Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1942 a Max Vatan (Brad Pitt) seskakuje padákem do dun marocké pouště s cílem zabít v Casablance německého velvyslance. V městě se setkává s Francouzkou Marianne (Marion Cotillard), která má hrát roli jeho manželky a pomoci mu se splněním jeho mise. Předstírání manželské intimity a zamilovanosti postupně přeroste v opravdovou vášeň, a proto po ukončení operace společně odjedou do Londýna, kde se vezmou, válce navzdory. Jejich rodinné štěstí trvá jen do chvíle, kdy se Max dozví, že i tohle může být jen důmyslná hra, která by ve finále mohla výrazně ovlivnit výsledek Druhé světové války. V tu chvíli začíná jeho zoufalý hon za pravdou a za nadějí, že to, co o jeho ženě tvrdí jeho nadřízení, není pravda. (CinemArt)

(více)

Recenze (644)

fridge 

všechny recenze uživatele

Napodruhé už plný počet. Sice jsou ty vizuální efekty fakt hrozné, ale o to v tom filmu nejde. Rozhodně se na něj podívám zas, a rád. ()

FIAT 500 

všechny recenze uživatele

Pro krásné oči Marion šel bych světa kraj, ale nikdy bych se znova nepodíval na Spojence. Není to špatný film, to především. Je jen strašně moc o ničem, kdy v podstatě po čtvrtině filmu zhruba tušíte jak to skončí, respektive najednou máte v hlavě dvě možnosti. A vlastně gradace je tak to jediné, co opravdu stojí za pozornost, poslední scény jsou vyloženě na srdíčko, ale vyvolávají emoce. Ne že by snad milování v písečné bouři emoce nevyvolalo, ale spíše ty, z nichž jsem málem spadl pod sedačku v kině. Na stejné úrovni byl snad jen Goebbels v krbu ve snímku Lída Baarová. Některé scény zbytečné, některé motivy trestuhodně nevyužité a války je tu hodně pomálu. Škoda, nevyužitý potenciál s dobrými herci... ()

Cooller 

všechny recenze uživatele

ze začátku poměrně nezáživné místy možná až nudné ale jak se situace a příběh postupně vyhrocuje začínáte se pomalu ale jistě vtahovat do děje který je doslova pohlcující... starej brad na to ještě má i v těhle pro něj poměrně složitých chvílích 95% ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Fajnovej film, kterej má zhruba uprostřed pár hluchých míst, aby nakonec skončil znenadání během pěti minut v uplně jiném tempu a v úplně jiné atmosféře. Zemeckis už udělal lepší filmy. Ale rozhodně oceňuju zdařilé dobové kulisy a přitažlivost Cottilard. Na jedno nudné odpoledne dobré. ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Táhnoucí se příběh o dvou polovinách: v první se dva antifašističtí bojovníci seznámí při plnění úkolu, naplánují a spáchají atentát, utečou spolu a vezmou se a žijí spolu v Anglii už ve druhé polovině, kde mají dítě, a zároveň se objeví podezření, že madam je tajná německá špionka, nastraží se past, chlap se chová jako cvok proti všem rozkazům, samozřejmě se podezření potvrdí, ona se zastřelí a chlap pak jde s dcerou do Ameriky, kde spolu šťastně žili nikoli až do smrti, ale dokud dcera neodejde, což doufám udělá, ale už ne v jakémkoli filmu. Prostě plytké, trapně zaláskované, citovky a bláboly na denním pořádku. Oba herci vypadají staře, Pitt neomládl, ale spíš opuchl. Ztracený čas, doporučuji důchodkyním, jedna se na záchodku pak klepala, jak ji to celé dojalo, jak je z toho celá špatná ... což odpovídalo mým dojmům, ale nikoli z nadšení. ()

xylofonka 

všechny recenze uživatele

Bez sentimentu, bez milosti... perfektní snímek zasazený do doby, kdy žádná emoce nebyla jednoduchá a rozhodnutí vždy probíhala na ostří nože. Jsem vděčná za absenci klasického happyendu, který by celý film pohřbil. Skvostvá Cotillard a standardně dobrý Pitt... film, který člověk nemusí vidět jen jednou... ()

hekla 

všechny recenze uživatele

Pomalý, ale ne nudný, nenápadný, ale jedinečný film. Na to, že je z války, není přehnaně drsný napohled, ale je krutý a přitom jemný uvnitř. Kvalitní zážitek gradující v napětí a nečekaně krásný konec. ()

Marty7CZ 

všechny recenze uživatele

Myslim, že nevyužitej potencial a místama fakt nudný.... Příběh parádní, jen tomu chyběj větší koule a ani Pitt to neutáhne na plnej počet, nedá se nic dělat. 60% ()

Franche 

všechny recenze uživatele

Místy kýčovité a nerealistické, velmi často chladné a strohé. Nicméně mě to bavilo a uteklo to jako voda. Mile překvapil i konec. Za mě 4* i když Spojenci rozhodně nejsou akčním ani válečným filmem. ()

Blutarg 

všechny recenze uživatele

Klasická 3/5 = průměr, ale za závěr, kde Brat "mluví" s chůvou a manželka vše ukončí jako správný "chlap" tomu dává správnou syrovost a přidávám hvězdu. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Nádherný prostředí. Role jako ušitá Bradovi I Tý couře, je to vyladěný jak nejlepší Bondovka, a ještě to má něco navíc.. Co to je ? Nevim, asi něco v pozadí, doba, mírný napětý, vyváženost, střih, nevim. Ale je to výborný chlebíček k zakousnutí třeba právě dnes. Na silvestrovký večer. Za okny mi tříská ohňostroj, a připadám si jako ve válce. O důvod víc se utopit v tomhle skvostu.. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

65% - komentář 20ti slovy: Sice kvalitně "odvyprávěné" s několika silnými částmi, ale ve finále celkem "suchý" příběh. Čekal jsem více intrik, akce, podrazů a zvratů. ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla solidní jízda. Osobně miluji tématiku 2 světové, tady se sice moc nebojuje, ale u tohoto filmu je to dobře, není tam totiž na boj moc místa, protože příběh je motorem celého filmu. Brad Pitt a Marion Cotillard rozpoutají dvou hodinovou nálož, která doslova uteče jako voda, že ani nemrknete, potom jen jeden pohyb prstem a závěrečné titulky se slovy " už" ? ()

Jafes 

všechny recenze uživatele

Decentní a místy až komorní záležitost. Téma druhý světový války je odsunuto na vedlejší kolej a děj se primárně soustředí na ústřední dvojici, která si v podání Cotillard a Pitta neskutečně sedla. Charakterové ztvárnění chladnokrevných, trénovaných zabijáků, kteří i přes svou odměřenost a profesionalitu, přece jen nějaké to srdce mají, je v podáních obou hlavních herců obstojně uvěřitelné a je radost pozorovat, jak se tyto dvě odlišné stránky v každém z nich protínají a perou. Zápletka není kdovíjak světoborná, ale samotný příběh dokáže vtáhnout a scénárista by si za napětí, které do toho místy vnesl, mohl zaslouženě bouchnout nějakou tu dražší láhev šáňa. Jediným výraznějším a do očí bijícím nedostatkem je vizuální stránka filmu. Několik exteriérových scén působí, až Béčkovým dojmem. Vcelku ale solidní podívaná, která na dvě hodiny vtáhne a nepustí. 80%. ()

Související novinky

Zemeckis a miniaturní druhá světová

Zemeckis a miniaturní druhá světová

20.06.2017

Legendární Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti, Forrest Gump) se po Vánoční koledě konečně vrátil k hraným filmům. Jeho nová dramata Let, Muž na laně a Spojenci se (alespoň v Česku) dočkala velmi… (více)

Reklama

Reklama