Reklama

Reklama

Jak vyrobit vraha

(seriál)
  • USA Making a Murderer
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Tenhle thriller o skutečných událostech, natáčený po dobu 13 let, sleduje nevídaný příběh dvou mužů obviněných z děsivého zločinu, který možná ani nespáchali. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek - myslím si, že to neudělal. Je to hodně zajímavé sledovat toto dění, které se odehrává v průběhu mnoha let, ve své obýváku a vidět detaily, které v těch situacích plno lidí nevidělo a nevědělo. Přiznám se, že jsem si říkala, co tam budou celých 10 dílů probírat :D A po třetím dílu mi to došlo :D Nicméně - poslední dva už mi přišly zdlouhavé a už jsem chtěla konec. A pak zjistíte, že je druhá série :D Kterou jsem ještě neviděla a nesháněla. Ještě jedna důležitá věc - hlavní právník žalobce mi od prvního pohledu nebyl sympatický a jak dopadl :D Je to celé ohromně šílené, plné informací, domněnek, doznání, tlaku, nátlaku, nenávisti a ukázky právního systému v USA. Podívejte se na to a budete rádi, že Vás někdo z něčeho neobvinil... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keby som narazil na film, ktorý by divákovi ponúkol takýto príbeh, pričom by nebodaj disponoval podtitulom: "podľa skutočnosti", všetkých, ktorí by mu dali viac ako tri hviezdy, by som považoval za úplných idiotov, ktorí sa nedokážu orientovať v realite, lebo toto v 21 storočí skrátka NIE JE MOŽNÉ. Lenže opak je pravdou, a mne zostáva rozum stáť nad tým, čoho sú ľudia naozaj schopní. Chce sa mi grcať. Z hentej krajiny sa mi chce skrátka grcať ... ()

Reklama

Gothar 

všechny recenze uživatele

1. séria: Neuveriteľný príbeh zahytený vo výbornom časozbernom dokumente. Pozostáva výhradne z autentických záberov a nahrávok, všetko je prehľadne a hlavne pútavo zostrihané. Celý seriál som si zvládol pozrieť za dva (dlhé) večery a celý čas som neveriaco sledoval čo sa tam udialo. 95 % 2. séria: Má to menšie "grády" a myslím si, že s vydaním 2. série mohli tvorcovia počkať, prípadne ju mohli skrátiť na 5-6 dielov. Veľa času sa podľa mňa venuje Stevenovej rodine a ich bežnému životu (práca v dielni, varenie, atď.). Takisto nové poznatky sú dávkované postupne - napríklad záznamy z GSM sa spomínajú už v prvých dieloch, ale podrobnosti sa dozvieme až omnoho neskôr. Nič to však nemení na skutočnom príbehu, ktorého priebeh je stále nepochopiteľný. 80 % ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca záležitosť, ktorá funguje hneď v niekoľkých rovinách: 1) Návykový seriál plný zvratov, ktorý väčšina napriek hodinovým epizódam zhltne za víkend, 2) detailný dokument so šokujúcou realitou a depresívnym posolstvom a 3) neuveriteľný príbeh plný zaujímavých ľudí a emócií, či už pozitívnych (zistenia a argumenty Stevenových právnikov - lepšie ako z právnických filmov), alebo negatívnych (zavádzanie, nespravodlivosť, slepota). Potlesk tvorkyniam - získať toľko materiálu a zostrihať ho takto pútavo a príbehovo - to som ešte nevidel. ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Tento seriál dokumentuje skutečný životní příběh Stevena Averyho, v čemž také spočívá jeho síla. Skoro při každém dílu jsem se musela rozčílit nad nehoráznou nespravedlností a konspirací, která prostupovala celým jeho dosavadním životem a nechápala jsem, jak mohlo policii a státním složkám něco takového projít. No..příběh je to skutečně drsný a emotivní, nicméně pokud jste se již jako já dostali na konec a náhodou si Stevea vygooglili, tak jste zjistili, že i takovéto dokumentární seriály mohou být podávány poněkud sugestivně a selektivně a ta zdánlivá "pravda" nemusí být tak úplně černobílá, jak je někdy prezentována. Takže možná nakonec zjistíte, že vlastně nevíte, zda věřit víc internetu nebo seriálu a jste jen znechuceni z přemíry nedůvěryhodných informací kolem vás. Nicméně i přesto všechno to byl velice kvalitní počin, který musel stát za celých deset let strašně moc úsilí, což si zaslouží ocenění. A jaké verzi si zvolíte věřit je již jenom na vás. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Režisérka Laura Ricciardi využila pri natáčaní tiež skúsenosti zo svojej predošlej kariéry právničky. (WalterIK7)

Související novinky

Netflix vyhodil zásadní manažerku

Netflix vyhodil zásadní manažerku

02.04.2023

Netflix stále prochází reorganizací s cílem ušetřit a zajistit, že u něj budou vznikat co nejsledovanější tituly. Posledním kolem těchto změn neprošla Lisa Nishimura, která ve firmě pracovala už od… (více)

Reklama

Reklama