Reklama

Reklama

Bedeviled

Trailer

Pätica najlepších priateľov si po záhadnej smrti jedného z blízkych kamarátov nainštaluje neznámu aplikáciu. Tá ich pomerne jednoduchým spôsobom, založenom na komunikácii, dostatočne zabaví a dokáže priviesť na iné, veselšie myšlienky. Teda kým nedôjde k prvému kontaktu s nadprirodzenou entitou. (*CARNIFEX*)

Recenze (32)

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Bože můj. Tak tohle bylo utrpení roku 2017. Neuvěříte, ale byl jsem už tak znechucen, že jsem film vypnul 15 minut před koncem. Nevím jak to dopadlo a hlavně, vůbec mne to už nezajímá! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Fajnový teenagerský horor, u mňa na podobnej úrovni ako povedzme nedávny "Friend Request". Skupinke študentov príde neznáma aplikácia od ich mŕtvej kamarátky a akonáhle si ju stiahnu, majú po chlebe. Je tu Mr. Bedevil, démon v mobile, ktorý sa nedá len tak jednoducho zničiť alebo deaktivovať. Takže zhmotňuje najväčšie nočné mory chudákov teenagerov, ktorí následne umierajú od strachu. Postavy sympatické, masky pekné, ľakačky účinné a bolo ich dosť. Dostal som presne to, čo som očakával. Démonická stará mama pobavila. A Mr. Bedevil? Tá jeho vyškerená papuľa mi ešte bude pár dní rezonovať. Na megaaplaus a top roka to asi stačiť nebude, ale 80% by som dal v pohode. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Názorná ukázka hororového amatérismu. Režisérská dvojice se patrně podívala na Verhoevenův výtečný Unfriend, který disponuje hned několika infarktovými lekačkami a rozhodla se ho jednoduše okopírovat. Jenže u Bedeviled jsem se lekl pouze jednou a to hned v úvodu, jelikož jsem se domníval, že mi právě praskl ušní bubínek. Bratři Vangové se totiž diváka pokouší vystrašit co nejhlasitějším lomozem. Naštěstí jsou jejich ohlušovačky rozpoznatelné dlouho dopředu, takže v inkriminovaný okamžik každý zavčasu stihne ztlumit hlasitost. Abychom však unikli nánosu klišé, ochotnickým hereckým výkonům či lacinému CGI, museli bychom kromě zvuku vypnout i obraz., a tak se nelze divit, že snímek začíná nudit již asi v polovině stopáže. Hodnotím odpadem a tvrdohlavým laikům, kteří se od projekce nenechají odradit ani mým odborným komentářem, pak doporučuji snímek sledovat se špunty v uších. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po smrti kamarátky obdrží jej partia z jej telefónu pozvánku so zvláštnou aplikáciou. Tá je pre nich užitočná, pretože pán Bedevil, ktorý je hlavnou postavou v tejto aplikácii, vie o všetkom, čo potrebujú vedieť a rád im pomáha. Keď však začne aplikácia odkrývať ich najtemnejšie tajomstvá, začína sa nočná mora, ktorá sa rozhodne nekončí odinštalovaním novej aplikácie. - Na to, že je to horor zameraný na mladistvých, to pôsobí prekvapivo inteligentne. Postavy nejednajú hlúpo a nenechávajú sa uniesť emóciami, takže ten najzávažnejší problém moderných hororov sa tomuto snímku vyhol. Saxon Sharbino sa mi v hlavnej úlohe páčila a ten jej texaský prízvuk je velmi zaujímavý. Ostatné herecké obsadenie zahralo tiež solídne a v ďalších hororoch si ich rád kedykolvek pozriem opäť, pretože moje sympatie boli v tomto prípade naklonené na ich strane, čo sa mi často nestáva, pretože vrahovia sú väčšinou zaujímavejší. Najčerstvejší hororový subžáner Cyberploitation je tentokrát reprezentovaný nepríjemným pánom Bedevilom, ktorého strašenie vždy umocňuje hlboký filter na kamere, ktorý sa mi páčil. Atmosféricky to celkom funguje a aj zopár neočakávaných lakačiek sa tu nájde. Pre fanúšikov moderných hororov dosť uspokojivá záležitosť, ktorá by však mohla byť o nejakú časť kratšia. + herečka z I Spit on Your Grave a Poltergeist + herečka z Zombieland + herečka z Ouija: Origin of Evil ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pätica najlepších priateľov si po záhadnej smrti jedného z blízkych kamarátov, nainštaluje neznámu aplikáciu, ktorá ich pomerne jednoduchým spôsobom, založenom na komunikácii, dostatočne zabaví, ba dokonca vzhľadom k smutným okolnostiam, dokáže priviesť na iné, veselšie myšlienky. Teda spočiatku, kým nedôjde k prvému kontaktu s nadprirodzenou entitou, to tak rozhodne vyzerá ... Už útočil "FuckBook", Skype, teraz apka "Čsfd". Fantázia skutočne nepozná hranice, o tom nás presvedčil už "Nekonečný príbeh". Horor žáner si môže dovoliť čerpať za pomoci tématiky "z cesty", no problémom je, že nie vždy dokáže "upgrade-ovaná" či originálna myšlienka dostatočne zabaviť. Žiadny "Friend Request two" sa v podobe "Bedeviled", napriek solídnej kamere či všemožnej snahe kadejakými spôsobmi vystrašiť - nekoná. Ide skôr len o takú priemernú teen ducharinku s peknými dievkami zo strednej, ktorú pol českého i slovenského národa zjebe pod koberec. Už zajtra nebudem vedieť o čom to bolo, no s odretými kolenami tú tretiu nakoniec dám (zatiaľ) - 55% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nestahuj. Když stahuješ, tak se nediv. Stáhneš a zemřeš. Svým způsobem hodně podobné jmenovanému snímku z roku 2019. Aplikace, kterou si stáhnete, váz zabaví, poslouží a pak vyšle bubáka, co vás oddělá. A v tom je problém. Konce obětí, jichž není málo, nejsou vidět. Kruci, ani zkřivené huby, když se po nich Joker sápe. O krvi nemá cenu mluvit, ta tu teče z nosu jen nevinnému bezdomovci, co dostal pěstí. Největším minusem shledávám třískání do činelů, jelikož momentů, kdy mě tvůrci upozorňovali, že se mám leknout, bylo hodně. Ač je film postaven na strachu, jehož prostřednictvím postavy umírají (něco jako bubák v H. Potterovi), tak ve vztahu k divákovi si ho tvůrci pletou s lekáním. Ano, baf má být tím, co vás vyděsí. Řemeslně to není špatné, postavy mi nevadily, ale jmenované výtky jsou tím, co mě nutí hodnotit nízko. Fanoušci lekaček si ale přijdou na své. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Trochu bububu na kdejakýho hororovýho greenhorna tenhle cybershit udělá, ale mnohem spíš si po tom zejdete na ušní, jak vám bude z nazvučení strojených jump scares stříkat krev z uší. Standardně s takovýmato duchařinkama problém nemám, ale toto mi přišlo slabší a lacinější. 40% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nečekejte žádnou krev či kreativní smrti, jelikož tady se umírá pouze ze strachu. No, já skoro umřel nudou. Úvodní titulky a následující scéna naznačovaly děsivou jízdu, ale bohužel. Hvězdu dávám za celkem dobré obsazení, hlavně za tu nádhernou, sexy bloncku (hezčí jsem snad ještě neviděl), která jakoby z kvalitního péčka vypadla a druhou za sem tam dobré strašení, ale to je všechno. Zbytečný TV Horor a pokud hledáte něco na tento způsob, doporučuji výborný německý Unfriend. 35% (239.hodnocení) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní horor od kterýho jsem nic nečekal. Vraždená aplikace je celkem originální, i když zpracování pokulhává a vypadá že scénář mohl být o všem a né jen o aplikaci. Co mě docela hodně překvapilo bylo jak film vypadal. Čekal jsem béčko až amatérismus ale nakonec film vypadá parádně. Herci sice pravděpodobně našli na ulici protože byly špatní do jednoho ale to u takovýhleho filmu zas tak nevadí. Efekty byly solidní a hlavně hlavní padouch je creepy. Pochvala desingu toho monstra. Atmosféra sice není, gore taky ne ale film je celkem příjemný na nedělní odpoledne. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Vdyť se tam absolutně nic nestane! Čeho se mám jako bát? Ducha z mobilu s motýlkem? Jasný. To je zas něco pro děti na dobrou noc ne? ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Každá akce vyvolá reakci, bratři Vangové se tímhle vůbec neřídí a režisérsky neskutečně mizerně takto vedou herce. Když hlavní dvojici umřou poslední kamarádi, vůbec se to v ději neřeší a zbývající přeživší se spolu smějí a dělají, jakoby se nic nestalo a takových sraček je v ději bohužel strašně moc. Rodiče nikde, žádné řešení opravdu vážné situace od dospělých a celkově světa kolem, včetně konce kdy hlavní hrdinka v klidu někde studuje. Prostě neskutečný bordel, neukočírovaný a neuvěřitelně odbytý. Herci ve všech rolích stojej taky úplně za hovno, jedině dvě píchatelné kundy vás tak nějak vytrhnou z toho ochotnického hegeše. Přesto všechno je Bedeviled dobrý horor a to je mazec. Nápad je skvělej, atmosféra neskutečná a kadence lekaček nekončí a je infarktová. Hlavní bubák je dokonalej a u některých scén mrazilo jako prase. Výpravou, dramaturgií a režisérským vedením herců je to opravdu hodně, hodně blbé, ale za nápady, hororovou stránku a lekačky si to zaslouží metál. Rozporuplný film. který kdyby režiroval někdo zdatnější, mohl konkurovat první lize jako je Insidious a Conjuring. Debilní film, ale dobrý horor, těžko uvěřitelná kombinace. 55%. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tak já jsem třeba příjemně překvapen. Z čistajasna se objevila po dlouhé době duchařina, která stála za to, abych jí věnoval svůj čas. Film, který je mírně podobný s nedávným Friend Request, ale zde je vítanou změnou hlavní bubačisko a forma likvidace pubošů. Mírně mi připomínal hláškama třeba takového Freddyho. Kadence lekaček byla dostatečná a většina z nich i úspěšná. Film mi rychle utekl, nenudil jsem se a svůj účel splnil. Nevidím důvod mu nenasolit 4* ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Několik plus tenhle film má. Poměrně slušné herecké výkony, zajímavou myšlenku o tom, jak z těch telefonů všichni blbneme, slušnou atmosféru i hudbu, nějaké ty lekačky, a osobně mne potěšilo, že smrti studentů nejsou naturalistické, ale jen naznačené a divák si může ve své fantazii domýšlet, co se stalo. Z této oblasti tedy smrtící medvídek mne zcela dostal, a jednoznačně šlo o nejlepší scénu. Jinak ale příběhově nic moc - když už děcka zjistila, jak mizerná ta apka je, zkusí jeden z nich tedy demonstrativně telefon rozšlapat a telefon se zas hned sám opraví, ale nikoho nenapadlo si stáhnout kontakty a koupit si telefon nový, neposkvrněný? To fakt museli řešit takhle složitě? A starý telefon i s apkou hodit někam do jezera? Navíc zde vůbec nefunguje svět dospělých, a nevím proč. V jednom případě jsou manželé rozvedení, v jiném myslím otec zemřel mladý, jestli jsem dobře poslouchal, ale co ti ostatní? Domy jsou prázdné, študáci chodí z baráku do baráku jako by se nechumelilo, a nikde nikdo nikdy není. S profesory věc také nekonzultují, nezkusí třeba ani zajít za operátorem, že mají virus v mobilu, prostě nic. Schéma a námět strachu hodně připomíná Noční můry v Elm Street, ale celkově se svým strachům nikdo vlastně ani nechtěl postavit a čelit jim. A naštvaly mne dvě předposlední smrti, jak rychle byly odbyté. Celkově za slabé 3 hvězdy. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Herci super a tenhle napínavý hororvý příběh se povedl, mrazení jemné byli atmosféra slušná já se celkem hodně bavil. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokrok letí kupředu mílovými kroky a i bubáci jdou s dobou a tak se není co divit, že se do našeho světa snaží proniknout skrze zlotřilou mobilní aplikaci. Nicméně jakmile jsou tady, tak vyvádějí stejné prkotiny jako jejich ne tak vyspělí kolegové, takže bouchají, bafají a promítají svým obětem jejich nejhorší fóbie. Typická teenagerovská jednohubka se všemi pozitivy a negativy, která daný žánr nabízí. Bohužel tady převládají ta negativa ať už v podobě nepříliš zdařilých lekaček, vizuálu hlavního záporáka či plonkové atmosféře. Herecky mi to sedlo tak napůl, ale musím aktérům přiznat, že ani jeden z nich mi nebyl vyloženě protivný. 30% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Ač je tento nepříliš originální horor blboučký, tak díky nastolenému tempu rychle utíká. Už od prvních minut se neustále něco děje, sem tam přijde funkční lekačka a vyobrazování strachu jednotlivých teenagerů je více než povedené. Navíc to není jeden z těch případů, kdy jsou postavy otravné a nikdo z dotyčných neumí hrát. Teror pomocí apky postupně houstne u každého hrdiny a možná škoda, že dotažení úmrtí není krvavější. Žádné zvraty nečekejte, ale kdo chce vidět přímočarou duchařinu, je Bedeviled dobrá volba......7/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pokud si pustíte americký snímek „Bedeviled“, musíte počítat s tím, že je takový trochu alibistický, nesnaží se o nic nového, nesnaží se něčím skutečně překvapit. Jede si v duchu filmů jako „Kruh“, ale rozhodně nedosahuje takových kvalit. S tím se ani nedalo počítat. Ale ten parchant, co tady má všechno na svědomí, je docela pořádný řízek a strach z něj rozhodně jde. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

To byl zase nápad, appka, která dokáže vyděsit k smrti. Kdyby se to drželo v určitejch mezích a dodržovaly se nějaký pravidla, možná by se to dalo překousnout. Ale někdy to bylo až tak nereálný, že ani nešla pořádně udržet pozornost. Na béčko ale zase dokázali přijít s novejma neokoukanejma hercema, takže v tomhle směru trošku bylo na co koukat. Ani ty lekačky totiž za moc nestály, a tak není zrovna o co stát. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Od teenagerského hororu nemůžu čekat bůhvíco, jako jeden nejmenovaný uživatel, proto budu ve svém hodnocení relativně mírný. Atmosféru to má totiž docela slušnou, postavy jsou docela sympatické, napínavé to taky dokáže být a i když těch lekaček je tu přehršel, je tu i pár funkčních (navzdory tomu, že skoro každá je vlastně klišé). I ten námět sám o sobě se mi zamlouvá, jenže se tu s ním vůbec nepracuje, co je zač ten (asi) duch, co jí řídí, jsem se nedozvěděl vůbec a ani tu není nic naznačené a rodiče těch teenagerů se do toho taky dali nějak zapojit (takhle to vypadá, že všichni kromě hlavní hrdinky jsou z děcáku). Navíc nelogického chování postav je v tom taky dost, místo toho, aby se tu pokusili ten mobil s aplikací nějak radikálně zničit, neudělají nic a jdou na to co nejsložitěji, aby to bylo strašně napínavé. A že by se tu někdo aspoň pokusil se svým strachem bojovat, když všichni ví, že ten duch se právě strachem živí? Ani náhodou, moc jednoduchý, že? A taky samozřejmě nemohl chybět ten klasický kýčovitý hororový konec, co mi už nějaký pátek pije krev. Jako, ještě že to v určitých aspektech funguje, jinak by to stálo za prd. Ale takhle to můžu s čistým svědomím zařadit do kategorie hororů "neurazí, nenadchne". Což není zrovna výhra, ale může být hůř. Slabé 3* ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Pohodový teenage horor. Občas škrípe logika, miestami nepresvedčivé herecké výkony, ale pri takomto filme ma to nejako extra neirituje. Nápad síce tiež nebol úplne originálny, ale zabavil som sa. 60% ()

Reklama

Reklama