Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslední den školy se uhlazený učitel Andy Campbell nechtěně zasadí o vyhazov svého obávaného kolegy Rona Stricklanda. Když ho pak Strickland vyzve na pěstní souboj, Campbell musí najít způsob, jak se vyhnout krutému výprasku. Ice Cube a Charlie Day hrají v komedii "Na férovku, pane učiteli" dva středoškolské učitele, kteří se chystají vyřešit své rozpory pěkně po „drsňácku.“ Poslední den školy se uhlazený učitel angličtiny Andy Campbell (Day) ze všech sil snaží udržet věci pod kontrolou, a to i navzdory nejapným vtípkům maturantů, špatnému vedení a rozpočtovým škrtům, které ohrožují pracovní místa. Všechno ale začne jít od desíti k pěti poté, co se nechtěně dostane do křížku se svým mnohem drsnějším a obávanějším kolegou Ronem Stricklandem (Ice Cube), který Campbella vyzve na staromódní pěstní souboj za školou. Zpráva o potyčce se šíří rychlostí blesku a stane se přesně tím, co tahle škola – i Campbell - potřebují. (HBO Europe)

(více)

Recenze (109)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vysloveně vostrá americká komedie, která ke sprostotě nemá daleko. A to se mi na ní líbilo nejvíc. Díky přístupu k humoru je upřímná, na nic si nehraje a upřímně baví. A co víc od americké komedie chtít? ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Je to hrozná bejkovina. Ale nasmál jsem se a připomnělo mi to všechny ty primitivní komedie z mládí... a to vlastně někdy bohatě stačí! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $32,187,017Tržby Celosvetovo $41,087,017▐ Škoda že to je len taká blbyna od buka do buka, kde sa po celý čas fuckuje - nadáva, robia úplne bykoviny 100x videné, až to trápne je úplne trápne a o skutočne zábavné skoro nezakopnete. /30%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemná zábavná komedie ze školního prostředí, kde vládne nasupený Ice Cube. Už se moc netočí komedie ze školního prostředí, tedy jsem vždy rád za něco takového, kde si připomenu roky života 5 let dozadu. Je to vtipné, tempo má spád a ikdyž to vyloženě nenabízí nic inovativního ani mi to nevadilo. 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Takýto kúsok, aby som doje*al všetkých z administratívy. Takýto.“ Komédia roka? Mnohým pre neskutočný nonstop prílev vulgarizmov a drsných vtipov nesadne a budú ňou opovrhovať, ale ja mám rád presne tento typ humoru. Strašne sa mi páčila zápletka a to, že sa dej odohrával behom jedného dňa, navyše dosť špecifického, kedy žiaci „môžu“ svojim učiteľom stvárať absurdnosti, v tomto filme samozrejme dohnané do extrému. Uškriekaný Charlie Day a robustný Ice Cube v hlavných rolách (chalani si to zároveň produkovali), vynikajúce vedľajšie postavičky (žlčovitý riaditeľ Dean Norris, nadržaná Jillian Bell, stoický telocvikár Tracy Morgan, psychopatka Christina Hendricks, Kumail Nanjiani ako školský sekuriťák) a asi každú minútu nejaká bombová hláška („To tvoje krútenie očami ťa v živote nikdy nikam nedovedie.“; „Škoda prachov, ani to nereaguje na ľudský hlas.“), alebo aspoň bombový dialóg, neberúci si servítky pred ústa. A k tomu geniálny running gag v podobe mariachi kapely. A Rents. A kôň. A školské vystúpenie. A... Mimochodom, ak by Jerry Bruckheimer chcel produkovať celovečernú verziu Sandokana, mám tip na herca. „Je to tvoj žiak a je od teba mladší o 20 rokov.“ – „V posteli na číslach nezáleží.“ – „Hm.“ – „Iba ak, tak na počte zásuvov.“ – „Ty rátaš počet zásuvov?“ – „Mám rada štatistiky.“ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zřejmě americká odpověď na německé studenty fakujícího pana učitele Tofiho.. Nevadí mi vulgarita ve filmu, pokud má své opodstatnění. Tady mi to ovšem připadalo, že se scénáristé snažili s námi podělit o zastydlou pubertu a z všeho toho nadbytečného pičování mi bylo za herce trapno (nejvíc za Charlieho Daye v jeho další kopii vystresované srágory). Když se člověk nezasměje ani u nevydařených scén při závěrečných titulcích, je něco špatně.. P.S.: Chyběl mi závěrečný twist, kdy by se ukázalo, že celý areál je obehnán plotem s ostnatým drátem a veškerý personál psychiatrické léčebny je svázán ve sklepě.. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem fajnovou komedii, u které se zasměju, ale to jsem se zmýlil. Nebavilo mě to. Dayova postava byla docela otravná a Iceova postava nebyla moc reálná a vlastně celý děj působil dost nereálně. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mám rád komédie, ktoré sú postavené na absurdite jednotlivých postáv a ich následného hlúpeho konania. No v tomto prípade ma ten humor až tak neoslovil, aj keď pár humorných situácií by sa tu našlo. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Škola končí, Novák leze po jabloni, bláznivej den. Tak nějak se to zpívalo v české cover verzi dávného hitu, až na toho českého emigranta Nováka a jabloň, vše zmíněné ohledně obsahu filmu platí. Na americké střední zavládl poprask, je poslední školní den, žáci prankují své učitele ostošest, vyvádějí je z míry, ti by rádi přežili tenhle den bez úhony, jenže se nad nimi vznáší denní můra v podobě náhlého propouštění z práce, o kterém rozhoduje vedení školy. Učitel angličtiny Andy Campbell (Charlie Day), klidný a rodinně založený muž, ovšem nemající u žáků patřičný respekt, se dostane do konfliktu se svým kolegou, výbušným učitelem dějepisu Stricklandem (Ice Cube), kterého se celá škola bojí, částečně je to také přikrmeno kolujícími zvěstmi, že byl dříve nemilosrdným členem gangu, policistou v utajení a tak. Faktem ale zůstává, že Andy na Stricklanda žaloval řediteli školy o nemilém incidentu, ke kterému došlo mezi Stricklandem a neukázněným žákem na jeho hodině, čehož byl Andy svědkem, načež dějepisář dostal vyhazov ze školy. Ve Stricklandově očích je od tohoto okamžiku práskačem, kterého je nutné zpráskat. Ihned po škole jej vyzve na pěstní souboj. Kdyby tahle satira na špatné školní systémy a rasovou nerovnoprávnost, určitě není náhoda, že jeden učitel je běloch a druhý černoch, byla z poloviny alespoň tak vtipná, jak je ukecaná, bylo by to určitě fajn. Film je to totiž v lecčem originální, měl dobrý komediální základ v hercích, jenže po nějaké době to celé začne působit jako nějaká natahovaná epizoda ze seriálu o školním prostředí, vysílaná kvůli přívalu sprostých výrazů a mládeži nevhodného obsahu v pozdních nočních hodinách. Není se co divit, režii si vzal na starost výhradní tvůrce seriálů, režisér Richie Keen, který svůj ojedinělý filmový počin vlastně vůbec ničím neozvláštnil. Satira se náhle jeví jako vedlejší produkt, hercům se nedostává patřičných gagů, zápletka o plánované školní bitce učitelů je prudce natahovaná. Děj se odehrává v jeden den, ve škole, případně v jejím blízkém okolí. Charlie Day, Ice Cube, Christina Hendricks, Jillian Bell i Tracy Morgan tvoří zajímavý školní sbor, plný rozdílných charakterů i jejich nestandardního přístupu k metodám výuky, což je jeden z nejvýraznějších atributů filmu. Jenže prostě na komedii je to dost komediálně málo výkonné i vytížené. Herci by potřebovali pomoc od scénáře i režie, což se jim nedostává, a film dostal téměř improvizační ráz, kde se hlavně hraje na to, kdo ve filmu provede větší absurditu. Je to škoda, s takovým ansámblem to mohl být větší odvaz. Tohle byl prostě jen takový neorganizovaný slepenec ze školního prostředí. 6/10 ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

To se takhle s kámošema, flákáme u nás v ulici, posloucháme N.W.A. z magneťáku a ty prašivý benga, k nám přijedou, prej že jsem vyloupili tu večerku na Santa Monica, tak je kámoš velkej D pošle do háje, protože my s tím nemáme nic společného. Ty zasraný benga, na nás zkoušela hodit zločin, jaký jsme nespáchali, my známe naše práva, ti cajti budou trpět, dneska poteče jejich krev. Pak sem musel pauznout gtááááčko a šel sem si ohřát mlíčko, nu a přitom koukám, že Ice Cube má novej film, tak sem si během hraní gtáááčka koupil a dneska zkoukl. A byť je to průhledné a stokrát už natočené, děcka sou zlý a ovládají školu, ředitel je chudák s mexickou kapelou za zády, Charlie Day v roli sraba, tak novinkou je právě postava Ice Cuba, který jako jediný si to nenechává líbit a jde z něho velkej respekt. Je jako Hulk, akorát stokrát nebezpečnější a méně zelenější. Vtípky sou super, žádnej mi nepřišel, přes čáru všechny byli dobře vtipný a pobavili, tak u mně vede asi to auto, nebo to s tím trávníkem. Jak už sem psal, poselství průhledné, ale dobře podáno a je fakt, že člověk si nesmí srát na hlavu od nějakého blba a musí sám za sebe bojovat, člověk si musí sám sebe vážit. Závěrečná bitka, překvapivě dobrá a dost i drsná, a tohle https://www.youtube.com/watch?v=L-bvse-sM7Q je prostě geniální. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Vtipky šli občas fakt mimo muj věk, protože tohle je fakt asi natočený přímo pro ty týnejžri.. zbytečně moc sprostý i na muj vkus.. ta tlustá píča co tam furt chce mrdat studenty a fetuje, me tam fakt asi nejvíc iritovala.. Ledová kostka byl super, ten mě fakt celej ten film jedinej bavil, ten srab v hlavní roli neeebyl uplně špatně, ale zase nebyl uplně dobrej jo.. vem to tak že to byl takovej neutralní posranej týpek, kterej se bojí že dostane od kjuba do držky a snaží se celej ten film vymyslet jak se tomu vyhnout a dostavá se do větších sraček.. takovej je tenhle film.. tahle "komedie" pro mladý. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Standardně přisprostlá americká komedie, která nemá nic společného s jakýmkoliv reálným chováním postav a opravdu nevěřím tomu, že to takhle chodí na amerických školách. Postavy se také nijak zvlášť nevyvíjí a vyloženě vtipných situací je zde pomálu. Na druhou stranu film rychle odsýpá, občas se divák i pousměje a nenáročně se pobaví. Slabé 3* ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Mohla to být skvělá komedie. Ale bohužel je to spousta hloupých scén a příliš mnoho vulgarit. Učitelé se chovají úchylně. Studenti jsou vykresleni všichni jako hovádka. Prostě vše je zde hnané do extrému, ale pořád je tu super dvojice Ice Cube a Charlie Day. Je to několik legendárních scén viz hodina dějepisu nebo tanec s dcerkou. Škoda, že to rejža neukočíroval. Závěrečná bitky byla taky luxusní. Škoda no... 55% ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Moja obľúbená klasika sa dočkala nepriznaného učiteľského rimejku a ja to hodnotím pozitívne. Komediálne hrany kultivovanej zábavy samozrejme obrúsila kadencia vulgarizmov a zvráteností, príznačná pre nové a "moderné" generácie. No zaujal ma druhý plán, ktorý tu asi zachytia len naozaj vnímaví diváci. Film totiž ukazuje totálny rozklad morálnych autorít, ktoré by práve škola ako inštitúcia mala reprezentovať, posilňovať a dávať im vážnosť. A toto mi veru vtipné neprišlo. Skôr alarmujúce... (17.6.2018) ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Ucházející komediální jednohubka, na níž je občas bolestně vidět děravý scénář a nefungující gagy. Fist Figt má slušnou základní premisu, která by v rukách schopnějšího režiséra a scénáristy stvořila povedenou a nekonvenční komedii, přesně ve stylu skvělých "Horrible Bosses". Bohužel, takto dostaneme jen "rozbředlou" a po většinu času rozpačitou záležitost, v níž jsou nesympatičtí i moji oblíbenci Ice Cube a Charlie Day. Škoda. „I'm fucking done with this shit! Strickland wants to fuck with me? Campbell's going to fuck right back!“ ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Infantilná nezaujímavá a nevtipná zbytočnosť. X- krát variované myšlienky a postrehy, ktoré sa dajú vidieť viac menej v každom jednom predstaviteľovi podobného žánru. A ani Charlie Day to nezachráni. Vtipy sú asi pre zúčastnených a ľahkosť komédie s akou narába Will Farrell je v tomto úplne neprítomná. Nenudí to, ale načo to pozerať? ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Potešil hlavne dabing, ktorý presne vystihol americký slovník a zachránil, čo sa dalo. Ako komédia, je to ale priemer. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Jako kolekce několika opravdu povedených scének super, co se ale celkového filmu týká, asi nemůžu říct, že bych byl odvařenej. Taková kombinace Fakjů s... no ani nevím s čím. Mít to propracovanější příběhovou linku, byl bych asi spokojenej. Jenže film stojí jen a pouze na kompilaci různých vtipných situací a vulgarit (styl ala naházíme tam toho co nejvíc a je jedno, že se něco nepovede a že to potopí ke dnu - bez až moc zbytečností by to byla bomba). No, a bohužel ne všechny zamýšlené vtipy nejsou vtipné, občas se i dostaví trapnosti. A to je škoda, protože jako někdo, kdo má podobně pitomý komedie rád, jsem potenciál viděl. ()

Reklama

Reklama