Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Allie přijde o práci pokojské v luxusním newyorském hotelu, zdráhavě přijme brigádu guvernantky děvčátka z vlivné rodiny, která žije v Evropě na opravdickém zámku. Allie po svém příjezdu zjistí, že se dívka jmenuje princezna Theodora a její otec Maximillian je králem Winshire. Král Allie upozorní na princezninu neúctu k autoritám a sklony je terorizovat, což se po smrti její matky výrazně zhoršuje. Zatímco mezi Allie a Maxem přeskočí jiskra, z guvernantky a princezny se navzdory všem očekáváním rychle stanou přítelkyně. Hraběnka Celia však trvá na tom, aby se král znovu oženil. Dokáže se Max postavit za své city k Allie a zajistit tak všem (nebo aspoň většině) šťastné Vánoce? (HBO Europe)

(více)

Recenze (25)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Cukr (spíš melasa) z pohádky teče proudem. 1) Americké stereotypy v zobrazení plebejské (samozřejmě velmi schopné) pokojské a šlechtické (tupé a nepřející) společnosti pobaví, pokud tedy nenaserou. A ten černoch v roli kancléře? 2) Zaujal 45letý fešák Rupert Penry-Jones (princ) a tuším, že Rollo Skinner (Allienin bratr). ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Wow no tohle je teda kousek. Trochu Popelkoidní vánoční romantika, banální, 100% předvídatelá. Bejt výkon Danicy McKellar o něco lepší, asi by to bylo celý snesitelnější. (Navíc nemůžu uvěřit, že tohle je Winnie z Báječných let, jako herečka stojí za prd, ale klobouk dolu za to, že takhle vypadá ve 40. Ale účel to splnilo, RPJ je tady luxusní, s mým nejoblíbenějším TH účesem. Jen bych nejradši brutálně umučila toho, kdo mu oblíkl tu debilní dlouhou koženou bundu, co má pro jízdu na koni. Ty těsný rajtky, to mohl bejt novej přírůstek do mojí sbírky. Ale na druhou stranu, je to asi rodinnej film a někdo by se mohl pohoršovat. To v Ostrově pokladů to nikomu nevadilo ani na promofotce. Podtrženo sečteno třetí (no možná i ta druhá) za RPJ. ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele

Přistupovala jsem k tomu dost skepticky, protože tyhle filmy ala deník princezny a laciná zpracování, kterak obyčejná holka ke štěstí u královského dvora přišla, moc nevyhledávám. Nevyhneme se snad žádnému žánrovému klišé. Holka z Brooklynu, co má hluboko do kapsy se dostává na evropský královský dvůr maličké neznámé země, aby tam mezi dvořany se secvaklýma prdelkama uloupila královo srdce. Tady nám do toho vmíchali i nezvladatelnou princezničku. Všechno nasvědčovalo tomu, že se mi to nebude líbit, ale když já chtěla vánoční fim a tento byl hned po ruce. A nakonec jsem celkem příjemně překvapená, koukalo se na to hezky, hlavní hrdinka byla sympatická a i když to na konci už dost drhlo a začínala to být taková ta přeslazená nuda, dokoukala jsem a nebrečím nad ztraceným časem. ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Snímek Koruna k Vánocům z roku 2015 mne příjemně překvapil a skoro celou dobu mne dokázal udržet před TV obrazovkou. A to navzdory tomu, že zámořská produkce málokdy přijde s milým vánočním filmem, na který jsme zvyklí tady u nás v České republice. Navíc mi žádné jméno z uvedených herců nic neříkalo a i podle průměrného hodnocení zde na ČSFD se mohlo zdát, že snímek Koruna k Vánocům může patřit mezi pořádné průsery. Po uplynutí 85 minut si to však rozhodně nemyslím, jelikož když jej srovnám s jinými vánočními počiny, je to diametrální rozdíl. Nechyběl zde sníh, což bylo důležité, protože se opravdu nedokážu vánočně naladit při pohledu na americké pláže a stromečky s cinkrlátky na prosluněné Floridě. Romantika si zde rovněž našla své místo a také mne potěšilo, že se podstatná část filmu odehrávala v Evropě a to ve Winshire vedle Lucemburska. Ve vymyšleném státě vládl mladý ovdovělý král Maximillian, který mi velmi připomínal našeho biatlonistu Ondřeje Moravce v mladých letech. Přísně vychovaný král před lety přišel o manželku a na výchovu své malé dcery Theodory kvůli svým úřednickým povinnostem neměl na výchovu dívky čas. Proto ji nechával na starost guvernantkám, které však po několika dnech daly výpověď, protože chování Theodory bylo prostě nesnesitelné. Jednoho dne při svém pobytu v New Yorku potkal pokojskou Alie, která vzápětí dostala výpověď a toho využil komorník Fergus, který ji pozval do Evropy, aby se výchovy ujala. S váháním nabídku přijala a skoro hned od začátku se s Theodorou sblížili, což mne nepřekvapilo. Taktéž se dalo očekávat, že mezi králem a novou guvernantkou vznikne časem vztah, otázka byla jen kdy to bude. To však vadilo princezně z Lucemburska Celii, která si chtěla Maximilliana vzít a stát se královnou. Byl jsem tedy zvědav, jak to dopadne, nebo spíše jakým způsobem se do konečného rozuzlení dobereme, protože děj filmu byl průhledný jako výmluvy některých politiků na všechno možné i nemožné. Vůbec mi ale čitelný děj nevadil, stejně tak chování celého královského dvora, které bylo až příliš přesládlé. Překvapivě mne prostě ten hloupoučký snímek bavil a nic víc jsem neřešil. Možná to jediné, co mi zde vadilo byla guvernantka Alie, představoval jsem si prostě jinou dívku a herečka Danica McKellarová mi připadla moc strojená a její výrazy umělé. Suma sumárum, Koruna k vánocům ode mne získala čtyři vánoční hvězdy na královské koruně ****. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Kdepak už jsem to naposledy viděl? Sympatická guvernantka a král, který se do ní zamiluje. Ne, ona není žádná zlatokopka, takové milé děvče, které přeje štěstí jen fešákovi a rozmazlené princezničce, na sebe vůbec, ale vůbec nemyslí. Do toho se plete namyšlená frajle jako je Lady Celia. Nesmí chybět senilní   majordomus a jeden černý záporák. Všechno dohromady je zabaleno do vánoční atmosféry na zámku ve vymyšleném království, nebo vévodství, knížectví, každý ať se dosadí sám. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama