Reklama

Reklama

Maigret - Season 1 (2016) (série)


Maigret a případ mrtvého muže (S01E02)

(epizoda)
  • Česko Maigret a mrtvý muž (více)
TV spot

Obsahy(1)

Komisař Maigret řeší případ tajemného mrtvého muže. Vyšetřování se protne se sérií brutálních loupežných vražd... Rowan Atkinson, který se celosvětově proslavil jako věčný popleta Mr. Bean, si pro změnu zahrál slavného detektivního vyšetřovatele inspektora Maigreta. V příběhu z Paříže 50. let vyšetřuje vraždu hazardního hráče napojeného na brutální gang z Československa.  Díky Rowanu Atkinsonovi v hlavní roli a řadě výtečných herců v rolích vedlejších je Maigret a případ mrtvého muže detektivkou, kterou musíte vidět. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (113)

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atkinsona znám hlavně ve spojení s komediální tvorbou, ale to, že dokáže takto skvěle zahrát detektiva jsem opravdu nečekal. Ačkoliv se jedná o televizní film, tak zpracování je skutečně skvělé. Paříž 50. let a její atmosféra je vážně krásná. Po rozuzlení začátku, tj. jakmile jsme se o mrtvém něco dozvěděli, případ nabral jasný směr. Čeština "Čechů" byla místy trochu lámaná, což mě mrzelo. A nechápu, proč je hráli Maďaři a ne Češi... ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vysvětlování českého pana tlumočníka, že ta žena je Slovenka, nikoli Češka, že tihle lidé z východu jsou nevzdělaní, jak vesničani ve středověku, dokonce né lepší než zvířata mě fakt dostala. A musel jsem se tak vážného filmu opravdu velmi nahlas smát, ale po volbách v 2023 už to docela chápu. To samé si asi neužili Slováci :-D. Je to opravdu zvláštní pocit, když vidím jak velikán Atkinson nerozumí tomu, čemu já ano. Ale je asi dobře, že to Prima převedla na Rusy, protože v českém dabingu by to nedávalo smysl. Dabing je prostě často blbost, už se na něj vykašlete. Povez mu aby s tým šel do riti ... translate that please ... I'd rather not, actually. It was not very pleasant ()

Reklama

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I want you to know that his name was Albert Rochain and that he had a wife and that they were trying to start a family. And for all his little bets and his little winnings, his life was more successful than yours, because he didn't end up like an animal in a cage, despised by everyone, with nothing to look forward except his execution." ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maigreta mám zmáknutýho ze všech detektivů nejmíň (viděl jsem jednoho starého Gabina a pár dílů s Cremerem, nečetl jsem nic). Tady se jedná o pocitvou televizní práci, zaujme spíš postavami (Maigretova žena) a atmosférou, než detektivním pátráním, ale hlavně - Rowan Atklinson měl vážné role hrát už dávno, já to říkám pořád. 70%. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Maigret je takový menší Sherlock a Rowanovi seriózní roli bezproblému věřím. Jenže tomu chybí větší důraz na atmosféru, celé to prostě proběhne, bez chvilky opravdu pořádného napětí, které by divákem otřáslo. Byť je děj solidní a důstojně zapletený s pěknou kamerou, lokacemi a pěkným vyvrcholením, tak mě na tom všem asi nejvíc zaujali češi na straně zla. 3,5*. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Dobovou Paříž nahradila ve filmu Budapešť, ve filmu hrají také maďarští herci. (rakovnik)
  • V knižní předloze i původní britské verzi vraždí gang Čechoslováků. V české dabované verzi je ale gang složený z Rusů. Důvodem je přítomnost překladatele, který by paradoxně překládal Maigretovi (Rowan Atkinson) při výslechu češtinu do češtiny. (rakovnik)

Reklama

Reklama