Reklama

Reklama

Dalui yeonin : bobogyungsim ryeo

(seriál)
  • Jižní Korea 달의 연인 : 보보경심 려 (více)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Během záchrany topícího se malého chlapce dojde k zatmění slunce a dívka, která pro něj skočila do vody, se ocitne v minulosti. Nyní je z ní Hae Soo, sestřenice manželky osmého prince Wang Wooka. Přestože je Hae Soo nejprve zmatená z nastalé situace, snaží se zvyknout a přizpůsobit se novému prostředí a díky tomu má také možnost poznat i ostatní prince včetně obávaného čtvrtého prince Wang Soa. (andiek05)

(více)

Recenze (51)

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak, je to jasných 5*. Na tenhle seriál jsem se dlouho těšila, ale že mě zaujme až takhle, to jsem teda nečekala. Hltala jsem jeden díl za druhým a nemohla se od toho odtrhnout. To se mi naposled stalo před lety u první série Heroes a kdyby mi někdo řekl, že mě to potká znovu u korejského seriálu, ťukala bych si na čelo, že se zbláznil :) Bylo pár dílů, kdy jsem si říkala, že dám 4*, protože to přílišné intrikaření a pletichaření mě moc nebavilo, ale ke konci a zvlášť dva poslední díly nasadily takovou laťku, že to je prostě za plný počet - skvělý příběh, herecké výkony, hudba... No, prostě paráda. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem zase zabředla do korejských vod a hned s takovou perlou. Už je to 14 dní, co jsem dokoukala poslední díl a pořád na to myslím a chci to vidět znovu, ale moje srdce by ten nával emocí tak brzo nezvládlo. Jak to jen popsat stručně a výstižně?  Hra o trůny v korejském podání bez draků, kdy proti sobě stojí bratři. Ze začátku jsem se u toho smála a říkala jsem si, jak je to blbý, hlavní aktérka mi ale byla blízká svou ztřeštěností a chtěla jsem tak nějak vědět, co bude dál, i když dějová linka milostného zájmu byla trochu předvídatelná. Jenže u Korejců nikdy nevíte 😊 Díl od dílů to bylo komplikovanější, smutnější a dramatičtější. Od občasných slz se to změnilo k častějšímu pláči až to dopadlo tak, že jsem nemohla zastavit slzy ani hodinu po dokoukání. Některé postavy si prostě musíte zamilovat a některé herce o to víc. Joon-gi Lee se tak během dvou dnů stal mým numero uno 😊 Jeho mimika je neuvěřitelná!! A ten hlas 😊 Tak jsem zvědavá, jak budu vypadat po druhé projekci 😊 ()

Reklama

skretik 

všechny recenze uživatele

prvy diel super... uzasna hudba, super vykony, zaujimave prevedenie deja do historie... potom asi 6 dielov nuda, pomaly dej, hudba sklza spat k typickej korejskej... co nie je zle, ale robilo to ten serial inaksim, zvlastnejsim, ze som pocuvala akoby klausa badelta a piratov z karibiku... potom asi 10 casti vybornych, vtiahli ma do deja... a koniec zase zbytocne predlzovany... uplny zaver originalny a otvoreny, co sa mi pacilo... inak viac menej suhlasim so zizou... vahala som, ci dat 3, alebo 4*... priklonila som sa kvoli otvorenemu zaveru k 4- ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Ne, opravdu nejsem odborník na korejskou kinematografii a už vůbec ne televizní tvorbu. Přesto se odvážím hodnotit čtyřmi hvězdami, i když jsem si dobře vědomá telenovelího vlivu a asijských dramatických klišé (chytání za zápěstí, ona je moc hodná a on trochu hajzlík a on se pak projeví jinak...) Seriál má krásnou historickou výpravu a na romantické drama se vůbec neštítí krve, sňatků mezi blízkými příbuznými, bratrovražd a amorálního jednání oblíbených postav. Zkrátka tu žádná intrika neprobíhá stylem, že někdo je důvěřivý blbec. Dívka ze současnosti se díky nutnosti rozjet děj ocitne v královském paláci Koreje v desátém století. Král má spoustu pohledných synů a Hae Soo se brzy zakouká do dvou z nich, ale postupně je okolnostmi nucená rozhodnout se, kterého z nich miluje víc. Atmosféra mezi princi houstne, protože jak už na začátku zazní - existoval snad někdy král, který po nástupu na trůn nezabil své bratry a synovce? Tahounem seriálu je představitel čtvrtého prince Joon-Ki Lee, který má zajímavý hlas i charisma a přisvojil si nejzajímavější postavu. Celou dobu jeho motivacím i chování rozumíte i ve chvílích, kdy Hae Soo unyle kouká a svými rozhodnutími a rozmary spíš svoje milované mučí. Přes všechny výtky ale seriál naprosto skvěle funguje po emoční stránce (pokud snesete trochu citového vydírání). A jednu věc si neodpustím. Hae Soo a čtvrtý princ forever! (srdíčko) ()

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

Po dokoukání 20 dílů tohoto korejského dílka, mne napadá jen přirovnání k Sooinému pocitu prožití toho všeho po jejím znovuprocitnutí. Všechny postavy měli tak moc prostoru a žárověň jsem doufala, že bude seriál stejně dlouhý jako ten čínský. Nebudu sem vypisovat mé nejoblíbenější postavy, to bych tu psala do večera. Hae Soo byla vždy přímá a jsem ráda, že jí nechali scénáristé přiblížit se době historické. O hudbě psát asi nemusím, ta je dokonalá. Díly se každým dalším posouvají dál a dál. Seriál díky tomu nestojí na místě a vy si můžete vychutnat smršť lásky, nenávisti, přátelství a oddanosti ať už k národu (Wang Soo), přátelství (Baek Ah), chtíče (Wang Yo), strachu (Wook), pobavení (Wang Eun), bitvy (Wang Jung), panování (Wang Mu)... a v neposlední řadě Ji Mong, který svým způsobem vždy vše držel pěkně pohromadě. Co více napsat, snad jen dokonalé! ()

Galerie (165)

Zajímavosti (2)

  • Ve skutečnosti se jedná o televizní adaptaci dnes již velmi populární čínské novely 'Bubu Jingxin' (步步驚心), v překladu tedy 'Startling by Each Step', čínské novelistky Tong Hua, vystupující také pod jménem Zhang Xiao San. Fiktivní novela s fantazijním tématem, tedy autorčin spisovatelský debut, vyšel prostřednictvím internetového portálu Jinjiang Original Network (晉江原創網) již v roce 2005, aby se mu záhy dostalo také tištěného vydání skrze několik prominentních čínských knižních nakladatelství; Ocean Press (海洋出版社), National Press (民族出版社). V letech 2009 a 2011 se autorka postarala o revidování, kdy v poslední vydané edici naleznou čtenáři bonusový epilog, obsahující dalších třicet tisíc slov. Knižní novele se jen do tohoto okamžiku dostalo hned několik tamějších, ale i zahraničních zpracování - televizních, ale i těch divadelních. V roce 2011 to byla čínská televizní adaptace Scarlet Heart (步步惊心), ve stejný rok pak následovala adaptace pro rádiové posluchače stanice Feiran Zhuosheng Radio Drama Associations (斐然卓聲廣播劇社團), zatímco o rok později se čínská divadelní herečka Michelle Gong objevila v hlavní roli divadelní adaptace šanghajské divadelní asociace Shanghai Dramatic Arts Centre 'Bubu Jingxin'. V roce 2015 se objevil celovečerní filmový snímek nazvaný Time To Love a zatím poslední zpracování - Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo - se objevilo na obrazovkách jihokorejské televizní stanice SBS (Seoul Broadcasting System) v roce 2016. Autorka se nepodílí jen na psaní knih, kterých do dnešních dnů vydala již několik - 'Time Will Never Go Back' (那些回不去的年少时光) vydané v roce 2010, 'The Starry Night, The Starry Sea' (那片星空 那片海) vydané v roce 2015 - , ale také na televizních scénářích, jako jsou televizní série Perfect Couple (金玉良缘), A Detective Housewife (煮妇神探) z roku 2015 nebo Stay With Me (放弃我抓紧我) z roku 2016. (Conspi)
  • Herec Baekhyun, který ztvárnil 10. prince Wang Euna, je také člen známé skupiny Exo (jihokorejsko-čínská chlapecká skupina). Dokonce se podílel i na soudtracku k seriálu s písní „For You“ spolu s kolegy z podskupiny Exo-CBX. (kklepkaa)

Reklama

Reklama