Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Následkom požiaru, ktorý zavinil, prišiel Owen (Adrian Grenier) v mladom veku o svojich rodičov. Po dlhých rokoch ho jeho tehotná družka Isabel (Angela Trimbur) požiada, aby sa spojil so svojou sestrou, ktorá požiar s tažkými následkami prežila. Tá žije s Owenovou silne veriacou babičkou. Po príchode to vyzerá, že babička z návštevy nie je príliš nadšená, ale to ešte Owen s Isabel netušia, že prišli akurát v správny čas. Babička je totiž rozhodnutá dokončiť svoj diabolský plán, čo by sa jej bez nich nikdy nepodarilo. (Marceloo)

(více)

Recenze (38)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

První půlhodinu jsem jsem ve společnosti těch nepříjemných, zlých postav vyloženě trpěl. Po přesunu děje k sestře a babičce hlavního hrdiny ale začne být Trash Fire zajímavým způsobem znepokojivý. Film je prezentovaný jako komedie - a humoru je v něm dostatek, ale jedná se přinejlepším o komedii velmi černou, s až devastujícím účinkem. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se filmu vyhýbal o to víc mu přilepším v závěru. První půl hodinu jsem se hodně nasmál. Ego arogantního hlavního hrdiny bylo sice přes čáru, ale tím to bylo právě zajímavé. Jakmile se děj přesune k babči do baráku z černo humorné komedie se stává znepokojivý, lehce zvrácený i uchylný Thriller, který originalitou vyčuhuje. Velmi dobrá až nevídaná zábava. 75% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ve chvíli, kdy se ta podivná bába ukáže ve dveřích svýho domu s brokovnicí, je na tuty jasný, že tu bude něco mnohem zkaženějšího, než hrdinovo nesnesitelný ego. A taky že jo! Tu přehnaně náboženskou a neuvěřitelně manipulativní starou čubku budete nenávidět s takovou vervou, že jí budete přát co nejbolestivější chcípnutí. Jestli však v závěru dosáhnete nějakýho uspokojení, na to už si musíte zodpovědět sami. Každopádně psycho je to solidní a celkem úchylný, podobně jako Batesův vydařenej debut Excision. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Hodně dobré. Vykreslit nejdřív tak nesympatickou postavu, kterou je skoro nemožné tolerovat, a pak ji postavit do jejího prostředí, kde její chování získá úplně nový kontext. Popis děje by zněl jako hrozný klišé, ale vypracováno to je bezchybně až k mírně neuspokojivému, ale vlastně pochopitelnému závěru. Jediná škoda, že babička je až takový magor. Vlastně obecně působí uhýbání k hororu u tak psychologicky propracovaného filmu podivně. V hororech tohoto typu žánrové prvky většinou suplují hloubku fóbií a emocí, které jsou tu ale rozpracovávány souběžně s jejich žánrovým odrazem - místy je to matoucí, ale ne nutně špatné. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Následkom požiaru, ktorý zavinil on sám, prišiel Owen (Adrian Grenier) v mladom veku o svojich rodičov. Po dlhých rokoch ho jeho tehotná družka Isabel (Angela Trimbur) požiada o to, aby sa spojil so svojou sestrou, ktorá požiar prežila s ťažkými popáleninami na celom tele. Tá žije s Owenovou babičkou, ktorá je silno veriaca. Po príchode to vyzerá tak, že babička z návštevy nie je príliš nadšená, ale to ešte Owen s Isabel netušia, že prišli zrovna v ten pravý čas. Babička je totiž rozhodnutá dokončiť svoj diabolský plán, čo by sa jej bez nich nikdy nepodarilo. - Trash Fire sa pohybuje po festivaloch už dlhé mesiace, ale ja som správne tušil, že ani tentokrát nebude projekt pána Richarda Batesa Juniora pre hororových fanúšikov velmi zaujímavý. Problém nie je ani v réžii alebo spracovaní, ale v tom, že mám rovnako ako u jeho predchádzajúceho hororu Suburban Gothic pocit, že jeho cielom nie je vytvoriť horor pre širšiu základňu ludí, ale pre jeho samého. Preto je tu opäť zvláštny druh humoru, ktorý nebude sedieť úplne každému a tentokrát tomu nepomohlo ani akési stuhnuté herecké obsadenie, na ktoré sa nepozeralo dobre a ich výkony občas pôsobili, ako keby boli sami znechutení z toho, čo musia predvádzať. Zaujímavý je aspoň príbeh, na ktorom je vidieť aspoň minimálnu snahu a trochu improvizácie. V budúcnosti by som však uvítal, keby si tento režisér nechal napísať scenár od niekoho iného, pretože týmto spôsobom sa od toho priemeru asi neodrazí. + herec z Savaged, Suburban Gothic, Fear, Inc. a The Neighbor + herec z The Hills Have Eyes, Halloween a Mirrors + herec z Life After Beth a Suburban Gothic + herečka z Suburban Gothic + herec z Suburban Gothic a Ash vs Evil Dead + herečka z Halloween II a The Final Girls ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco první půlhodina postavená na konverzacích a přehlídce sebestřednosti, bulimie a epileptických vibrací vypadá jak pilot nějakého hořkého sitcomu (název by mohl být How I met my asshole), zbytek připomíná Meet the Parents přetáhnuté černým suknem humoru, jemnou dávkou cynismu a hrstkou broků.. Svérázná vykonavatelka boží vůle, chovající chřestýše v záchodových mísách a nešetřící slovem coura, vás pak během něj donutí přemýšlet, jak je člověk formován prostředím a jak jde bigotnost ruku v ruce s rukou pod vlastními kalhotkami.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Trash Fire" je snímok, ktorý je hneď od úvodu sprevádzaný svojským humorom či akousi prapodivnou atmosférou, pričom je to najmä "jej" zásluha, že udrží pozornosť diváka až do úplného záveru, ktorý ponúka "akceptovateľné" rozuzlenie, inak polemiku vzbudzujúceho "nehororu" - 55% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ani komedie, ani horor, ale drama o jedné svini a nešťastných lidech. První třetina je poněkud ubíjející, dialogy mezi Owenem a Isabelou, kteří se navzájem neustále urážejí a ponižují, mi daly zabrat. Hlavně Owen je prezentován jako sebestředné hovado se vším všudy. No a pak je zde fanatická babička jako důkaz toho, že přemíra víry může zabíjet. Vtipné snad byly jen momentky s hadem a vylitým olejem (původně jsem myslel, že se jedná o benzin) na prahu dvířek vedoucích pod dům, který se nešikovná babička snažila zapálit. Spíše na tři hvězdy, ale čtvrtou dávám za šťastný konec. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Trash Fire se ze začátku tváří jako depresivní reklama na nefunkční partnerský vztah, no jakmile se věci hnou kupředu, tvůrci dají plný průchod doposavadním náznakům černého humoru, takže divák se dostává sledování děje až na hranici jakési pomatenecké freak show. Za mě palec hore, smál jsem se dost. 80% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Málokedy sa stane, že by ma nejaká postava, najmä v hororovom žánri, tak zabávala svojou rozkošnou mizantropiou a asociálnym správaním ako to dokázal Owen (A. Grenier) v tomto snímku. Toľko odpisov čo tu použil buď na priateľku alebo jej známych s rodinou sa vidí len málokde. Pritom niektoré z nich mi riadne vyzvŕtali bránicu, pretože situácia, kedy boli použité k tomu ešte pomohla - skrátka výborný timing humoru. Koniec zase pridal na atmosfére a napätí, pričom posledné minúty ponúkli aj ten dlho sľubovaný masakrík, aj keď teda neišlo o nič extra. Hororový prvok sa tu asi vyriešil tak, že sa na steny vylialo pár kýblov s červenou farbou a bol šmitec. Samotná kostra dejovej linky je tu síce slabo pútavá a málo zaujímavá, no vzhľadom na umné vyplnenie hluchých miest funkčnou zábavou a humorom, hodnotím snímok aspoň tým priemerom. Komická stránka snímku skrátka mnohé zachránila. 60/100 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

3* za Angelu Trimbur (Poslední nás zachrání). Čekal jsem mnohem víc. Owen pěknej kus hovna, od ďábelský babky jsem čekal víc, než hada v hajzlu a spálená lesbická sestra ? bez komentáře. Rozjezd se nekonal, závěr už nic nevynahradil. Zklamání a celkově film na 2* (299.hodnocení) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Hrozně amatérsky zpracované, ale bavila mě kamera. Natáčte postavy tak, aby byly téměř vždy uprostřed záběru, je nevídaný jev, který stojí za zmínku. Jinak příběh je taky zajímavý, jenom je žánrově neupevněný a proto vyvolává pouze WTF efekt a to není asi moc dobře. Tohle měl být krutý náboženský thriller bez humoru, bez good feeling songů atd. Potom by to zalezlo pod kůži. Takhle zůstane asi jen ten WTF pocit... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Prozatím nejúžasnější divnofilm mého letošního filmového roku. Těžko zaškatulkovatelná psychárna, která je na komedii málo komediální, ale na drama či thriller zase příliš humorná. Tak tedy dejme tomu černočerná komedie? Budiž. Zpočátku převládá humor. Ovšem hodně svérázný humor, třeba: Owen se niterně zpovídá své psycholožce, která během jeho zpovědi usne. Nebo: Owenova dívka (okouzlující Angela Trimbur) mu při frigidním koitu suše oznámí, že mu hrozně smrdí koule. A vzrušení s ním zažije jen mimoděk při jeho epileptickém záchvatu, kdy se celý rozechvěje jako vibrátor (mch. naprosto geniální scéna). Po dalších více nebo méně úsměvných patáliích spolu tihle dva odjedou na návštěvu k Owenově bigotní babičce a postižené sestře, kde teprve začne pořádná "zábava", respektive "humor" se posune do úplně jiného levelu. Jen mě trochu mrzí příliš brutální střih v závěru, klidně bych deset minut přidal (a co třeba přijedší pastor s nejspíš vražedným úmyslem?). O páté hvězdě mě však definitivně přesvědčila závěrečná scéna a titulková Proserpina. Velkolepá úchylárna (v mezích zákona). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na mě to bylo až moc přepálený a to ve všech ohledech. První půlhodinu se představuje zoufale podivný pár, který má zoufale podivný vztah. Bylo tu sice pár fórků, kterým se dalo zasmát, ale to by nesměly být potopené v absurdní břečce. A to vlastně platí i pro další dvě třetiny filmu, protože babička a popálená holka, které ústřední dvojice odjede navštívit, jsou, světe div se, také zoufale podivné. A je to škoda, protože námět celkem ušel a obsazení bylo fajn, ale bohužel se to nepodařilo přetavit ve fungující celek. 30% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Paradoxně na mě daleko lépe působila první část, v níž si Adrian Grenier v podstatě střihl spin-off roli svýho namyšlenýho frajírka z Entourage, což je poloha, která mu zkrátka skvěle vyhovuje. Také zde jeho namistrovaný hlášky fungují spolehlivě, vůbec by mně nevadilo, kdyby se v podobným vztahově-odlehčeným duchu odvíjel celej film, po příjezdu k psycho-bábě a příklonu k (soft)hororu to už totiž taková sranda ani zdaleka nebyla. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Najviac ma bavila prva tretina, ktora je takym vztahovym sitcomom s veľmi drsnym ciernym humorom. Hlavny hrdina je sice kokot, ale mne celkom sadol a asi som magor ale bez problemov som sa s nim identifikoval. Skôr ma srala jeho priatelka, ktora s nim ostavala aj napriek tomu, ze neznasala kopu jeho vlastnosti. Ale zaroven som obdivoval jej trpezlivost s akou sa o neho starala, ked mu prislo zle. Fakt zaujimavy par, ktory by si zasluzil vlastny serial. Bohuzial sa po tejto zoznamovacej casti nevydajú na navstevu k jej rodine nasledkom coho by sa on aspon trochu stal znesitelnym a nasledoval by happyend, ale dotrepu sa k jeho sialenej rodine. Nabozensky zalozenej babicke a znetvorenej sestre. V tejto chvili sa film zmeni na thriller, ktory sa snazi divaka vystrasit. Lenze mne to pripadalo ako nepodarena parodia v ktorej sa reziser a scenarista v jednej osobe navaza do cirkvi. Proti tomu nic nemam, ale je to treti film v kratkej dobe, ktory som videl, co to robi a uz mi to fakt lezie krkom. A sceny typu fanaticka babicka masturbujuca pri nabozenskom programe v TV mi pripada zabavna asi ako tie najhorsie nepozeratelne diely Scary Movie. Nastastie aj v tejto casti filmy sa obcas tiesia tie pošahane vztahy, co je najsilnejsou stranku filmu, takze sa to da vydrzat az do uplne infantilneho zaveru, ktory vo mne vyvolal ironicky usmev. Skoda, ze sa reziser rozhodol ist smerom, ktory je tak tuctovy, namiesto toho, aby pokracoval v originalne nacatom uvode. 6/10. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Musim přiznat,že konec mě příliš neuspokojil.Ale jinak vcelku originální,místy zábavná podívaná.Ta babizna byla pěkná svině.60%. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Trash Fire mě svým černým humorem bavil a udržoval již od začátku. Tak nějak mě zajímal příběh dotyčného páru a vůbec jsem nevěděla, co čekat dál. Svoji vtipnou tvář si Trash Fire drží i po příjezdu k vulgární babičce a pomalu se začínají poodhalovat různá tajemství. Když se vzápětí objeví znetvořená sestra, jde to s dějem do trošku odlišných vod a my už jen čekáme na zvrat. Chválím kameru a jednoduchost obrazu. Tyhle malé lehké filmy opravdu dokážu ocenit. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Film pre úzku skupinu ľudí s trochu ostrejším zmyslom pre humor. V prvej polovici filmu sledujeme Owena, ktorý trpí závratmi, má ego Donalda Trumpa, emočnú inteligenciu 0 a svojimi necitlivými poznámkami a postrehmi uráža všetkých naokolo, a to vrátane jeho partnerky, ktorá ho ako jediná má aspoň trochu rada. A je to celkom sranda. Kde inde uvidíte, ako sa partner snaží uzmieriť s partnerkou, tým že jej napíše nekrológ :) Po presune deji k babičke Owena, si po spoznaní babičky uvedomíte, že Owen je oproti nej vlastne celkom hĺbavý, citlivý a sympatický chalan. Ako som už spomínal, tento mix komédie a v druhej polovici aj hororu nesadne každému, ale ja som sa bavil. Trash Fire je pomerne originálny, nevšedný, miestami dosť vtipný, dobre zahratý(ústredné trio) a ponúka tiež aj nekompromisný, mierne prekvapivý záver. Opatrný palec hore a lepšie tri *. 65% ()

Reklama

Reklama