Reklama

Reklama

The Unspoken

  • USA The Unspoken (více)
Trailer 1

V roku 1997 dochádza za múrmi jedného z rodinných domov na okraji malého mestečka k obrovskej tragédii. Napriek tomu, že je samotné miesto doslova nasiaknuté krvou, telá štvorčlennej rodiny sa nikdy nenašli. Vďaka povere šíriacej sa okolím, miestni obyvatelia dokonca zmenili popisné číslo domu na 666. Po 17tich rokoch prichádza doň nová nájomníčka Jeanie (Pascale Hutton), ktorá potrebuje pomoc pri opatere so synom Adrianom. Svojej úlohy sa, napriek varovaniu lesbickej priateľky Pandy (Chanelle Peloso), zhostí tichá a utiahnutá Angela (Jodelle Ferland), ktorá v rovnakom období prichádza o svoju pôvodnú prácu. Dané rozhodnutie bude pre mladé dievča skúsenosťou, na ktorú nikdy nezabudne. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (31)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Sheldon Wilson se do povědomí hororových diváků zapsal především televizními horory béčkové kvality, takže jsem nejprve mírně váhal, jestli mu mám dát další šanci. Avšak má hororová intuice mi jako již mnokorát moudře poradila, abych si kanadský Unspoken rozhodně nenechal ujít. Hned na začátek je třeba uvést, že se jedná o horor a zdejší žánrové zařazení je tak nepřesné. Sheldon Wilson tentokrát odložil agresivní ptáky, vlkodlaky a další různá monstra stranou a konečně vytvořil výborný atmosferický horor vycházející ze strachu z neznámého. Pobyt ve strašidelném domě představuje opravdu nepříjemnou zkušenost a přítomnost zlovolného nadpřirozena divák cítí z každého záběru. Vyskytuje se zde i pár zdařilých lekacích scén, nějaký ten lehký gore, avšak základem je rozhodně již zmíněná mrazivá atmosféra. Jodelle Ferland svým výkonem v roli Angely potěšila a rovněž ostatní výkony jsou na solidní úrovni. Výtky pak směřuji k poněkud lacinému ztvárnění scény, v které Portia vystrašeně opouští dům a chování Pandy, která důrazně varuje Angelu před vstupem do domu, aby ho následně sama bez jakýchkoliv obav dobrovolně navštívila. Scénáři jako takovému by pak slušela větší nápaditost u scén odehrávajících se mimo interiéry. Ve výsledku však velká spokojenost. Za zmínku stojí i poměrně svěží shyamalanovský závěr. Jakožto hororový expert tak Unspoken bez nejmenších pochybností doporučuji ke zhlédnutí a uděluji čtyři hvězdy. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Posunování nábytku, klepání na dveře a ani barevná kulička mne už nevystraší... Lesbické kamarádky byly dost škaredé... Ale hřebíky byly fajn. Takže 50% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tých duchárskych hororov na tému rodinka v prekliatom dome tu už bolo toľko, že ich ani nespočítam. Väčšinou sa potom stáva, že na 90% z nich si o týždeň ani nespomeniem. A tento bude žiaľ patriť medzi ne. Nebyť kvalitného gore, bol by to podpriemerný horor, ktorý by ani nestál za nejaký komentár. Jediná scénka, ktorá stojí za zapamätanie a bola naozaj dobrá, prišla ešte v prvej tretine filmu. Potom som už len čakal na nejaké svetlo na konci tunela, pretože pohybujúce sa predmety ma už z driemot nevytrhnú. Nejaká fajnová akcia na záver našťastie príde, ale tá vysvetľovačka okolo toho mi pripadala úplne zbytočná. Herci zahrali čo mohli, ale scenár nestál vôbec za nič. Celkovo - neurazilo ma to, ale odporúčania si radšej budem šetriť na iné kúsky. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Dom nazývaný Briar House je už 17 rokov opustený a nikto z miestnych sa k nemu kvôli legendám o rodine, ktorá z neho bez stopy zmizla, ani neodváži priblížiť. Do domu sa nasťahuje nová rodina, ktorá o hrôzostrašnej histórii domu netuší. Keďže matka žije sama, potrebuje niekoho, kto by jej pomohol so starostlivosťou o syna. Nájde mladú Angelu (Jodelle Ferland), ktorá má v mestečku dobrú povesť, a keďže je mladá, nezažila strašidelný prípad domu na vlastnej koži. Legenda strašidelného domu s príchodom novej rodiny opäť ožíva a netrvá dlho, kým prídu prvé krvavé obete. - Tomuto hororu som sa chcel najprv vyhnúť, ale to zaujímavé herecké obsadenie a nádherný poster ma nalákali. Technicky je to spracované velmi kvalitne, postavy sú napísané zaujímavo, je tu jedna extrémne brutálna gore scéna a príbeh o strašidelnom dome za mestečkom ma vždy poteší, ale celkovo mám z toho trochu nedostatočný pocit. Jednoducho tomu chýbal nejaký výraznejší náboj a poriadna dávka strašenia, čo ma mrzí hlavne kvôli tomu, že prvá polovica bola vystavaná velmi nádejne. V závere poteší aj trochu individuálne a netradičné hororové rozuzlenie, ale na vyššie hodnotenie tomu stále niečo chýba. Ak do toho však človek ide bez prehnaných očakávaní, je to uspokojivý projekt. + herečka z Silent Hill, Case 39 a The Cabin in the Woods + herec z Nurse 3D + herec z Scary Movie a The Blackburn Asylum + herec z iZombie + herečka z The Cabin in the Woods a The Returned ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V roku 1997 dochádza za múrmi jedného z rodinných domov na okraji malého mestečka k obrovskej tragédii. Napriek tomu, že je samotné miesto doslova nasiaknuté krvou, telá štvorčlennej rodiny sa nikdy nenašli. Vďaka povere šíriacej sa okolím, dokonca miestny obyvatelia zmenili popisné číslo domu na "666". Po 17 rokoch prichádza nová nájomníčka, Jeanie, ktorá potrebuje pomoc pri opatere so synom Adrianom. Svojej úlohy sa napriek varovaniu lesbickej priateľky Pandy, zhostí pomerne tichá, utiahnutá Angela, ktorá v rovnakom období prichádza o svoju pôvodnú brigádu. Dané rozhodnutie bude pre mladé dievča skúsenosťou, na ktorú nikdy viac nezabudne. Jodelle Ferland ako princezná temnoty zaujala v mnohých hororoch (a ÁNO kurva, myslím aj na Seeda od Uweho). "Unspoken" nie je výnimkou, pričom najväčšie obavy vo mne vzbudil najmä úvod. Ten totiž v mnohých prípadoch "nasľubuje" mnoho, no následne akoby skutek - utek. Som rád, že si táto ducharina takmer celú dobu udržala svoj štandard. Netvrdím, že ide o mimoriadnu atmosferickú pecku, pri ktorej sa divák bude lakať "na počkanie", no svoju kvalitu má, pričom denno denne človek narazí na tak lacné počiny, že si tento z môjho hľadiska vyššie hodnotenie ako je priemer skrátka zaslúži. Ja osobne som spokojný, taktiež ma milo prekvapilo gore, ktoré bolo solídne spracované (aj keď išlo len o nejaké dve-tri scénky). Takže za mňa zaslúžené tri - 60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vypadá to jako klasická duchařina o strašidelném domě, ale vedle Poltergeista se nabízí i démoni, čemuž napovídají krvavé pentagramy a zvířecí oběti okolo domu. Mě nakonec potěšilo, že vysvětlení bylo úplně jinde. Závěrečný záběr byl vtipný a pěkně dopověděl nastíněný fakt. Atmosféra napínavá, byť kolísavě. Kupodivu nejděsivější byly momenty, kdy Angela musela čelit trojici nebezpečných kreténů. Utržená čelist, let do sklepa, vražedné hřeby a nože. O krev nouze nebyla. Škoda jen, že Angela se občas chovala nemožně a pokaždé, když se lekla, jí něco vypadlo z rukou. Á propós, lekačky mi vadily ne proto, že se mám leknout, ale že byly opět v podobě padajících hrnců a výstřelů z kanónu. Jako celek fajn. 3,5* ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Konzumní duchařina s hromadou klišé, která nahání body jakýms takýms tajemnem a faktem, že se tam skoro pořád něco děje, což svůj účel plní. Jako nouzovka OK. 50% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jodelle Ferland vnímam ako mladú ženu, ktorá rada hrá v rôznych hororoch a mysterióznych filmoch. A musím uznať, že jej to ide veľmi dobre. Jej herectvo je prirodzené a vždy dokáže napínavú, prípadne hororovú situáciu ešte viac vyhrotiť. Tak tomu bolo aj v tomto prípade. Žiaľ, to je asi zároveň aj najväčšie pozitívum snímku. Úvod ešte ušiel, šikovne sa tu nastolila záhada a atmosféra začala pomaličky hustnúť. No už veľmi skoro sa to po obsahovej stránke pokazilo a príbeh skĺzol do osvedčenej šablóny hororového klišé, pričom neponúkol nič zaujímavé. Pridal by som aj na hororových prvkoch, či už na strašení alebo na gore. Boli tu síce v tomto smere jedna či dve pekné scény, ale to sa mi zdalo teda hrozne málo. Zo strašidelného domu a bubákov sa dá vytrieskať podstatne viac. Navyše záver bol jedno veľké sklamanie - hrozná banalita a rozuzlenie akoby ho vymyslel opitý scenárista. 55/100 ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Kravina. Štáb neměl ani zřejmě na benzín, proto se tam jezdí jen na kole. Prostředí levné a béčkové a u konce jsem se fakt jen zasmál jak je to trapný. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Takových filmu ještě bude horších lepších ale zrovna tady tenhle se mi i líbil jednoduchý mírně tajemný, zajímavý hlavně vraždy málo ale působivé. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nebýt Jodelle, dám možná možná jen tři. Nebo jinak - kvůli Jodelle rozhodně dávám čtvrtou. Tahle holka má fakt něco do sebe a tolik se mi líbí, že bych se chtěl skoro převtělit do její lesbické kamarádky, i když to byla taková white trash čůza. Do sebe má něco i film, nebo aspoň já tenhle druh filmů miluju - pomalá, kamerově klidná mysteriózní duchařina s několika roztomilými brutalitkami. Nečekejte žádné nabubřelé efekty, žádné šokující lekačky, ale naopak se meditativně nalaďte na poklidný kanadský prdelákov, ve kterém fet nedýlují negři s hvězdami Mercedesu na zlatých řetězech, ale venkovští balíci ve flanelových košilích. Jen kdyby ta hloupá Jodelle radši na konci odešla s tou milou paní a jejím hezkým autistickým synáčkem, který byl fakt k sežrání (zbožňuju totiž démonické vraždící dětičky). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Unspoken vrší jedno duchařské klišé za druhým, takže tu máme strašidelný dům, rodinku, divného chlapečka, chůvu s pohnutou minulostí a tak podobně, ale mě to tady nijak zvlášť nevadilo. Film má celkem solidní atmosféru s napínavými chvilkami, trochu té krve tady také proteče a hlavně se tu pořád něco děje, takže děj má slušný spád. herecky také nemám co vytknout a bylo příjemné sledovat Jodelle Ferland na druhé straně barikády. Nic, na co bych vzpomínal, ale bavil jsem se celkem slušně. 60% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Duchařina o rodince, která se nastěhuje do nového domu, kde se v minulosti stalo záhadné úmrtí. Matka má velmi zvláštního chlapce ala Damian a toho má hlídat v domě hlavní hrdinka, místní holka. Duchařina , která opět jede v zavedeném klišé, se spousty otřesných postav. V baráku se dějí divné věci, někdy povedené, někdy méně. Ve filmu nedochází k pátrání záhady, děj je konzistentně stejný a postupem času jsem si říkal, tak co tedy přijde. Aby tvůrci jakž takž upekli závěr, přidali do scénáře tři úplně dementních frajerů, aby bylo na konci koho zabít. Ti Vás otráví svojí inteligencí tak, že i celkem povedené vraždění v baráku nemá ten správný účinek. Filmu chybí více nápadů a posledních dvacet minut nezachrání celý film. Pointa celého hororu je banální, jednoduchá a spíše zklame, že toto měl být výsledek takové stopáže......4/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Atmosférické prostředí kanadského prdelákova mě naprosto vtáhlo a Jodelle Ferland si mě okamžitě omotala kolem prstu. Máme tu sice klasickou hororovou haunting house šablonu, ale dobře se na to i přes viditelně nižší budget dívá, má to pár drsných gore scén a člověk se sem tam i lekne, ale děsivé to taky úplně není. Potěšila mě řada známých spíše seriálových herců, jen škoda, že ne všichni dostali dostatek prostoru. A konec zamrzel. Tak lajdáckou pointu jsem věru nečekal. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to skvělé, ale nějakou tu snahu bych v tomhle docela i viděl. Přece jen se tvůrci snažili o to, aby vznikl atmosférický film, který bude mít scény, jež budou schopny vyděsit. A sem tam se nějaká scéna docela povedla. Celkově ale tenhle snímek docela snadno zapadá v rámci hororové/thrillerové masy, která z USA přichází. ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

Snaha se cení, ale vše už bylo použito jinde a lépe. Potěšila scéna s hřebíky a poslední záběr ;) Jinak nuda ... ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Po první hodině to vypadalo, že se z toho odpadu přece jenom něco vykřeše, ale jiskřička nic nezapálila a závěrečný, sice poměrně zajímavý, ale tuze opožděný monolog "tak teď jsem si vymyslel jakože něco zajímavého na závěr, abychom to utrpení konečně mohli nějak zakončit", už s tím dál hnout nemohl. Jiskřičku zaznačuji jednou poblikávající hvězdičkou a honem zdrhám pryč. ()

Junys 

všechny recenze uživatele

Do domu Brianovců který už je 17 let opuštěný, se nastěhuje matka se synem která nezná historii tohoto domu. V 70. letech se tam totiž stala nevysvětlitelná událost při které zmizeli těla beze stopy. Matka shání chůvu a byla ji doporučena místní dívka Angela. Když Angela tráví čas s Adrianem tak poznává že v domě není opravdu něco dobře. - Na úvod necelou hodinu se tam skoro nic neděje a příběh mi přijde takový suchý.... Byla tam jedna pěkná scéna a to ta s hřebíkama. Chtělo by to rychlejší rozjezd a trochu víc to propracovat... ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tak tento horor ma fakt veeelmi prijemne prekvapil,vyborny po kazdej stranke,atmosfera,napatie,herci,lakacky,pribeh,jednoducho som sa bal a to je zaklad pre tento filmovy zaner,som nadmieru spokojny...:-) ()

Reklama

Reklama