Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1942 a Max Vatan (Brad Pitt) seskakuje padákem do dun marocké pouště s cílem zabít v Casablance německého velvyslance. V městě se setkává s Francouzkou Marianne (Marion Cotillard), která má hrát roli jeho manželky a pomoci mu se splněním jeho mise. Předstírání manželské intimity a zamilovanosti postupně přeroste v opravdovou vášeň, a proto po ukončení operace společně odjedou do Londýna, kde se vezmou, válce navzdory. Jejich rodinné štěstí trvá jen do chvíle, kdy se Max dozví, že i tohle může být jen důmyslná hra, která by ve finále mohla výrazně ovlivnit výsledek Druhé světové války. V tu chvíli začíná jeho zoufalý hon za pravdou a za nadějí, že to, co o jeho ženě tvrdí jeho nadřízení, není pravda. (CinemArt)

(více)

Recenze (644)

unrocker 

všechny recenze uživatele

Tento film není o kdovíjakém příběhu a napětí, je o skvělém hereckém výkonu krásnou historickou výpravou a prostředím. Propracovaná alchymie retro filmu a postupného napětí. ()

ratpile 

všechny recenze uživatele

Velka filmova radost. Nostalgicky, romanticky kabatek velkeho pribehu. Pusobiva Casablanca, archetypalne naprosto vytecni Pitt s Cottilard, fungujici chemie dvou klasickych hrdinu. Vytecny scenar sponujici napeti do posledni minuty, bravurni odvypraveni kazdeho filmoveho okenka a kouzelna atmosfera k tomu. Nic noveho pod sluncem, takovych navratu bych ale klidne prozival mnohem vic. Pribeh vladne nad tekavou kamerou a popkulturnim balastem. ()

george82 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný, ale asi jsem čekal 5 hvězd. Nicméně sehranost Brada a Marion byla super. Děj pěkně ubíhá a s každou minutou to pěkně odsejpá. ()

boombang 

všechny recenze uživatele

První půlka byla subjektivně dlouhá jak tejden, až od rodinného pikniku se to rozjelo. Dobová atmoška a reálie fajn, několik úmrtí bylo taky efektních. Pittův zadek jsem ale opravdu vidět nemusel, tím spíš, že Marion neukázala vůbec nic (aspoň, že mi to trochu vynahradila jedna komparzistka :-)). Spoiler: osobně bych se ve Francii na Pittově místě radši zeptal na onen flíček, co má Marion na čele... a hned by bylo vše jasné. ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

Hrozně rychle to uteklo, napětí trvalo po celou dobu, zároveň i taková milá nevtíravá romantika a ten konec... Nic jsem od toho nečekal a hodně jsem dostal. Moc pěknej film. ()

Petule3 

všechny recenze uživatele

Ta atmosféra války je strhující, skvělá. Ona je krásná, ale Brad vypadá trochu jako karikatura sebe sama. A popravdě myslela jsem si, že to mezi nimi bude jiskřit daleko víc...vše bylo takové suché. Příběh jinak ale skvělý, do konce filmu jsem byla na vážkách, zda je či není :). To mám ráda...dávám 65 - 70%. ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Ze začátku (Maroko) mě film velmi bavil, bohužel po návratu do Velké Británie film ztratil to správné tempo a šmrnc, co měl právě v Maroku. Konec byl ale velmi silný, myslím, že kdyby tento film zbavili zbytečných scén tak může mít ve výsledku klidně 90 minut, ale 90 minut co dává smysl. Obsazení dobré, o Bradovi si asi můžeme myslet své, ale na tyhle role se prostě hodí. 70% ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Okouzlující love story v romantických kulisách Casablanky, napínavý a znepokojivý špionážní thriller a nakonec i dojemné a zdrcující finále. Tolik tváří v balíčku dvou hodin umí jen Robert Zemeckis, zejména když jej podpoří výborní herci (Marion je dokonalá!), dokonalá výprava a hudební doprovod pana Silvestriho. Tak proč něco takového k čertu netočí častěji?! :) 90% ()

subic 

všechny recenze uživatele

Po první celkem plytké hodince přijde zvrat, když se Max dozví, že jeho žena je pravděpodobně německý špion. Já obecně filmy o příbězích různých lidí za 2. světové války nemusím, až na několik výjimek. Tohle je příběh 2 lidí, kteří se asi skutečně milují, ale jen do doby, než je prozrazená její identita. To si žádá překvapivě radikální řešení vlastní rukou. Slušné, ale 4 frčky tomu nedám. 70% ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film podľa klasickej hollywoodskej šablóny, ktorý minimálne po režijnej či hereckej stránke má v sebe istotu kvalitného remesla. Z hľadiska štruktúry je film možné rozdeliť na dve rozličné polovice, pričom tá prvá vďaka výbornej vojnovej atmosfére, napínavému deju a celkovo viacerým skvelým scénam bude určite u väčšiny divákov rezonovať ako tá lepšia. Druhej polovici dominuje dramatická konšpiračná dejová linka s psychologickým tlakom na hlavné postavy. Tiež má svoje silné momenty aj emocionálne vygradované finále, ale ako celok nedokáže až tak strhnúť. Celkovo je film zaujímavou zmesou napätia a komornejšej romantiky na pozadí vojny. Pomalšie tempo rozprávanie príbehu až tak neprospieva a myslím si, že tvorcovia mali viac pritlačiť na pílu ohľadom dejových zvratov a menej predvídateľného vývoja príbehu. Nie je to výnimočný film, ale za pozretie rozhodne stojí. 75%. ()

LdaVinci 

všechny recenze uživatele

Ten film jsem si užil od začátku do konce. Musím říct že kombinace dvou hlavních představitelů je úžasná a aspoň pro mě sympatická. Jinak jsou tu úžasný záběry, který mým očím opravdu lahodily a celkově příběh jsem si absolutně užil! Díky za toto dílo! :) ()

Ukrizku 

všechny recenze uživatele

Vyretušovanost, strojená nahodilost a uhlazenost, spolu s Bradovou statickou mimikou, mi bránily brát celý příběh vážně. Ale určitou dynamiku to mělo, a ta mě udržela až do konce ve střehu. ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Není všechno Spielberg, co se třpytí. Spojenci mají nažehlenou, navoněnou fasádu jak Bradův obličej po padesátce. Pěkně se kouká na tu téměř dokonalou vyprávu, jenže celá zápletka je románově nevěrohodná, a některé detaily "špionáže" a vojenských reálií pak vyloženě k smíchu, přestože je příběh místy příjemně nekompromisní. Škoda, že celý film není pojat zábavněji, v některých pasážích vyloženě nudí. Výsledek je zajímavý kompilát různě poslepovaných žánrů, který však má bohužel rozhodně daleko blíž k sladkobolné romanci, než k takovým Hanebným panchartům, a asi ho nejlépe vystihuje slovo sterilní. ()

Le artist nova 

všechny recenze uživatele

Silný příběh, ale pro mne těžko neuvěřitelný - málo vystavěné jednotlivé charaktery postav. Nekoukalo se na to špatně, jen jsem měl pocit, že je to takový odlehčený, nenáročný film. Přitom potenciál knihy nabízel k hlubší propracování. Ale jako 4/5, dobré hodnocení. ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Odkládal shlédnutí, z obavy, že je to variace na pána a paní Smithsovy, taky že to bude nějak opulentně hollywoodské, že tam bude věčně do prostoru trčet podsunutá spodní čelist z plastikové tváře Breda Pitta a ejhle. Panu Pittovi role, kde má emoce krotit (tedy zpočátku, než se hrdnina nechá emocemi naplnit) jde velmi dobře, vůbec nepůsobil přestárle, i když byl oholen. Můžeme mít pohyby o reálnosti děje (ale zpětně se mnohé jeví jinak), pousmát se nad "filmovým" načasováním "náhod" (bouře, nálet). Ale film je v podstatě komorní, se zápletkou nám scénář vůbec nepomáhá. Z filmu je cítit, že si na něm někdo dal pečlivě záležet. Takový pocit, že se někomu dařilo dostat na pás přesně to, co chtěl. Závěřečný happy end bezpečně dostane slzné kanálky nás obecních plaček! Plný počet! ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Film, který se snaží pokrýt opravdu mnoho žánrů, a to i těch, které obvykle nejdou dohromady. Nicméně jde o příjemný zážitek se špetkou napětí, kapkou romantiky okořenéněný válkou. 65% ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Romantická dráma na pozadí 2. sv. vojny. Precítená, so zápletkou, ktorej riešenie sa ponúka, ale je neprijateľné. Krásna Cotillard tu zvádza nielen Pitta. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Známí herci, skvěle evokovaná válečná atmosféra, dvě tři dechberoucí akční scény... a recept na příjemně strávený večer v kině či u TV obrazovky je hotov. Zemeckis je režijním guru a dokáže i z průměrného či klišé nabitého scénáře vykouzlit velmi koukatelný film. ()

Související novinky

Zemeckis a miniaturní druhá světová

Zemeckis a miniaturní druhá světová

20.06.2017

Legendární Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti, Forrest Gump) se po Vánoční koledě konečně vrátil k hraným filmům. Jeho nová dramata Let, Muž na laně a Spojenci se (alespoň v Česku) dočkala velmi… (více)

Reklama

Reklama