Reklama

Reklama

Skryté zlo

  • USA The Bye Bye Man (více)
Trailer 1

Když tři kamarádi z vysoké školy narazí na hrůzný původ skrytého zla, zjistí, že existuje jediný způsob, jak se vyhnout této kletbě: nemyslet na ni, nevyslovovat ji. Ale jakmile skryté zlo pronikne do vaší hlavy, je to právě to, co všechno řídí. Existuje způsob, jak se vymanit z této posedlosti a přežít? (Freeman Ent.)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (142)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Traja kamaráti sa presťahujú z internátu do obyčajného domu, aby sa mohli sústrediť na štúdium. Keď v dome objavujú záhadné znaky a počujú v noci psa, nevenujú tomu pozornosť, ale čím dlhšie v dome zostávajú, tým viac majú pocit, že sa niečo deje. Prídu na to, že sa stali obeťami Bye Bye Mana, ktorý ich zatiahol do drsnej hry plnej halucinácií, utrpenia a smrti. - The Bye Bye Man je ukážkovým príkladom toho, prečo je tento žáner v poslednej dobe tak podceňovaný. To, keď sa minulý týždeň začali kamarátky rozprávať o tom, že do kín ide tento horor a označili Annabelle za perfektný horor, a pritom ani netušia, čo je The Shining, ma úplne dostalo. Nemám slov, ale toto je zrejme Final Destination pre komerčný horor. PG-13 rating, pričom sex medzi tínedžermi zobrazený byť môže, ale krv môže byť v maximálnej miere zobrazená ako škvrna nakreslená temperkami na stene, katastrofálne digitálne efekty a buď falošné lakačky s prehnaným zvukom, alebo radšej žiadne lakačky. Na druhej strane ale musím oceniť talentované herecké obsadenie, hlavne tú slečnu menom Cressida Bonas, ktorá netuším, kde sa zrazu vo filmovej branži objavila, ale bez akýchkolvek predchádzajúcich skúseností to odohrala dobre. Námet bol velmi zaujímavý, ale vďaka už spomínaným zábranám nedosiahol svoj potenciál. Pre tých 7 miliónov z rozpočtu by sa našlo 10 indie projektov, ktoré by si to zaslúžili ovela viac, ale ten, kto do tohto investoval, asi v matematike velmi dobrý nie je. + Doug Jones + herec z Stage Fright a Ouija + herec z Scream Queens + herec z Hush + herečka z Disturbia a Frankenstein ()

herr_carter odpad!

všechny recenze uživatele

Vážně by mě zajímalo, jak asi vypadají ve skutečnosti ti zdejší hodnotitelé, které po zralé úvaze neváhali ocenit tuto monster-sračku třemi, čtyřmi a nedej bože i v pár případech pěti hvězdami..."brilantní !!..."film který předběhl dobu !!!"....."záležitost pro náročného diváka!!!"....."lekačky tak působivé, až se mi mezi tajením dechu spouštěla samovolně stolice !!!" - těmhle filmovým specialistům, jež ocenili průměrně a nadstandardně tuto největší filmovou krádež a slátaninu, co šla v moderní době do kina, vzkazuji stručně a erudovaně toto:" LEDA VELKÝ HOVNO VY BUZERANTI !!" Film tak blbý, že člověk neví, čím horším má vlastně začít - ať už primárně tím, že film je založen na bázi pravěkého Candymana (prostě jak budeš furt dokola žvatlat tutéž píčovinu, čeká na tebe zmrd !! ) A to ne zmrd ledajaký - v černé pláštěnce a maskou na ksichtu tak povedenou a hrozivou, že podezírám Jardu Nováka, který vlastní půjčovnu kostýmů a škrabošek v naší ulici, že tuto rekvizitu za nekřesťanské peníze pronajal tupým filmovým tvůrcům Čau Čau pána ! Aby toho nebylo málo, tento hrozivý zmrd se nešťastníkům (čti = naprosto nesympatickým nehercům a neumětelům, kteří se nikdy neměli narodit) zjevuje vždy za doprovodu strašlivé bestie, jež má být zřejmě parodie na nějakého zmutovaného psa, který se svým zjevem ale nejvíce podobá něčemu mezi psem-potkanem-hovnem-tygrem-dětskou čmáranicí v jeslích....líp to popsat asi nejde..."Dount sejit, dount sinkit, dount sejit, dount sinkit". Perličkou filmu zůstává obsazení pro mě svaté Faye Dunaway, která podle mě vůbec nevěděla, na co kýve a ti parchanti jí nechají na konci filmu shořet u krbu za použití triků tak reálných, že ani spořič obrazovky z roku 2001 by nebyl reálnější !!! No prostě sračka všech sraček, jak tohle získalo prachy na produkci do kina, to už fakt nechápu nic.....................moje hodnocení = 0 z 10. ()

Reklama

helloween93 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsme si s kamarádem dělali z Bye Bye Mana srandu, že to bude bye bye živote. No, nebyli jsme daleko od pravdy, bolelo to, příběh nedává smysl, nudné lekačky, CGI pes i Bye Bye Man, hloupé chování postav. Černocha holka pobodá nůžkami do obličeje, ještě stihne být popálen ohněm, ale sílu na vyslovení Bye Bye Man má. Film distribuovalo studio STX, takže jim děkuju za tilt. * ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Stejsy Titlová: "není to láska není to zlo, jenom se ti to nepovedlo." Tady je skrytejch tolik věcí, že nějaký zlo mě tankovalo ze všeho nejmíň. Strašák nestrašil, pes nekousal, dům se nevyužil, mince nevysvětlily a Cressida nesvlíkla. Ač to v šatně na tabuli možná vypadalo jako správná sestava a vítězná taktika, k hodnocení výkonu na hřišti se nejvíc hodí "Don´t watch it, Don´t see it." ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Hororový snímek trpí značnou neoriginalitou a jednoduchostí, takže se z výsledku naprosto vytrácí alespoň náznak strašidelnosti a napětí. Jediné co se daří je udržení tajemna. Kupodivu je to až zázrak. Scénář na základě povídky? Těžko tedy říct, který autor se inspiroval, ale znalci starších hororů poznají v ději velice známé motivy. Jsou tu podivnosti, při kterých umírají teenageři a hlavní postava příběhu pátrá po příčině a snaží se tomu zabránit. Nepřipomíná to takhle náhodou sérii ´Nezvratný osud´? Záhadná postava, kterému se říká Bye Bye Man, na kterého když dotyčný pomyslí... No jasně, komu by to nepřipomnělo sérii ´Candyman´, kde pro změnu stačí několikrát nahlas říci jeho jméno. Výsledek je zhola stejný. A dalo by se pokračovat dál. Děj má velmi pomalý rozjezd a do poloviny stopáže se toho i drží. Takže nuda cloumá divákem až k zoufalství. V druhé polovině se to přeci jen krapet rozjede, ale uchvátit to přesto stále nedokáže. Snímek tedy vypadá jako snaha o něco, co ve výsledku zůstalo někde na pozadí čehosi, co velice rychle upadne v zapomnění. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Obyčajnými mincami docielili pohľad "Bye Bye Dog-a". (Ltblue)
  • Scenár bol napísaný na motívy krátkej poviedky "The Bridge to Body Island" od spisovateľa Roberta Damona Schnecka z knihy "Prezidentské upíri", prvýkrát publikovanej v roku 2005. Tvorcovia filmu sa nechali počuť, že im zostal dostatok priestoru aj na nakrútenie druhej časti. (Ltblue)
  • Carrie-Anne Moss (detektívka Shaw) musela scenár čítať s prestávkami, pretože bol pre ňu príliš strašidelný. Navyše herci a štáb odmietli záporáka (Doug Jones) na pľaci oslovovať "Bye Bye Man". (Marceloo)

Reklama

Reklama