Reklama

Reklama

VOD (1)

Šestice ozbrojenců přepadne banku ve Valencii. Gang má zdánlivě banální poslání – vybrat co nejvíce bezpečnostních schránek a uprchnout vykopaným tunelem, který propojuje budovu s opuštěnou stanicí metra. Jsou ale dny, kdy nic nevychází podle plánu. Neustávající přívalové deště dopadající na město zaplavily únikovou cestu. Bez záložního plánu, jak se dostat ven, začne narůstat nedůvěra, která vede k tvrdým střetům mezi oběma vůdci gangu. Venku stoupá napětí mezi bezpečnostními silami, které obklíčily bandity. Příkazy přicházející "shora" se zdají být protichůdné a nejen zásahová jednotka, ale ani vyjednavač tak docela nechápou, o co vlastně jde. Obě strany brzy začnou zjišťovat, že to, co se ukrývá v bezpečnostních schránkách banky, by mohlo být mnohem cennější než hrstka drahokamů a několika balíků bankovek. Rozjíždí se hra, v níž čestnost a důvěra nejdou vždy ruku v ruce s pravdou. Nic není takové, jak se zdá a nikdo přesně neví, kde je chybějící kousek skládačky, který by poskytl řešení. (HBO Europe)

(více)

Recenze (28)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Takových, co chtějí vykrást banku a pak v ní zkejsnou, protože je u vstupu zaterasí celé policejní komando, které si nechce nechat ujít akci, tu už bylo, že tenhle kousek zaručeně nemůže ničím zvláštním zaujmout. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První půlka hodně fajn, jelikož heist filmy většinou hodně můžu, bohužel druhá půlka se zvrtla v politickou nudnou vyjednávací hru a já absolutně ztratil zájem o to, jak to celé ve výsledku dopadne. Potěšil klasicky dobrý Luis Tosar, ale na Španěly i nečekaně málo zvratů. Nelíbilo. 40% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Priemerný thriller s mnohými zvratmi, ktoré môžu niekoho otráviť, niekto to miluje. Len necháva mnoho otázok nezodpovedaných, nevyriešených. Druhá polovica naozaj nestíha za prvou, ktorá zaujme. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Je to zajímavý deštivý film, ale chybi mu pravá akce napětí, přesvědčivých hercu a humor v dokonalé loupeži nesmí chybět vadilo mi neustále hádaní a nuda někdy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Španělé už mají samozřejmě na kontě i lepší žánrové filmy, ale mě se tahle bankovní loupež, ve které se o peníze hraje až v druhé řadě, líbila. Rozdělil bych to na dvě poloviny. Ta první se věnovala především samotnému přepadení a hledání, kudy z obležené banky ven a druhá hrála především na politickou notu a věnovala se především vyjednávání lupičů se zástupci úřadů. A bavily mě obě stejně. pravda, té ukecanější části občas zahaprovala logika, ale vzhledem k celkově slušnému spádu se to dalo přehlédnout. Herecky film ovládli spolehlivý Luis Toser a mě neznámý Rodrigo De la Serna, kteří si rozdělili vůdcovství zlodějské bandy. Konec byl také podle mých představ, takže není co řešit. 80% ()

Britney75 

všechny recenze uživatele

V podstatě je to běžná přepadovka banky, až na to, že tam nikdo nezařval, takže ani napětí, ani nervy, nic, slabý odvar, nuda ... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nič extra. Filmov s témou bankovej lúpeže už tu bolo celkom dosť, a už je ťažké vymyslieť niečo originálne. Tu ten pokus celkom aj bol, ale nejako neoslnil. Začiatok bol síce pútavý, a tak som čakal na nejakú parádnu zápletku, v ktorých sú španielski režiséri často majstri. Ale napokon som bol viacmenej z toho trochu sklamaný, lebo zápletka bola dosť podpriemerná. Ja som mal z toho pocit akoby to bol nejaký béčkový americký robbery-thriller :/ ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Malo je filmov, ktore vykradaju banky. Toto je tazky podpriemer, Calparsorovi ak oreziserovi sa do toho asi vobec nechcelo. Presahy do politiky potom si reziser fakt mohol odpustit. Bod Zlomu 1991 je tiez o vykradani bank a ten je podstatne vyssie   : 5 % ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Politici a tajné služby v Španielsku rozohrali vysokú hru, ktorú mal vyriešiť bývalý tajný agent. Ten by ale nesmel mať v tíme s ktorým ide prepadnúť banku a získať dôležité informácie kokotov, ktorí všetko pokazia. Začína sa teda hra s rukojemníkmi, zatopenými tunelmi, nervóznymi vládnymi poradcami a jedným pukovníkom od tajných, ktorý neváha obetovať všetko, len aby ochránil premierku. Miestami pútavé, miestami nezáživné, hlavne veľmi komplikované a zmätočné. Na Španielov ale pozeratelné a s rozumnou minutážov. A riaditeľka pobočky bola na zožranie. 3 z 5 ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Loupežnický thriller s další "originální" únikovou zápletkou. Horší je, že skoro celou dobu od přepadení do útěku je 100 let jen průměrným dramatem, kterému moc nepomohl ani ten politický podtón. Ale na jedno zhlédnutí určitě gut. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Průměr, extra mě to nenadchlo, ale nepřišlo mi to ani moc hrozné. Mělo to nějakou myšlenku, bylo to akční a bylo to taky dobře zahrané, jenže už za týden nebudu vědět, o čem to vlastně bylo. A český název mi v tom rozhodně nepomůže, ten fakt nechápu. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Banka, v ní bezpečnostní schránky a v jedné z nich informace, které by mohly setsakramentsky otřást zemí a někomu politickou kariérou. Máme tu pro změnu tentokrát evropský koprodukční snímek s banální loupeží, která dopadne nepřekvapujíc jinak a která má až politické důsledky. Snímek na hraně temné atmosféry a politického rozhraní, který si vzal na paškál určité scény a motivy z velice známých amerických snímků. ´Nemilosrdný souboj´ (1995), ´Spojenec´ (2006) a kupodivu také i ´Temný rytíř´ (2008). Filmový fanda jistě dané scény pozná. Námět sice evokuje nadšení, ale bohužel, takováto ambice se nakonec neuskuteční. Od samého začátku, nejsou přesvědčivé výkony herců, napětí vyvolané mezi postavami značně pokulhává a ani děj nijak nepřesvědčuje o zábavnosti a dramatizaci díla. Scénář je ve svém smyslu dosti zmatečný a tak ztrácí na atraktivitě úmyslu politické kritiky stavu věci. Ale ano, mohl to být dobrý thriller, ale chtělo to více šťávy a radosti. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Jeden velkej guláš, který se v úvodu snaží tvářit jako akční film a ve druhé půle se to zvrhne v politický trhiller, který ve skutečnosti nikoho nezajímá. Nečekal jsem nic, nedostal jsem nic. Za týden nebudete vědět, že jste takový film viděli, vyhněte se mu obloukem, sežere Vám to 90 minut času. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Variace na téma , ve filmu již několikrát exploatované. Španěkské reálie tomu dodávají určitou specifičnost, ale na druhé straně tomu chybí známé herecké tváře (ty španělsk jsme neměli v naších kinech ani v televizi možnost vidět, pouze R. Arévala jsme ve Dnech evropského filmu mohli vidět jako jednoho z detektivů ve výborném krimi Mokřina). ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Na první pohled si divák řekne,že tohle už jsem viděl a vím jak to většinou dopadne u přepadení bank.Kupodivu to tak úplně zde neplatí.Do děje člověk vklouzne vážně rychle,protože zde se na nic moc nečeká a už jsou lupiči v bance.I na charakteristiku postav tu zbylo pár místa a Cvok se zapamatuje hned jak dostane příležitost.Co vlastně dělá tento film trochu jiné je,že je tu zastoupena politika a to možná až ve větší míře než je zdrávo.Sice to zde jakoby nakopne jiný směr filmu,bohužel se někdy dialogy vážně kopou do zadku a pomalu jsem ztrácel nad vším tím přehled.Bohužel jakmile začne mírná gradace,tak se bohužel ustoupí do pozadí a začne se opět vyjednávat.Nemá to konzistentní tempo,přitom se režisér snaží moc,ale většinou díky střihu na vyjedvání a jedné skříňky,která sice má tu správnou hodnotu dělat tempo filmu,inu co je to platný,když to trochu ztratí svojí tvář.Příběh je spíše postaven na problému skryté politiky,kde jsou nekalé věci denním chlebem,takže konec se mi líbil jak dopadnul,Tosar a jeho obočí a herecký um je tu taky právem,jen tomu chybí prostě něco víc za pozornost.70% ()

Související novinky

La Película spouští předprodej

La Película spouští předprodej

06.02.2017

Postapokalyptické sci-fi, mrazivé thrillery, ztřeštěné komedie, psychologická dramata, ale i zdánlivě všední příběhy obyčejných lidí či naopak snímky otevírající tabuizovaná témata - festival La… (více)

Reklama

Reklama