Reklama

Reklama

Půlnoční láska

  • USA Midnight Sun (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Katie (Bella Thorne) trpí přecitlivělostí na denní světlo, vzácnou život ohrožující chorobou. Od dětství je celé dny zavřená ve svém domě a ven může vyjít jedině v noci. Její život se změní, když jedné letní noci potká Charlieho (Patrick Schwarzenegger), svou platonickou lásku, se kterým začne prožívat neobyčejný vztah. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (154)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden z řady smutných romantických kousků, který Vás dovede rozplakat a zároveň přináší určitou osvětu o jedné ze smrtelných nemocí. V tomto případě XP syndrom, který způsobuje alergii na sluneční záření. Plus jsem docela byl překvapený Patrickem Schwarzeneggerem, který dost možná bude hrát jednou líp, jak Arnold…ale za to nikdy nebude vypadat líp. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $2,8milióna║Tržby USA $9,561,064 ║Tržby Celosvetovo $27,365,467▐ Mladý Schwarzenegger to slušne ustál, Bella Thorne je v pohode. Dejovo je to také už dosť schematické tieto romantické dramatické príbehy o mladých, hrá to aj na emócie ale vďaka ústrednej dvojici to je pozerateľné, dokáže to zaujať, neotráviť. /70%/ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

V první půlce jsem si říkal, že buď koukám na variaci Everything, Everything s trošku pozměněnou dysfunkcí nebo na film, který je cílený na diváky, kteří vidí svůj vůbec první romantický film, tzn naprosto generický příběh se všemi zaběhnutými klišé, které lze v tomto ranku vyhrabat. V druhé polovině se mi přecejen povedlo naladit na onu romantickou linku a poměrně dobře jsem se bavil. Tenhle film se rozhodně nezapíše jako milník svého žánru, ale podobných jednohubek poslední dobou spíše ubývá, takže za mě palec nahoru...70% PS: Patrick Schwarzenegger si není ani fyzicky, ani herecky podobný s, vy víte s kým, a klidně bych se nezlobil, kdyby ho čekala nějaká zajímavá kariéra u filmu, samozřejmě mimo akční žánr (ovšem i takový Dylan O'Brien dokázal, že to jde). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Příjemně staromódně pojatá romantika s idealizovanými postavami a s prvkem, který je v posledních letech zatraceně v kurzu. Jeden z právě se poznávajícího páru totiž trpí nějakou zatraceně vážnou chorobou. Bella Thorne, do které jsem se zabouchl, trpí vzácnou nemocí, která jí nedovoluje vyjít na slunce. Dávno mi není šestnáct, navíc se pokusím ignorovat, že její dosud platonické lásce nepřijde divné, že nikdy nejela vlakem, nikdy nebyla na studentské party, koncertě nebo se nekoupala venku, jenže ono to funguje. A poměrně sympaticky. Není to tak komplexní a osudové, ovšem (menší) emocionální nálože se dočkáme. Prostě teď a tady jsem si to užil, Bella pokračuje v přirozeném pojetí jako třeba v podobně laděném Než jsem tě poznala Emilia Clarke, Shailene Woodley (Hvězdy nám nepřály) či v Now is Good skvostná Dakota Fanning. Mladý Arnie je sympaťák, i když stejně jako otec žádnou hereckou díru do světa neudělá. Scénář drží pohromadě, režie je solidní a diváctvo bude vyjma cyniků velmi spokojené. Já byl. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Jedna nevyléčitelně nemocná krásná slečna, jeden mladej sympaťák, jedna noc na vlakovém nádraží, a symbióza mezi dvěma mladými lidmi je dokonána. Jenže co když je to jen na chvíli? Může to být o to intenzivnější, nebo naopak o to smutnější? Nebudu si tady hrát na drsňáka, v srdci jsem romantik a tak miluju i romantiku ve všech příbězích, které konzumuji. A tady bylo romantiky fakt hodně, bohužel ale šla ruku v ruce se smutkem a depkou. Jasný, tohle bylo schématický a kýčovitý jako prase, ale čert to vem, já chci takových filmů víc! Ryzí láska, upřímnost, pokora, čest. Oba hlavní mladí herci si mě získali a bylo to vlastně strašně moc fajn. K tomu super písničky, a konec, který nemůže snad nikoho nechat chladným. Tenhle film si na nic nehraje, je přesně tím, čím chce být a divák dostane přesně to, co je mu slibováno. U mě tohle aspiruje na další z mých několika filmových srdcovek a rád se k filmu kdykoliv znovu vrátím. Možná nadhodnocuji, ale jsou případy, kdy hodnotím srdcem. A tohle je jeden z nich! ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Aaawww, zase som sa takmer nechala citovo vydierať. Schwarzeneggerov syn ukradol fotrovi nôž z Predátora, priložil mi ho na krk a kričal: "Daj tomu päťhviezdu! Daj tomu päťhviezdu! No dobre, tak aspoň štyri!"... Scenáristi a producenti zase museli prehľadať celú Encyklopédiu ľudských chorôb, aby našli nejakú ešte neokukanú ňuňu smrteľnú chorôbku, ktorou bude trpieť dievčina s výzorom Miss USA. Tá ale chuderka celý život strávila vo svojej izbe, keďže nemôže na slnko (tá choroba fakt existuje, OK...). Z tragickej romantiky dokázali takí Kórejci spraviť celý sub-žáner, tu máme zase niečo z Ameriky. Hlavná hrdinka má ale charizmy na rozdávanie, sladký športovec vlastne tiež, hudba je veľmi dobrá, prižmúrime teda všetky oči (a odpustíme aj ten klasicky idiotský nápad uprostred noci bez plaviek sa ísť kúpať do ľadovej vody, to je presne ten blbý štýl typu "ľahnime si uprostred vozovky" z filmu Notebook). ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemná romantická dráma, ktorú som chcel vidieť hlavne z dôvodu účasti Arnoldovho syna. Podoba tam je, ale je zaujímavé, že v niektorých momentoch mi pripomínal otca, ale občas som v ňom videl i jeho mamu. Herecky je na tom o dosť lepšie než otec Arnold, ale je isté, že väčšia hviezda nikdy nebude. Film je dosť predvídateľný, pripomína skôr rozprávku, ale neurazí. Príjemný, pozerateľný priemer. 60%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Nie je to tak super ako Fault in our Stars, ale zase som si raz pekne poplakal. Mam proste pre tieto ultrapateticke gyce pre teenagerov slabost. Swarco junior uplne v pohode. Akurat ma ta jeho podobnost s otcom miestami vyrusovala. Ale to nie je problem filmu. 7/10 ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Sladkobolné až to nebaví.. Američané poslední dobou sázejí hlavně na tragické osudy-nemoci hlavních teenage hrdinů a jako u všeho z Lollywoodu, je to i tady omleté a břitké.. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Přesvědčuji nás, že mít XPečka je špatné, o operačním systému můžeme polemizovat, ale vlastnictví nemoci Xeroderma pigmentosum to není žádná výhra. Bella Thorne sice občas nepěkně plní bulvár, zde jí to sluší. Patrick Schwarzenegger se svému otci Arnoldovi podobá a hráje docela dobře. Půlnoční láska je slušný romantický film, u kterého jsem uronil slzu. Výsledně je to za silných tří hvězd. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak jako nemusím romantické filmy, tak tenhle byl trochu jiný. Jednak díky konci a paky celkově díky dost netradičnímu tématu. Hlavní nevýhodou ale je, že už zhruba od půlky víte, jak to skončí. Celé je to o holce, která má vzácné onemocnění a nesmí na slunce. Snaží se vést normální život, jak to jen jde. Vše se změní, když se setká se svým idolem a ten se do ni zamiluje. Až do určité chvíle jde vše jako po drátkách. Pak už jen všechno spěje k nevyhnutelnému konci... Líbil se mi místy humor a lehkost, jak film pracuje s tímto docela vážným tématem. A všemu přidává i sympatická Bella Thorne v hlavní roli. "Musím na pohřeb své kočky." :D ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Midnight Sun" nakoniec dopadol celkom obstojne. A som trošku prekvapený, lebo je málo skutočne dobrých romantických filmov, ktoré by dokázali prekvapiť. Buď dostaneme neskutočné klišé, presladenosť alebo melodrámu. Alebo v najhoršom prípade všetko dokopy. Tento film funguje trošku inak. Nemôžem povedať, že určité elementy klišé tu nie sú, ale netlačí sa na ne moc a v niektorých prípadoch dokonca niektoré možnosti klišé absolútne odignorovali. Za čo dávam tvorcom celkom schopné plus. Bella Thorne je dobrou vedúcou herečkou vo filme a musím povedať, že je to rozhodne príjemnejšie ju vidieť tu, než v niečom ako bolo Amityville: The Awakening. Je sympatická, s Patrickom Schwarzeneggerom má dobrú chémiu a vznikajú z toho celkom zlaté momentky. Osobne mám pocit, že hoci prvá polka bola viac klišé, tak som si ju asi užíval viac ako druhú. Lebo sa viac sústredila na romantické časti. V druhej polke to bolo viac dramatické a hoci je tam tiež veľké množstvo dobrých momentiek, tak je mi jasné kam to pôjde. Mrzí ma, že Morgan je tu viac menej nevyužitá a mohla mať určite viac priestoru. Na druhú stranu sa film ale sústredí na to, na čo sa sústrediť má. Ako celok film funguje a myslím si, že na romantickú náladu je uspokojivý. Ak chcete teda byť so svojou polovičkou v romantickej nálade, tento film nie je zlá voľba. Hodnotenie: B- ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Midnight Sun není nic jiného než mládežnická romance, která nemá co nabídnout. Nic zajímavého. Emoční manipulace. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keby tam nehral toporný Patrick, čo by dedič nehereckého výrazu, tak to mohla byť aspoň priemerná teenage romanca. Ale Patrick sa neoslobodí. Dokonca ani v novinách o ňom nepíšu ako o hercovi, ale ako o potomkovi známeho anabolikára, ktorý sa zas niekde v bare ožral a preklátil ešte menej známu hviezdičku ako on sám. Patrick teda ostáva jedným z lídrov novodobého hnutia s názvom Povolanie syn. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Kupodivu se na to dalo koukat. Finální vyznění ani zde není zlé. Ale. Zatímco u originálu jsem si uvědomoval, že tvůrci vzali neherečku a obklopili ji zkušenými profesionály (a bylo to dobře), zde to bylo takové "rozplizlé" (nikdo nepůsobil jako profesionál). Tam, kde Yui bojuje, se Bella Thorne odevzdává. Goodbye Days mi v hlavě zní dodnes, ale co bylo tady za hudbu, už nevím. Občas méně uvěřitelné. Jediné, co mě upřímně bavilo, byla kamarádka hlavní hrdinky. Slušné 3*, ale originál je mnohem lepší. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neskutečně kýčovitá romance, která potěší snad jen náctileté slečny, které určitě ukápnout slzu.. Dříve Schwarzenegger zajímal náctileté chlapce, nyní slečny. Kam jsme to dopracovali. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Na čtyři to nevytáhnu, ale chválím výběr ústřední dvojice herců. Šlo jim to pěkně, Bella je sympatická i Patrik mě příjemně překvapil. Umírací romantika pro mladé, která jistě dokáže oslovit i už dávno dospělé, předvídatelná, dojemná, poměrně vkusně natočená, však začátek obsahuje několik trapných scén, kdy kromě Patrika přehrávají všichni. Na nedělní odpoledne, kdy to máš na noťasu a telku přepínáš mezi atletikou a cyklistikou, dobré. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Romantika podľa osvedčených receptov nemá čím príliš prekvapiť, takže sa tvorcovia sústredili na podanie príbehu. Ten je smutný, zároveň príjemný napriek udalostiam, hlavne značne zidealizovaný. Pomalé scény sú natočené na úrovni, ak sa dej trochu zrýchli, je vidieť rezervy. ()

Reklama

Reklama