Reklama

Reklama

Skryté zlo

  • USA The Bye Bye Man (více)
Trailer 2

Když tři kamarádi z vysoké školy narazí na hrůzný původ skrytého zla, zjistí, že existuje jediný způsob, jak se vyhnout této kletbě: nemyslet na ni, nevyslovovat ji. Ale jakmile skryté zlo pronikne do vaší hlavy, je to právě to, co všechno řídí. Existuje způsob, jak se vymanit z této posedlosti a přežít? (Freeman Ent.)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (143)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Z filmov s podobnou tématikou patrí Bye Bye Man k tým o niečo lepším, aj keď dej je sotva priemerný, svoje úlohy zvládajú herci celkom dobre a kedže sa dočkáme aj očakávaného konca tak priaznivcov béčkových hororov Skryté zlo celkom poteší. Na druhej strane ničím neprekvapí, sú však podstatne horšie horory ktoré majú na čsfd vyššie čísla, takže každý musí posúdiť sám. Hranica 50% je primeraným odrazom kvality filmu. Ak sa dočkáme pokračovania, dúfam že pod režisérskou taktovkou niekoho skúsenejšieho. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Takto neoriginální námět s vrcholně hloupým scénářem bych čekal od nějaké komiksové blbiny z dílny Marvelu a nikoliv od hororového snímku s téměř desetimilionovým rozpočtem. Věčná škoda, že se Leigh Whannell, jeden z nejlepších hororových režisérů a scénáristů současnosti, podílel na projektu pouze jako herec, jelikož pod jeho taktovkou by se bezesporu jednalo o více než kvalitní horor. Ostřílený hororový divák bude při pohledu na tento prachbídný slepenec Candymana, Slendermana a Oculusu nevěřícně kroutit hlavou, a tak Bye Bye Man asi nejvíce potěší fanoušky Harryho Pottera. Postava Bye Bye Mana totiž po vizuální stránce připomíná potlučeného Lorda Voldemorta, kterému kolem nohou pobíhá komický CGI Kerberos. V průběhu snímku jsem sice pocítil občasný záchvěv strašidelnosti, jenže atmosféra nemá na čem stavět. Vyskytuje se zde například několik potenciálně silných halucinačních scén, jež však vinou nevalných hereckých výkonů, chabých dialogů a otřesného střihu obvykle vyšumí do ztracena, podobně jako lekačky. O brokovnici, která na těle mrtvého nezanechá jedinou stopu krve, raději ani nemluvě. Navíc se divák o ústředních postavách téměř vůbec nic nedozví a zcela utajen zůstane i příběh samotného Bye Bye Mana. Jakožto zdejší hororový expert tak mohu dodat jediné: Don't watch it. Don't see it. Don't watch it. Don't see it. Don't watch it. Don't see it. Don't watch it. Don't see it. Don't watch it. Don't see it. Don't watch it. Don't see it. Don't watch it. Don't see it. Don't watch it. Don't see it. Don't watch it... ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Film o bubákovi, byť je podle povídky, připomene prastarý příběh o slově (Abrakadabra), na něž nesmíte myslet, pokud se chcete dostat skrze bránu do magického města. A pak samozřejmě i městské legendy, Candymana, Krvavou Mary a podobné bytosti, kdy stačí vyslovit jejich jméno, a zde není potřeba ani zrcadlo, a váš osud je zpečetěn. Místy napínavé, mrtvol dosti, ale bez šťavnatého gore, i když na krev dojde, bubák obstojný, pes ani ne. Potěšily mne dvě herečky - Dunawayová a Mossová, byť moc prostoru nedostaly. Pro mne neurážející snímek na temný podvečer, co mi rychle utekl. 3,5* ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Najprv som si myslel že to bude typický vyvraždovák kde nejaký teen vyvolajú ducha a on ich bude zabíjať.Nakoniec to však bolo troška iné a zabíjanie prišlo až na konci, aj to však nie také ako som čakal.Celkovo vo filme nie je skoro žiadna lakačka, duch sa ukáže až na konci aj to za veľa nestojí no počas filmu sa nejako extra nenudíte.Je to proste čistý priemer, na upršaný večer. ()

bloodline 

všechny recenze uživatele

Ale no tak... Nejedná sa o takú hlúposť, ako nasvedčuje hodnotenie vox populi. Uznávam, má to scenáristické trhliny a aj v trikových zákutiach mohol The Bye Bye Man brúsiť vyššiu ligu. Ale v pravej chvíli docupital horor, ktorý prekvapil v psychických rozmedziach a nesnažil sa iba prvoplánovo strašiť so slabou nekoexistenciou deja. V tomto smere valí jedna radosť a nehrá na rovnakú strunu ako plejáda novodobých hororových predchodcov. Šikovný koncept, ktorý by mohol otesať do lahôdky zvučnejší žánrový fachman. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Scenár bol napísaný na motívy krátkej poviedky "The Bridge to Body Island" od spisovateľa Roberta Damona Schnecka z knihy "Prezidentské upíri", prvýkrát publikovanej v roku 2005. Tvorcovia filmu sa nechali počuť, že im zostal dostatok priestoru aj na nakrútenie druhej časti. (Ltblue)
  • Obyčajnými mincami docielili pohľad "Bye Bye Dog-a". (Ltblue)
  • Podle autora Roberta Damona Schnecka byl skutečný Bye Bye Man údajně slepý albino narozený v Louisianě někdy ve 20. letech 20. století. (Pajkenzi)

Reklama

Reklama