Reklama

Reklama

Dalui yeonin : bobogyungsim ryeo

(seriál)
  • Jižní Korea 달의 연인 : 보보경심 려 (více)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Během záchrany topícího se malého chlapce dojde k zatmění slunce a dívka, která pro něj skočila do vody, se ocitne v minulosti. Nyní je z ní Hae Soo, sestřenice manželky osmého prince Wang Wooka. Přestože je Hae Soo nejprve zmatená z nastalé situace, snaží se zvyknout a přizpůsobit se novému prostředí a díky tomu má také možnost poznat i ostatní prince včetně obávaného čtvrtého prince Wang Soa. (andiek05)

(více)

Zajímavosti (2)

  • Herec Baekhyun, který ztvárnil 10. prince Wang Euna, je také člen známé skupiny Exo (jihokorejsko-čínská chlapecká skupina). Dokonce se podílel i na soudtracku k seriálu s písní „For You“ spolu s kolegy z podskupiny Exo-CBX. (kklepkaa)
  • Ve skutečnosti se jedná o televizní adaptaci dnes již velmi populární čínské novely 'Bubu Jingxin' (步步驚心), v překladu tedy 'Startling by Each Step', čínské novelistky Tong Hua, vystupující také pod jménem Zhang Xiao San. Fiktivní novela s fantazijním tématem, tedy autorčin spisovatelský debut, vyšel prostřednictvím internetového portálu Jinjiang Original Network (晉江原創網) již v roce 2005, aby se mu záhy dostalo také tištěného vydání skrze několik prominentních čínských knižních nakladatelství; Ocean Press (海洋出版社), National Press (民族出版社). V letech 2009 a 2011 se autorka postarala o revidování, kdy v poslední vydané edici naleznou čtenáři bonusový epilog, obsahující dalších třicet tisíc slov. Knižní novele se jen do tohoto okamžiku dostalo hned několik tamějších, ale i zahraničních zpracování - televizních, ale i těch divadelních. V roce 2011 to byla čínská televizní adaptace Scarlet Heart (步步惊心), ve stejný rok pak následovala adaptace pro rádiové posluchače stanice Feiran Zhuosheng Radio Drama Associations (斐然卓聲廣播劇社團), zatímco o rok později se čínská divadelní herečka Michelle Gong objevila v hlavní roli divadelní adaptace šanghajské divadelní asociace Shanghai Dramatic Arts Centre 'Bubu Jingxin'. V roce 2015 se objevil celovečerní filmový snímek nazvaný Time To Love a zatím poslední zpracování - Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo - se objevilo na obrazovkách jihokorejské televizní stanice SBS (Seoul Broadcasting System) v roce 2016. Autorka se nepodílí jen na psaní knih, kterých do dnešních dnů vydala již několik - 'Time Will Never Go Back' (那些回不去的年少时光) vydané v roce 2010, 'The Starry Night, The Starry Sea' (那片星空 那片海) vydané v roce 2015 - , ale také na televizních scénářích, jako jsou televizní série Perfect Couple (金玉良缘), A Detective Housewife (煮妇神探) z roku 2015 nebo Stay With Me (放弃我抓紧我) z roku 2016. (Conspi)

Reklama

Reklama