Reklama

Reklama

Skryté zlo

  • USA The Bye Bye Man (více)
Trailer 1

Když tři kamarádi z vysoké školy narazí na hrůzný původ skrytého zla, zjistí, že existuje jediný způsob, jak se vyhnout této kletbě: nemyslet na ni, nevyslovovat ji. Ale jakmile skryté zlo pronikne do vaší hlavy, je to právě to, co všechno řídí. Existuje způsob, jak se vymanit z této posedlosti a přežít? (Freeman Ent.)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (142)

Tft 

všechny recenze uživatele

Kde jen začít s tím co všechno je na tomhle filmu špatně? Už jen ten název The Bye Bye Man. Nejhorší jméno pro hororovou postavu jaké kdy vzniklo award goes to... Snad první film, kdy český překlad "Skryté zlo" dává větší smysl a je lepší než originální název a to už je co říct. Film se drží zajetého stylu: Čím víc klišé a laciných lekaček tím líp. Samozřejmě nechybí úplně tupé postavy, naprosto generický strašák a tak nudný, nezáživný a lacině hororový děj, že si budete každých 5 minut říkat jestli to má vůbec cenu dokoukávat a co to vlastně děláte se svým životem, že se díváte na tuhle zhovadilost. Nesympatické postavy navíc doplněné otřesnými hereckými výkony plus režijní styl, u kterého je vám až líto nadějnějších a nadanějších režisérů, kteří nemůžou sehnat peníze na svůj projekt. Scénář by taktéž potřeboval náležitou úpravu od základu a nejlíp by potřeboval přepsat od začátku znovu někým kdo má aspoň trochu představu o tom jak má vypadat hororový snímek. Ať hledám jak hledám na tomhle filmu prostě není co chválit. 30% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Upřímně? Raději bych znovu viděl horor/thriller, ve kterém bandu mladých studentů nahání reálný vrah v masce s velkým kuchyňským nožem nebo chlapík v gumovém rybářském plášti svírající v ruce ocelový hák. Továrna na duchařiny, jen jiný barák, jiné zlo, jiné tajemství. A pořád tuctově. Tam krapet mytologie, tam záludné halucinace, tam vrzající dveře, tam kutálející se mince, tam docela dost nezodpovězených otázek. Přidejme i divně poskládané scény/dialogy, průměrné triky a moc dobrého nezůstává. Přitom retro start vypadal velmi optimisticky. Bye Bye, chlape, už se nevracej. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Další produkt výrobního pásu průměrných amerických hororů pro dnešní mládež do kin. Žádná tragédie to ovšem vůbec není. Herci jsou fajn, atmosféra taky a ten psychadelickej twist na konci nebyl vůbec špatnej. Atmosféra je, lekačky taky, krví se nešetří a brokovnicová pasáž s Leigh Whannellem je doslova super. 47% je nedůstojné podhodnocení. Mě tohle stačilo, nebylo to hloupý a mělo to mnohem lepší děj i atmosféru než nějaká přiblblá Ouija 2 od neskutečného nudaře Flannagana. Na kino ani náhodou, ale večer doma při neděli naprosto dostačující horor plný známých tváří ve vedlejších rolích.50%. Kdybych měl někdy aspoň jednou v životě možnost natočit jeden celovečerní horor, za tuhle práci bych se nestyděl. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Don t say it, don t think it! Ďalšia báchorka v ústrednej úlohe s démonom, pre tento krát s chytľavým názvom Bye bye man. Filmy s démonmi boli v tej dobe (a vlastne aj dodnes) po Insidious,Conjuring a Annabelle "in" a toto je ich nepriznaný a o niečo menej kvalitný klon. No a bez hanby priznám, že ma bavil a že som bol s ním vcelku spokojný. Šablónovitý príbeh, výborná intro scéna s Leighom Whannellom, fungujúca atmosféra a ani ľakačky neboli podľa mňa najhoršie. Body za originalitu si Skryté zlo určite nepripíše, ale hororovo funkčné za mňa bolo, takže nebudem prehnane kritický. Aj keď uznávam, že možno nedokážem byť úplne objektívny pretože práve tento typ príbehov je v hororoch môj asi vyložene najobľúbenejší, takže možno i preto za mňa 4* a 70% ()

Katcat 

všechny recenze uživatele

Docela fajn natočený hororový snímek. Hodně jsem srazila svoje nároky na horory, protože dnešní doba plná marvelu a DC a debilních hororu bez děje mě nedokáže dostatečně uspokojit. Taky jsem v poslední době viděla nespočet absolutních sraček, takže mě tenhle film mile překvapil. Není to obstojné béčko, ale blbě uchopene áčko. Takže pár chyb by se našlo. Ale napětí bylo, Bye Bye Voldemort byl sexy, nemám s tím v podstatě žádný větší problém. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo od 2. listopadu 2015 do 12. prosince téhož roku v Bereau a Clevelandu ve státě Ohio (USA). (ČSFD)
  • Carrie-Anne Moss (detektívka Shaw) musela scenár čítať s prestávkami, pretože bol pre ňu príliš strašidelný. Navyše herci a štáb odmietli záporáka (Doug Jones) na pľaci oslovovať "Bye Bye Man". (Marceloo)
  • Scenár bol napísaný na motívy krátkej poviedky "The Bridge to Body Island" od spisovateľa Roberta Damona Schnecka z knihy "Prezidentské upíri", prvýkrát publikovanej v roku 2005. Tvorcovia filmu sa nechali počuť, že im zostal dostatok priestoru aj na nakrútenie druhej časti. (Ltblue)

Reklama

Reklama