Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1942 a Max Vatan (Brad Pitt) seskakuje padákem do dun marocké pouště s cílem zabít v Casablance německého velvyslance. V městě se setkává s Francouzkou Marianne (Marion Cotillard), která má hrát roli jeho manželky a pomoci mu se splněním jeho mise. Předstírání manželské intimity a zamilovanosti postupně přeroste v opravdovou vášeň, a proto po ukončení operace společně odjedou do Londýna, kde se vezmou, válce navzdory. Jejich rodinné štěstí trvá jen do chvíle, kdy se Max dozví, že i tohle může být jen důmyslná hra, která by ve finále mohla výrazně ovlivnit výsledek Druhé světové války. V tu chvíli začíná jeho zoufalý hon za pravdou a za nadějí, že to, co o jeho ženě tvrdí jeho nadřízení, není pravda. (CinemArt)

(více)

Recenze (644)

MaMitti 

všechny recenze uživatele

Nemám co psát, protože do posledního písmenka to za mne vystihl castor. Děkuji. Snad jen ještě, že mohlo vzniknout něco v podobném duchu jako Anglický pacient, protože látka by pro to byla (a já v to tajně doufala), ale bohužel... ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl popsat snímek Allied jen jedním slovem, napadne mě "unylost". Celkem překvapující, jak se slibně vypadající námět může zvrhnout v takovou odtažitou, rozbředlou a neosobní nudu. Zemeckis se občas blýskne nějakým pompéznějším momentem, ale neživelné a nesympatické postavy sabotují veškerou jeho snahu. Místo Pitta by tam mohla hrát zapíchnutá lopata a Marion se tentokrát také příliš nepředvedla. Slabota za 2*. ________ p.p.č.: trochu jsem si vzpomněl na the Tourist s obludně špatným Deppem. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Docela solidní válečné drama, které šlape zejména v první polovině. Druhá už je trochu předvídatelná a občas i nudí. Taky mě otravoval vzhled Brada Pitta. Nevím, jestli si nechal udělat nějakou plastiku, nebo jestli byl nalíčenej, aby vypadal mladší, ale to je vlastně jedno. Potenciál byl větší než na konečné lepší hvězdičky. (HD, orig.) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Bez debat, pětihvězdičková záležitost, které jsem se dlouho hloupě vyhýbal, abych z ní byl nakonec ale vážně naprosto unešen. Po pravdě, spojení špionáže a romantiky na pozadí válečného konfliktu ve mně tedy původně určitě nevyvolávali zrovna výbuchy nadšení a zájmu, ovšem Robert Zemeckis opět dokázal, jak výjimečným filmovým tvůrcem je, a ony zmiňované žánrové ingredience dokázal namíchat takovým způsobem, že výraz nadšení je jen slabým odvarem toho, jak moc jsem si Spojence užil. Co opěvovat první? Třeba zápletku, která má šmrnc, tempo, napětí, nečekané zvraty, opravdu silné momenty a finále, které mě skutečně oslovilo, krásné, dojemné, přesvědčivé a především hodně nečekané. Dále herecké obsazení, též nemající chybu, Pitt opět dech beroucí, výrazný, oslnivý, Cotillard půvabná, nadaná, přesvědčivá a o tom, jak to tu mezi těma dvěma jiskřilo, by možná mohla i Angelina Jolie něco povyprávět 8D. Nadchli mě ale i funkční a silné emoce, velmi působivá atmosféra, podmanivý vizuál, prostě celkově jde o úžasnou podívanou, prakticky bez chybičky, kterou musím zkrátka doporučit opravdu všem, co se o filmy zajímají, neboť pro mě jde jednoznačně o velice nečekaně příjemný a strhující filmový zážitek. ()

Kratas558 

všechny recenze uživatele

K dokonalosti tomu chybělo o trochu víc. Počáteční akční scény i charaktery v duchu nepolapitelných špionů se brzy bohužel transformovaly do rádoby dokonalé rodinné idylky, která byla sice narušena vzápětí, nicméně očekávala jsem nějaký větší konflikt mezi manžely a boje za pravdu. Nebylo to špatné, to opravdu ne, když už, tak trochu míň předvídatelný konec bych si přála a ten Bradův herecký výkon pozvednout alespoň na jeho standardní úroveň. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct, ale přestože je to válečný drama z druhé světové války a jde o tajný agenty a ještě tam hraje B. Pitt, tak mně to přišlo takový dost plochý a suchý. Čekal jsem, že to bude víc strhující, ne akční, ale víc emocionální, možná náročnější, ale prostě nebylo. A ani když v druhé části filmu přijde ten zásadní zlom, měl by nastat WOW efekt, ale ten nepřichází. Já nevím proč, ale mě to nezasáhlo. Prostě film, co jsem viděl, něco si asi pamatovat budu, ale jinak z toho nic zásadního nezůstane. Co se dá dělat... ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Nedohledal jsem, že by byl Londýn v roce 1942 nebo 1943 terčem náletů- v průběhu jednoho takového měla Marianna rodit- dopis batoleti píše v roce 1944. Tohle považuji za chybu ve filmu- ne nějak zásadní, ale dráždilo mě to. Příběh silnej, jednání hlavních postav z mého pohledu logický a pochopitelný. Brad fyzicky pořád v neskutečné formě, herecky toho z něj ale Zemeckis moc nevymáčkl. Celkově mi to ale bylo hrozně dlouhý, nemohl jsem se dočkat konce. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Brilantné technické spracovanie dobovej atmosféry, absencia akcie nahradená dramatickou zložkou. Skvelé výkony skvelého castingu na čele s bezchybným Bradom Pittom a dobovo sexi Marion Cotillard. Pekne dávkovaný príbeh, ale ten koniec ma fakt že dostal, nielen kvôli tomu, že by som to od Zemeckisa nikdy nečakal a to myslím ako kompliment, ale aj preto, že som sám rodič a takéto veci sa ma ťažko dotýkajú. Nedám plný počet len kvôli tomu, že som čakal úplne iný film, ako som dostal, čo nie je priamo zápor, ale jednoducho také je moje rozhodnutie. ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

Bol som veľmi milo prekvapený, lebo naozaj som nemal veľké očakávania. Avšak celé to nejako zanfungovalo. Kde malo byť napätie, bolo. Romanca bola uveriteľná, hlavní predstavitelia taktiež. Herecký výkon Marion Cotillard bol taký žiarivý, že aj stál za to rozbité manželstvo Brangeliny. Po dlhooooom čase u mńa Zemeckis bodoval a to naplno. ()

Fary 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu je neskutečně nudná a nezajímavá a člověk má pocit, že je Brad Pitt doanimovávaný (omlazovaný) počítačem a to dost nešikovně. Druhá půlka filmu už je zajímavější, ale nehrát tam Brad Pitt a Marion Cotillard, myslím, že by ten film zapadl jako naprosto nezajímavá tuctovka. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Jo! Tohle se nedá nazvat jinak než klasická pecka od Zemeckise. Má to jeho typický rysy od věrohodný a moc dobře zpracovaný dobový atmosféry po skvěle napsaný postavy. Jsem rád že z toho nebyla čistokrevná špionážní záležitost jako Spielbergův Most špionů, protože osobní povaha hlavní zápletky je malinko přístupnější. Závěr filmu moc dobrej. P.S. návrat SSáka z Panchartů :)) ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Závan Casablancy v zajímavé špionážní romantice. Už u slavného provazochodce jsem si ale říkal, že Zemeckis ten příběh neuměl prodat. O tomhle se dá říct to samé. Krásně natočená nuda. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Nepřestávají mě udivovat diváci, kteří od hollywoodských filmů s rozpočtem 100+mega očekávají "věrohodné emoce", "hloubku", "autenticitu" a železnou logiku, přičemž se jim to v seznamu hodncených filmů rojí marvelovkami. Od hollywoodských bijáků je rozumné očekávat zábavu, poutavost, profesionalitu a v nejlepším případě přijatelnou inteligenci a ždibec subverze. Tohoto étosu se Zemeckis, přestože anebo právě proto, že už nesere zlato ryzosti Foresta Gumpa nebo Návratu do budoucnosti, drží jako hovno košile. Spojence filosofií přiměřené chytrosti doslova nasytil. Vypráví příběh o lásce, ukazuje hezké a až příliš hezké obličeje (CGI jede naplno pokaždé, když se na plátně byť jen mihne Pittova tvář) a prcačky v písečné bouři, ale nezodpovídá všechny otázky, nevyhýbá se ošklivosti a zlu a dokonce servíruje celkem vtipné popkulturní odkazy na Zlatý věk i doby celkem nedávné (August Diehl jako protivně podezíravá gestapák se zálibou v kartách). Sečteno a podrženo jsou Spojenci amalgámem staré komerční a nové nezávislé filmařiny. Jak ukazují tržby, trojského koně se mezi současné mainstreamové diváky vpašovat nepodařilo. Ztráta pro producenty, zisk pro nás a doufejme i Zemeckise, jehož odkaz nebude na stará kolena pošpiněn šmírou. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Bylo to zvláštní.První třetina filmu(Cassablanca) velmi dobře vypadá,ale nedokázala mě vtáhnout.Chemie mezi Pittem a Cotillard nefunguje.Návrat do Londýna(před důležitým dějovým zvratem) je to nejnudnější z filmu.Chemie mezi Pittem a Cotillard stále nefunguje.V půli filmu dojde ke zvratu a ejhle film začne bavit.Chemie mezi Pittem a Cotillard začíná malinko fungovat,ale je už pozdě vzhledem k následujícím událostem.Závěr filmu je povedený,ale čekal jsem něco jiného.Film má výbornou kameru a postprodukci.Kdo zde paradoxně(téměř nesleze z plátna)nejvíce selhává je samotný Brad Pitt.Takhle špatně hrát jsem ho snad ještě neviděl.Že by depka z Angeliny?Navíc ten příšerný facelifting...ať už byl digitální nebo má Pitt "jen" po plastice,mě kazil dojem.Celkově 7/10.DODATEK:na podruhé jsem jim tu chemii uvěřil hned na začátku. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Film jsem do ruky brala s nedůvěrou jakože co to zase bude za klišé ke kterému v poslední době filmaři sahají až moc často a prezentace se neshodují se skutečností...Mýlila jse se a to velmi.Děj působí věrohodně bez obvyklého kraválu kolem a je všechno jen na výkonech herců.Pitt s Cottilard si sedli.vůbec nebylo evidentní že by jeden druhého táhl oba byli sami za sebe a spolu. což bylo fajn.Konec se vám líbit nebude ale taková je válka. ()

Související novinky

Zemeckis a miniaturní druhá světová

Zemeckis a miniaturní druhá světová

20.06.2017

Legendární Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti, Forrest Gump) se po Vánoční koledě konečně vrátil k hraným filmům. Jeho nová dramata Let, Muž na laně a Spojenci se (alespoň v Česku) dočkala velmi… (více)

Reklama

Reklama