Reklama

Reklama

Skryté zlo

  • USA The Bye Bye Man (více)
Trailer 1

Když tři kamarádi z vysoké školy narazí na hrůzný původ skrytého zla, zjistí, že existuje jediný způsob, jak se vyhnout této kletbě: nemyslet na ni, nevyslovovat ji. Ale jakmile skryté zlo pronikne do vaší hlavy, je to právě to, co všechno řídí. Existuje způsob, jak se vymanit z této posedlosti a přežít? (Freeman Ent.)

Recenze (142)

verbal 

všechny recenze uživatele

Chudáka Bonboňáka v převleku za Babadůka, jeho věrného digitálního prasopsa, říkejme mu třeba Horác, jakož i ubohého diváka, mimořádně bestiálním způsobem hodinu a půl neinventivně, hloupě a vykradačsky terorizují svým živočišným neherectvím dva totálně nesympatičtí slizáci a jedna hnusná plochá pizda. Naštěstí však dobro zvítězí a dostanou, co si zaslouží. Musím konstatovat, že tentokráte mají zdejší dva největší hororoví exprdi výjimečně pravdu, ačkoliv jeden u toho jako obvykle zase prstil ségru a druhý urputně vymýšlel, jak ze sebe v komentáři opět udělat co nejukrutnějšího multikokota. Je to opravdu řídká sračka, proháněna scénářem ňoumovitého prznitele exhumovaných hororových mrtvol. Ale co taky čekat od autora jménem Démon Šnek, že. Chcete-li vědět, jak skvělý a monstrózní býval Čau Čau, než vzal tohohle tupého štěka, stačí kliknout. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Ségra asi 2 x vyskočila leknutím a pak zaspala. Já jsem film protrpěl až do konce. Všechno bylo špatně. Hnusné herecké obsazení, bídný příběh, nulové napětí.... prostě další sračka v tomto roce. (30% a to je už moc!) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Takto. Fascinujú ma hororové urban legend. Táto nie je zrovna dvakrát fenomenálna, ale na jej základe by sa napriek tomu dal nakrútiť pôsobivý, znepokojivý „súčasný“ horor á la Candyman. No... nepodarilo sa. Retrospektívny prológ má niečo do seba, ale potom nás čaká nepochopiteľná hodina a pol, ktorú strávime v nudnom starom dome a v spoločnosti troch nudných tínedžerov. Plno mdlých vízií, nudných snov a tucet halucinogénnych pasáží, vinou ktorých zaspávate, pretože ste už pred hodinou rezignovali na presvedčenie, že vás tento horor zaujme. Hrdinka je sexi a samotný „bye bye man“ nie je úplne blbý nápad (ale prevedený strašne nudne ako chlap v kapucni, wtf???), ale inak je to ozaj hrozná chujovina, ktorá nie je taká blbá, až je vtipná, ale je proste len nudná, o ničom a už po 20. minútach budete unudený na pokraj smrti alebo aspoň psychického kolapsu vášho organizmu (až na Carrie-Anne Moss v úlohe detektívky a to už je čo povedať, ak túto mimoriadne slabú herečku hodnotím ako jeden z minima kladov nejakého filmu). Tento scenár som videl už asi 90krát, len sa postavy inak volali. Preto volím radikálne hodnotenie 20%. Na tomto filme nie je prakticky vôbec nič zaujímavé/pozerateľné. Je mi jasné, že si ho aj tak pozriete, ale potom si poviete „šak tron to hovoril“. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Jeden nejmenovaný zdejší "hororový" expert na to dští oheň a síru, ale já mu na to jebu beztak hororům hovno rozumí. Já jim sice taky nerozumím, ale aspoň si nehraju na exprdku. Pravdou je, že jsem se bavila veskrze průjemně, nad nelogičností jsem mávala svou žlutou ručkou, hltala jsem popcorn a nožkama občas nadšeně kopala do sedačky přede mnou, díky čemu jsem nervní náctiletý čubině, co přede mnou seděla, přivodila asi tři infarkty jelikož vždy zaječela jak kdyby jí někdo nasucho narval ptáka do prdele. Báj Báj Mén je lehce bubu a občas udělá i show, takže když pominu jeho vypelichanýho prasopsa, málo krve, laciné lekačky, předvídatelný děj a od začátku jasnej konec, nemám mu co vytknout. Trio hlavních hrdinů bylo docela v cajku. Blondýna pěkná, černoch namakanej a bělásek chytrej. Každej teda měl něco do sebe a bloncka občas i něco v sobě. Jinak čekejte na děčínsku vlnu vražd a sebevražd, protože jsem po projekci pěkně nahlas zahlásila - Vraždil Báj Báj Mén, a jelikož nás v kině bylo minimálně deset, tak se má naše městečko nač těšit, muhehehe. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Takto neoriginální námět s vrcholně hloupým scénářem bych čekal od nějaké komiksové blbiny z dílny Marvelu a nikoliv od hororového snímku s téměř desetimilionovým rozpočtem. Věčná škoda, že se Leigh Whannell, jeden z nejlepších hororových režisérů a scénáristů současnosti, podílel na projektu pouze jako herec, jelikož pod jeho taktovkou by se bezesporu jednalo o více než kvalitní horor. Ostřílený hororový divák bude při pohledu na tento prachbídný slepenec Candymana, Slendermana a Oculusu nevěřícně kroutit hlavou, a tak Bye Bye Man asi nejvíce potěší fanoušky Harryho Pottera. Postava Bye Bye Mana totiž po vizuální stránce připomíná potlučeného Lorda Voldemorta, kterému kolem nohou pobíhá komický CGI Kerberos. V průběhu snímku jsem sice pocítil občasný záchvěv strašidelnosti, jenže atmosféra nemá na čem stavět. Vyskytuje se zde například několik potenciálně silných halucinačních scén, jež však vinou nevalných hereckých výkonů, chabých dialogů a otřesného střihu obvykle vyšumí do ztracena, podobně jako lekačky. O brokovnici, která na těle mrtvého nezanechá jedinou stopu krve, raději ani nemluvě. Navíc se divák o ústředních postavách téměř vůbec nic nedozví a zcela utajen zůstane i příběh samotného Bye Bye Mana. Jakožto zdejší hororový expert tak mohu dodat jediné: Don't watch it. Don't see it. Don't watch it. Don't see it. Don't watch it. Don't see it. Don't watch it. Don't see it. Don't watch it. Don't see it. Don't watch it. Don't see it. Don't watch it. Don't see it. Don't watch it. Don't see it. Don't watch it... ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Traja kamaráti sa presťahujú z internátu do obyčajného domu, aby sa mohli sústrediť na štúdium. Keď v dome objavujú záhadné znaky a počujú v noci psa, nevenujú tomu pozornosť, ale čím dlhšie v dome zostávajú, tým viac majú pocit, že sa niečo deje. Prídu na to, že sa stali obeťami Bye Bye Mana, ktorý ich zatiahol do drsnej hry plnej halucinácií, utrpenia a smrti. - The Bye Bye Man je ukážkovým príkladom toho, prečo je tento žáner v poslednej dobe tak podceňovaný. To, keď sa minulý týždeň začali kamarátky rozprávať o tom, že do kín ide tento horor a označili Annabelle za perfektný horor, a pritom ani netušia, čo je The Shining, ma úplne dostalo. Nemám slov, ale toto je zrejme Final Destination pre komerčný horor. PG-13 rating, pričom sex medzi tínedžermi zobrazený byť môže, ale krv môže byť v maximálnej miere zobrazená ako škvrna nakreslená temperkami na stene, katastrofálne digitálne efekty a buď falošné lakačky s prehnaným zvukom, alebo radšej žiadne lakačky. Na druhej strane ale musím oceniť talentované herecké obsadenie, hlavne tú slečnu menom Cressida Bonas, ktorá netuším, kde sa zrazu vo filmovej branži objavila, ale bez akýchkolvek predchádzajúcich skúseností to odohrala dobre. Námet bol velmi zaujímavý, ale vďaka už spomínaným zábranám nedosiahol svoj potenciál. Pre tých 7 miliónov z rozpočtu by sa našlo 10 indie projektov, ktoré by si to zaslúžili ovela viac, ale ten, kto do tohto investoval, asi v matematike velmi dobrý nie je. + Doug Jones + herec z Stage Fright a Ouija + herec z Scream Queens + herec z Hush + herečka z Disturbia a Frankenstein ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kontrolní otázka, soudruzi. Když se u zrcadla setkají Boogeyman a Slender man, pětkrát řeknou Candyman a medáček s hákem jim do ouška zašeptá Bye Bye Man, jaký bude bodycount..? Uznávám, že se jedná o derivát všemožných Wanů, Flanaganů a historek o nezbedných démonech a že digitální Kerberos by zapadl do remaku Maxipsa Fíka od společnosti Asylum, ale Stacy Title tomu dokázala prakticky bez lekaček vtisknout zajímavou atmosféru a i když byla mytologie kolem Ahoj Ahoj Mena poněkud zanedbaná, podařilo se jí po celou dobu udržet mou pozornost. Obzvláště, když si z úhlu pohledu škrtnete nadpřirozeno a nahradíte jej velmi skutečnou mánií s psychotickými příznaky či paranoiditou.. Škoda, že chyběla odvaha k nějakým nestandardním řešením. Kdyby se třeba vše utnulo větou: „Daddy, you know I can´t read in the dark,“ šel bych s hodnocením i výš.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Béčkový horor, kterých je tu stále spousta, ale já si je přecijen jednou za čas rád dám. Bye Bye Man (aka Skryté zlo wtf?) je zrovna případ naprosto sterilního nepřekvapivého lekačkového thrilleru, který na davy zejména podnapilých jedinců funguje dobře, ale nic více se čekat nedá. Hlavní trojka jsou poměrně nesympatické postavy, jejichž představitele pravděpodobně nikdo odnikud nezná (nechybí klasicky pěkná slečna, o kterou se bojíme nejvíce), ono zlo vymýšlí nepřekvapivé zvraty, které ale ovšem sem tam malinko překvapí svou nekompromisní brutalitou a po závěrečných titulcích typicky vyšumí v dáli. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Upřímně? Raději bych znovu viděl horor/thriller, ve kterém bandu mladých studentů nahání reálný vrah v masce s velkým kuchyňským nožem nebo chlapík v gumovém rybářském plášti svírající v ruce ocelový hák. Továrna na duchařiny, jen jiný barák, jiné zlo, jiné tajemství. A pořád tuctově. Tam krapet mytologie, tam záludné halucinace, tam vrzající dveře, tam kutálející se mince, tam docela dost nezodpovězených otázek. Přidejme i divně poskládané scény/dialogy, průměrné triky a moc dobrého nezůstává. Přitom retro start vypadal velmi optimisticky. Bye Bye, chlape, už se nevracej. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Neoriginalita ma nijak nemrzí, lebo naraziť na horor, ktorý by niečím zaujal, to je ako zaklopať na dvere Paris Hilton, a čakať, že vám medzi dverami spraví "fajku". "Bye Bye Man" je ako guma v trenkách. Naťahuje sa a naťahuje a naťahuje, človek čaká že praskne, a ono sa aj tak nič nestane. Tvorcovia položili svoje hlavy pod gilotínu s očakávaním, že bude stačiť budovanie atmosféry, a budú to mať v "cajchu". No a za tento omyl im teraz väčšina s radosťou odsekne hlavy ... - 40% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Celá ta mytologie za jinak celkem zajímavým bubákem je tak debilní a vede k tolika blbým a nechtěně trapným scénám, až úplně zabíjí celkem dobrej úvod. Kdyby zůstalo jenom u náznaků a letmých záběrů na zvířecí a lidské kebule, vykukující zpoza dveří a temných chodeb, nemusel by celej film skončit tak, že se za hlavní postavy budu stydět ještě minimálně tejden. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Film o bubákovi, byť je podle povídky, připomene prastarý příběh o slově (Abrakadabra), na něž nesmíte myslet, pokud se chcete dostat skrze bránu do magického města. A pak samozřejmě i městské legendy, Candymana, Krvavou Mary a podobné bytosti, kdy stačí vyslovit jejich jméno, a zde není potřeba ani zrcadlo, a váš osud je zpečetěn. Místy napínavé, mrtvol dosti, ale bez šťavnatého gore, i když na krev dojde, bubák obstojný, pes ani ne. Potěšily mne dvě herečky - Dunawayová a Mossová, byť moc prostoru nedostaly. Pro mne neurážející snímek na temný podvečer, co mi rychle utekl. 3,5* ()

juta 

všechny recenze uživatele

Nic světoborného to teda nebylo, i když jsem v to doufal, ale bohužel. Účinkování Leigha Whannella bylo určité zpestření, jenže on ani moc žádný herec není, tady mi to trochu vadilo, prostě mi tam neseděl a další zpestření bylo účinkování Pennera ze Survivoru, ale také že k tomu napsal scénář. Takový průměr. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Stejsy Titlová: "není to láska není to zlo, jenom se ti to nepovedlo." Tady je skrytejch tolik věcí, že nějaký zlo mě tankovalo ze všeho nejmíň. Strašák nestrašil, pes nekousal, dům se nevyužil, mince nevysvětlily a Cressida nesvlíkla. Ač to v šatně na tabuli možná vypadalo jako správná sestava a vítězná taktika, k hodnocení výkonu na hřišti se nejvíc hodí "Don´t watch it, Don´t see it." ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Tématicky náběh na fakt skvělej horor, bubák nápaditej a řádně creepy, a filmařsky to tak neni vůbec marný, ale scénář je vesměs to, co už jsme za posledních pár let viděli poměrně hodněkrát. Atmosféra fajn, ale postavy silně nesympatické, nelogické chování (s tím stolkem, WTF?) a občas prostě divný scény. I přesto mě to ale docela bavilo. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Totálne premárnený potenciál inak skvelého nápadu. Bye Bye Man mohol byť perfektný mysteriózny horor so slušným mytologickým základom no nie je to v podstate nič. Úvod a navodenie atmosféry záhady okolo tajomného vraždiaceho besnenia ešte ušiel, no ďalšie postupné odkrývanie legendy o Bye Bye Manovi mi prišlo také až moc teenegerovské a naivné. Hororové prvky radšej nespomínam, CGI psík mi skoro vypálil žltú škvrnu na sietnici. Hlavný bubák bol tiež len na smiech, svojho času napr. Alice Cooper bol strašidelnejší. Celkovo to nestačí ani na ten priemer. 40/100 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|72%| Viděno v kině. Tohle je prostě klasický typ moderních hororů, které neuchvátí každého. V podstatě to jede jako v továrně na Marvelovky. Já si nemůžu pomoci, ale mě tyhle rádoby moderní duchařinky sedí. Pravda, ne pokaždé jsem nadšen. Třeba Conjuring, Insidious – to jsou pro mě Wanové pecky, které sleduji opakovaně. Tento The Bye Bye man má sice obyčejnou, nudnou zápletku, přesto to má pár slušných, solidních lekaček, zajímavé nápady, obstojné mladé herce, kteří si nehráli na idioty a ani slabší přístupnost PG-13 pro mě nepředstavovala velký problém. Ke konci snímku to je dostatečně drsné. Typ záležitosti jen pro hrstku nadšenců jako jsem já, jinak to nikoho asi moc neosloví. Ty 4* určitě dávám s klidnou duší. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Skryté zlo se opravdu někam skrylo a bohužel s sebou pozvalo do skrýše i strach. Celý snímek se tedy stal lehce bezúčelným. Netuším, či jsou na tom tvůrci hororů s fantazií až natolik bídně, že se stalo novým trendem vykrádat divácky úspěšné klasiky. Je více než trapné, že se nám v hororovém světě stále recykluje několik konceptů. Opět nechybí strašidelný dům ukrývající hrozné tajemství, ani několik nesympatických retardů. Tvůrci se předhání pouze v tom, kdo do hlavních rolí obsadí prkennější herce. Značné zklamání! A to mi byl film snímek několika vyděšenými účastníky kina horlivě doporučován. ()

Reklama

Reklama