektrárna, proč je důležitá recyklace odpadů, jak vzniká bioplyn a k čemu se využívá, jak chránit životní prostředí a jak šetřit energií... V hlavních rolích agentů – sourozenci Max a Žofie – vyjíždějí v každé epizodě na novou MISI a pokaždé ze stejného důvodu: jako každý superhrdina mají ZACHRÁNIT SVĚT. Do hry na agenty je vtahuje jejich starší bratranec Vítek, který je ekologicky smýšlející mladý muž. Mívá děti na starost, když nejsou jejich rodiče doma. Formou hry plné fantazie je učí, že chránit naši planetu může každý, bez ohledu na věk a zvláštní schopnosti. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

honajz 

všechny recenze uživatele

Na to, že to má 14 minut, mi přijde poněkud zbytečné dávat každé dvě minuty jeden a ten samý jingle. Jinak je to kombinace hraných scének, kreslených obrazů zastupujících děj a částečné počítačové animace. Hrdiny jsou kluk a holka, které vyzvedne podle popisu distributora jejich bratranec, ale pak nechápu, proč mluví, jedná a hýbe se jako robot. Má i robotický hlas. Jeho auto obsahuje nejednu vychytávku a např. z plyšového papouška udělá živé, inteligentní zvíře. Formou Spy Kids je pak nabídnut nějaký prostoduchý děj, aby děti měly jasno, jak je to s bioplyny, globálním oteplováním, fosilními palivy, biomasou - a vše je asi pětkrát zopakováno, aby jako děti měly jasno, že CO2 z pilin je neškodné, oproti CO2, jež leželo miliony let pod zemí. Akční to moc není, spíše ukecané, a ty špionské aktivity se omezují na sesbírání pilin pro výrobu pelet a s nimi následné zatopení ve vlaku, aby mohl jet. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

To to skoro nikdo neviděl? Ale dobrá, přejdu k věci. Na dětský seriál v ČT je to udělané dobře, ale je to zbytečně zdlouhavé. Nechápu jednu věc - Vítek je robot? Nikdy jsem ho neslyšel mluvit bez toho robotického hlasu. Dějově to je takové nijaké, ale pokud to dokáže zaujmout děti, tak proč ne. Dávám 2* ()

Reklama

Reklama