Reklama

Reklama

Svět z ptačí perspektivy: Portugalsko, pestrá mozaika barev

(TV film)
  • Francie Portugal (více)
Francie, 2013, 52 min

Režie:

Xavier Lefebvre

Obsahy(1)

Neobyčejné přírodní a historické bohatství na západním okraji Pyrenejského poloostrova. Země, nacházející se na západě Iberského poloostrova, zažila slavné koloniální období. Portugalsko bylo první světovou říší, která se prosadila v 15. a 16. století na všech obydlených kontinentech. Jeho dějiny jsou ovšem rovněž dějinami jedné z posledních diktatur západního světa. Kromě svých historických památek, řady architektonických pokladů, malebné krajiny i nádherného moře se země proslavila po celém světě i svým velmi ceněným portským vínem. Portugalsko nabízí moderní, rušná velkoměsta, ale i místa, kde se zastavil čas a stále přetrvává životní styl v duchu tradic. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Díky tomu, že jsem před lety společně s CK Kudrna Portugalsko prošmejdil můžu konstatovat, že se v rámci možností na nic moc nezapomělo. Záběry byly dostatečně atraktivní, zajímavosti sice byly spíš obecné, ale to je u takto krátké stopáže pochopitelné. Rád bych se tam jednou vrátil, ale s mnohem více času a penězi a méně ufrflanými spolucestujícími. ()

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Evropská "HD" dokumentární série, tentokrat z portugalska. Kameraman si vyhrál:) jinak standartni přístup, není co dodat. Velmi chillovaci ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Zdařilá kamera, pěkné záběry, příběhy několika lidí a jejich profesí. Překvapilo mne však, kolik málo, prakticky jen povrchně, bylo z onoho Portugalska ukázáno. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama