Reklama

Reklama

Daniel Radcliffe (Harry Potter, Žena v černém) se představuje v roli, v jaké jste ho dosud neviděli. Nate Foster (Radcliffe) je mladý, idealistický a vzdělaný analytik, který právě nastoupil do FBI, aby tu bojoval proti zahraničním teroristům. Nate brzy pochopí, že teroristické útoky, které odhaluje, jsou často falešné a mají dva cíle: uklidnit vystrašenou veřejnost a splnit plán. Když jednoho dne objeví pašovanou dodávku Cesia-137, které lze využít při výrobě špinavé bomby, podělí se se svým poznatkem s agentkou Angelou Zamparo (Toni Collette – xXx: Návrat Xandera Cage, Krampus: Táhni k čertu). Ta je přesvědčená, že se jedná o práci domácích neonacistů, a pověřuje Natea úkolem proniknout v utajení mezi členy nebezpečné teroristické skupiny, jež je odhodlaná vyčistit zemi prostřednictvím smrti a zkázy... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (126)

verbal 

všechny recenze uživatele

„Hajtla, klucí! Jmenuji se HáPéčko a jsem stopadesáticentimetrový vyschlý chcípák, co v bombru vypadá jako maskovací pytel na golfové hole. Ale!!! Mám už na čele jeden blesk, když si vedle něho mrdnu druhý, trochu pokrčím nos a nakrabatím čelo, myslím, že budu Hamrdskín jako z katalogu od Mártense! Tak co kdybych se mezi vás kapku infiltroval?„ „Jasná páka, Hery, my, skíni, jsme dost vypatlanci, tak ti toho skřetoárijce hustě žerem. A když nás konečně naučíš správně vyspelovat Tymotymekvej, můžeš být z fleku náš expert na radioaktivní izotopy.“ „Príma, hoši, a teď pojďme dokopat pár dvoumetrových negrů, když už jsem takový ramenáč …“ *** Nebýt kapky toho kástingového a scénáristického kokotismu, byl by Hery Potrat a Řád vyrachtaných neonacistů lehce nadprůměrnou, i když vcelku lacinou exkurzí mezi zaoceánské Vandase, jejíž nevyvážená zábavnost osciluje někde mezi prdelí a Skrytou identitou. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

au, tak toto bolelo. ani hlava, ani pata, scenar na facku, herecke vykony smiesne. a nizky rozpocet z tohto filmu smrdi na sto honov. velka skoda, potencial to malo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE JEN JEDNA PODSTATNÁ INGREDIENCE FAŠISMU – VŠICHNI MI UBLIŽUJÍ!...“ /// Tak kampak by se ještě dalo infiltrovat… Ajo! Nácíčci… Introvert, autsajdr, člověk bez kámošů a v kolektivu neoblíbený… jehož výhodou je, že není úplně blbej, vobjevuje a zkoumá fašistický podhoubí USA – skinheads, KKK, Árijská aliance… lidi, pro který je „White power“ přesvědčením (fajn vás poznat). No a pak jsou tady ti druzí… Životní rozpolcenost agentova – jak bejvá zvykem – ovšem žádný zkroušený meditace. Prostě příběh, na kterým je zajímavej ten svět „čistej v duchu i rase“. Ovšem nic víc. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu bojovat za rasu, za čest a vlast. 2.) Chystám se k někomu vlízt. 3.) Thx za titule „kolcak“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

tron 

všechny recenze uživatele

Plusy: presvedčivý Daniel Radcliffe, dobré typy hercov stvárňujúcich skinhedov, agentov FBI a rasistov (byť mocným hollywoodskym producentom, obsadzujem Chrisa Sullivana do každého tretieho filmu) a dosť napínavé okamihy, kedy tuhne krv v žilách. Mínusy: viaceré postavy a dejové línie šumia do stratena a nakoľko je scenár dosť podriadený realite, odpyká si to napríklad finále, ktoré je veľmi komorné (ale nakoniec možno, svojím spôsobom, o to napínavejšie). ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// "The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmond Burke, není co dodat. 8/10 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu to celou dobu drží pozornost a zaplouvá do zajímavých vod hrdých nácků v US, ale bohužel to zůstává dost při zemi a vrcholí komorně, jako thriller bez pořádnýho dramatu. Radcliffe podal hned poté, co shodil vlasy a dalo se na něj dívat, docela přesvědčivý výkon - pokud se přenesete přes ten věčný výraz ublíženýho štěněte. "This should have been a noble creature..." Expecto Zyklonum! ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

"Ahoj, vypatlaná white trash lůzo, která svojí kardinální neschopnost svádí na negry a považuje se za nadlidi, ačkoliv je komplet na sociálních dávkách, jmenuji se Foster, Nate Foster. Zasvětím vás do situace, jsem válečný veterán z Iráku a mám IQ 120, vypadám jako student druhého ročníku střední školy, vysoký a fyzicky zdatný jsem jako vaše třináctiletá sestra, kterou proti její vůli pícháte svými nežidovsky obřezanými miniptáky stejně jako v dětství píchal fotr vás a mám velmi unikátní schopnosti ze speciálních jednotek, natolik speciálních, že o mé účasti v nich nenaleznete záznam, takže ani nepátrejte, hihihi! I když jsem natolik intelektuální, chtěl bych se k vám strašně moc připojit, chlastat celý den lahváče před árijskou indickou večerkou a mlátit negry na ulici, to je fakt můj aktuální životní sen, protože mě k tomu donutily ty zkušenosti z Iráku. Jestli vás můj životopis dostatečně nepřesvědčil k mému přijetí do této prestižní party, tak dobře poslouchejte, ano? Ehm, stojí za mnou někdo? Ne? Tak tedy: "14, 88, 14, 88, bro!" -"WOOOW, Heil, Nate! Heil! Seš fakt třída, kurva, fakt se mi líbíš a vidím, že seš árijec jak poleno, pičo, stejný nadčlověk jako my, pičo a ten typický britský přízvuk ti tady na středozápadě fakt dodává na autenticitě, vůbec tě nepodezříváme, že seš fízl, chceme tě okamžitě, kurva, fakt že jo, a že dostat se mezi nás fakt není prdel, i když občas je, ale o tom až večer, jen mi do prdele ještě prozraď, 14, 88, 14, 88, proč nosíš ty zasraný židovský džíny Lewis, kurva? Hmm? No?" -"eeee, uuhhhmmm, nosím je z toho důvodu, ehm, ehm, 14, 88, 14, 88, bro, protože mi je koupil, ehmm, můj bratr, ehm, jako, ehm, dárek, ehm, když jsem se vrátil z Iráku, kurva! Takže je nosím ty tři roky kvůli němu a ty ho neurážej, nebo se naseru a složím tady během pěti vteřin rubikovu kostku, kurva, kurva, 14, 88, bro." -"Tak to jo, píčo, vole, tak tos uspěl, vítej mezi námi ve Waffen-SS Division: Der Dummkopf a když se už tak skvěle známe, kurva, píčo, nechceš seznámit se špičkami rasistické teroristické buňky v USA, která plánuje útoky proti nic netušícím lidem? Do týdne tě s nimi seznámíme, co ty na to, kurva, 14, 88, 14, 88". -"Jupí, to bych moc rád, víte, rád bych je poznal, i když jsem oficiálně nácek teprve dvacet vteřin". -"Domluveno, píčo". 60% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Harry Potter and the White Pride. Nikdy bych neřekl, že uvidím známého učně z Bradavic ukazovat, jak je vysoký Hagrid a vyřvávat při tom něco o bílé síle, ale škatulky jsou od toho, aby se opouštěly. Jak se to podařilo klansmanu Radcliffeovi posuďte sami, za mě moc ne.. Infiltrační thriller o FBI volavce, která v hnízdech neonacistických orlů využívá toho, že má oproti nim dvojnásobné IQ a z každé krizové situace obratně vyvázne. Jalový (tím nemyslím, že se mělo zamořit půl východního pobřeží) a přehnaně idealistický závěr nakonec stlačí hodnocení do zapomenutelného průměru. Co se týká rozpočtu této protiteroristické operace, pro Federální úřad vyšetřování byla asi nejnákladnější položka nákup odvykacích žvýkaček pro agentku Zamparo.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Daniel Radcliffe, navždy spjatý s jednou až hystericky populární postavou, si pečlivě vybírá, do čeho půjde. A většinou jsou to okrajové látky, respektive žádné cukrkandlové příběhy nebo rodinné komedie. Prostě z kouzelnického chlapce očividně roste dost slušný herec. Tohle nicméně není nijaké neotřelé povídání, ale klasická story, kterak se jeden polda musí infiltrovat do nějaké nebezpečné skupiny. Oním poldou je intelektuální dychtivý hošan, který vypadá, že zrovna vylezl z akademie, kolegové si ho dobírají, jenže on se do případu vloží sakra důkladně. Při pronikání mezi bandu hrdých nácků si bere všechny karty do ruky a jenom vytahuje trumfy. Věříme mu, když mu teče do bot, věříme mu, když si získává jednotlivé členy neonacistické organizace. Místy hodně napínavé, jindy zbaběle mdlé. A přehnaně idealistické. Nejvíc ovšem asi mrzí, jak z nás dělají tvůrci blbce, respektive jsou mnohdy až polopatičtí. Atmosférou a herecky nicméně fajn. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jinak smrtelně vážnýmu kriminálnímu dramatu, ve kterým ale žena přísnýho hlavního nácka peče návštevám vdolky s polevou ve tvaru hákovýho kříže a jeho děti chtějí v pěti letech vyhladit Afriku, prostě nemůžete dát víc jak průměrný hodnocení. Nejde to. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Celkovo sa v snímke Imperium spojuje niekoľko vecí, ktoré nás zaujmú a prinútia si ho pustiť. Jednak je to samozrejme Daniel Radcliffe v hlavnej úlohe, pretože nás zaujíma, ako sa vysporiada s niečím diametrálne odlišným od Harryho Pottera. Po druhé sú to námet neonacizmu a práca federálnej polície, ktoré sľubujú vzrušujúce predstavenie. Impériu sa podarí vypracovať aj pár chvíľ napätia, podkreslených hudbou, ktorá zaslúži pochvalu. Výborne zahraný komorný thriller s jedným z najkontroverznejších tém aké sme tu ten rok mali. Scenár si síce dovolil nejakú tú slepú uličku, ale skúsenejší divák sa zmiasť nenechá. Ale aj napriek istej šablonovitosti film šlape ako po masle a po celý čas drží tempo a sem tam prichádza aj s napätím. Radcliffe sa už pomaly zbavuje svojho zaškatulkovania a vyberá si čím ďalej tým viacej zaujímavejšie úlohy a pritom zatiaľ ani jednu z nich nepokazil (narážam hlavne na Horns 2013). Ako jeden z mála filmov si ho pamätám aj po pár týždňoch, čo beriem ako určitý faktor kvality a preto ho doporučujem. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Kvalitné B-čko. Spočiatku som myslel, že sa dej odohráva koncom sedemdesiatych rokoch- súdiac podľa Radcliffeovho outfitu a účesu, ale to nie je jediný nezmar tohto filmu. Druhým je prežúvanie Colletteovej a tretím očividný nedostatok financíí. Ale napätie to má, priznávam, a za to udeľujem jednu hviezdičku. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Spoilery! Fascinují mě filmy o bosech, kteří organizují nějaký super tajný plán na zničení části světa a největší důvěru vkládají do člověka, kterého znají nejkratší možnou dobu, neboť je v organizaci úplně nový. Jináč, Harry Potter není herec do podobných rolí. Harry Potter umí hrát pouze Harry Pottera. Moc nerozumím tomu jeho současnému kariérnímu boomu, během kterého úspěšně kurví každý film, jehož se nedopatřením stane součástí. Režisérovi se podařilo nemožné. Režisérovi se podařilo pokazit nepokazitelné. Moc pěkné téma, ale celý film je bohužel bez jakéhokoli náboje, či jeho náznaku. Tento snímek je hrozná sračka. Radcliffe se nechal zlanařit od flat bloncky. Poté prošel epickým Nazi výcvikem, oholil si helmu, která mu do té doby zdobila hlavu (horší účes jsem na něm doposud neviděl), sebral všech svých 60 kilo a vydal se infiltrovat k vyholeným retardům, kteří se vyexpili z hospodských pobudů a neohrožených příležitostných rváčů (pokud jsou v přesile) na ukrutnou teroristickou organizaci. Pokud snad divák očekává, že se bude něco epického dít, tak očekává zcela špatně. Radcliffe celý snímek předává nacistům svá moudra, která načerpal v odborné nacistické literatuře. Náznak akce na diváky nečeká dokonce ani v závěru, který se může hrdě zařadit po bok těch nejodfláklejších. Totálně nedotažená sračka. Snímek působí, jako by se vůbec neopíral o žádný scénář, ale točilo se to, co režiséra zrovna napadlo. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Jedná věc je nad slunce jasná, Danielovi to v Bradavicích s kouzelnickou hůlkou seklo mnohem víc. Ale není to jen jeho vina. Největší díl tohoto veskrze průměrného filmu nese prachbídný scénář, kvůli kterému nejsem schopen jít aspoň na ty tři hvězdičky. I když Toni to pořád velice sekne. Bohužel však ne filmově, tak si těch 63 procent strčte za klobouk, protože Dwejn to dneska vidí zase jinak. Já dy dá dy dá. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že film nepotrebuje vždy len veľa peňazí zainvestovaných do projektu na to išlo. Daniel Radcliffe je veľmi talentovaný herec a myslím si, že v tomto filme veľmi dobre všetko dokazuje. Je zaujímavé sledovať ako sa jeho postava mení a vyvíja spolu s jeho tajnou misiou. A myslím si, že jeho herecký výkon a jeho postava Nata sú najlepšie elementy filmu. A nakoľko sa film sústredí hlavne tam, myslím si, že to funguje veľmi dobre. Aj ostatní herci sú celkom fajn. Toni Collette tu nemá takú dobrú rolu ako mala minulý rok v Glassland, ale aj tak mám pocit, že je celkom okey. Ostatné postavy... možno by sa na ne mohol film trošku viac sústrediť no na druhú stranu mám pocit, že sa dozvieme o každom celkom dosť a záverečný twist je celkom dobrý. Viem si predstaviť k filmu sa vrátiť, má veľmi dobrú myšlienku, veľmi dobrý film rovnako k tomu, v akom svete dnes žijeme a je vidno, že napriek menšiemu budgetu to chceli urobiť poriadne. Ja si myslím, že film je hodný vášho času. Čeknite si ho. Hodnotenie: A- ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Pre mňa určite viac ako priemerný film. Príbeh stojí za pozornosť, atmosféra stojí za pozornosť a Danielov výkon tiež určite za to stojí ... šikovný chlapec. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Téma infiltrace usmrkaného idealisty (v tomto případě začínající agent FBI) mezi bandu drsňáků, ve snesitelném, ale nijak inovativním zpracování. Je to ten typ filmu, na který zapomenete půl hodiny po shlédnutí. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Skinhead, skinhead, bomber zelenej, těžký boty až nahoru zavázaný... Sterilní sociální drama, kde jsou kluci vyholený peskováni za sprostou mluvu a nevhodné chování. Kupodivu to funguje. Překvapením je i Daniel Radcliffe, ta vyholená hlava, Levisky, Martensky a bomber mu docela pristane. Psát tu o tom, že konečně zahodil stigma Harryho Pottera, je klišé, asi takové, jakože White Power a podobný kecy. Imperium ztrácí na dramatičnosti, zapamatovatelných scénách a vůbec nějaké hloubce (prostě druhý Kult hákového kříže to opravdu není), ovšem boduje v atmosféře a dobrých charakterech, resp. v dobře vybraných hercích. A pořád mě nepřestane udivovat (a rozesmávat) ten fakt, jak si může Američan navléknout hakenkreuz, ale tak idiocie jistých lidí je nekonečná. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Obstojný neonacistický výplach s fajn Radcliffem v hlavní roli, který má za úkol se infiltrovat do teroristické skupiny nácků a rasistů s cílem odhalit bombový útok. Myšlenka jednoduchá, příběhově poměrně přímočaré a herecky neurážející. V průběhu sledování jsem se až tak nestíhal nudit a film dokázal zaujmout, ale po skončení začínám mít trochu pocit, že ve mně film přece jen nevyvolal tolik emocí a napětí, jak bych si přál. Zpětně mi zde chyběl výraznější drajv a pocit strachu o hlavní postavu v cizím prostředí, stejně jako nápaditější prvek, více intrik a zamotanosti děje - v tomhle ohledu byl BlacKKKlansman daleko lepší, ale hádám, že pro fanoušky podobných věcí se nemusí jednat o ztracený čas ani v případě Imperia. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

V záplavě všech těch agentů operujících uvnitř islamistických skupin působí infiltrace mezi neonacisty celkem osvěžujícím, neokoukaným a pro mě i atraktivním dojmem. Takže potud spokojenost. Co do schématu film nijak nevybočuje ze zavedených standardů. Tak trošku uťáplý agent FBI specializující se na islámský terorismus se nechá zverbovat kolegyní pasoucí po náccích, projde výcvikem a poté, co je komunitou přijat, šplhá v hiearchii a snaží se dostat k něčemu, co by celou organizaci rozložilo. Scénář si sice dovolil nějakou tu slepou uličku, ale zkušenější divák se zmást nenechá. Ale i přes jistou šablonovitost film šlape jako na drátkách a po celou dobu drží tempo a sem tam přichází i s napětím. Každopádně hlavní otázkou bylo, jak si poradí Radcliffe s rolí fašouna a tady musím říct, že obstál na jedničku. V prvních záběrech jsem mu sice moc nedůvěřoval, ale jakmile si oholil hlavu, vplul do své role naprosto suverénně a v mých očích se tady nálepky Harryho Pottera nadobro zbavil. Výborná Toni Colette pak byla tou pomyslnou třešničkou na dortu. Jen tak dál pane Ragussis. 85% ()

Reklama

Reklama