Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1942 a Max Vatan (Brad Pitt) seskakuje padákem do dun marocké pouště s cílem zabít v Casablance německého velvyslance. V městě se setkává s Francouzkou Marianne (Marion Cotillard), která má hrát roli jeho manželky a pomoci mu se splněním jeho mise. Předstírání manželské intimity a zamilovanosti postupně přeroste v opravdovou vášeň, a proto po ukončení operace společně odjedou do Londýna, kde se vezmou, válce navzdory. Jejich rodinné štěstí trvá jen do chvíle, kdy se Max dozví, že i tohle může být jen důmyslná hra, která by ve finále mohla výrazně ovlivnit výsledek Druhé světové války. V tu chvíli začíná jeho zoufalý hon za pravdou a za nadějí, že to, co o jeho ženě tvrdí jeho nadřízení, není pravda. (CinemArt)

(více)

Recenze (644)

surprise 

všechny recenze uživatele

Prostě líbilo, pravda trochu té válečné špíny by neškodilo, a některé válečné scény jsou jak na simulátoru, ale co už, příběh je zajímavý a napínavý od začátku až do konce a tak dobře nasnímaný, že je z toho absolutorium. ()

Trageeed 

všechny recenze uživatele

Precizní práce od všech, ale místy to bylo až moc málo živé a popravdě trochu více kýče a nebo nějaká větší jatka to na konci chtělo... ()

floppy4 

všechny recenze uživatele

Nadstandardna drama, s dobrou atmosferou, v zavere naozaj celkom emotivna. Ale ten Brad Pitt mi tam nesedi, celu svoju karieru ma jednu a tu istu tvar vo vsetkych filmoch, obcas trochu zakrivi mimicke svaly a that's all. ()

dundye 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu opravdu figurovala zápletka jako výborná, spletitá a nápaditá, i když chvílemi očekáváná, ale tak už to s těmi hollywoodskými filmy je, protože už je jich tolik, že vymyslet něco ryze nového je poněkud složité. Dobrými, respektive výbornými hereckými výkony se zde nešetřilo což je i logické v tomto hereckém podání, protože minimálně od Bradda Pitta opravdu bych špatný výkon nečekal. Stojí určitě za to se na tento film podívat, protože jeho celkové zpracování je opravdu na jedničku. ()

Unlikelyhero 

všechny recenze uživatele

Zbytečně zapšklé krikiky, je to dobrá zábava, po čase se vedle neskutečných ptákovin zase objevil v biografu film a ten je hlavně o zábavě, v tom jsem zajedno s W. Allenem, zpětně ho pak rozpitvávat a hledat nedostatky není moje gusto, takhle si můžeš zničit jakýkoliv zážitek a jsem v biografu před velkým plátnem, takového Jarmusche mám např. radši doma. ()

josezuna 

všechny recenze uživatele

Tak neviem. Film ako taký , bol spracovaný na úrovni, no niečo tomu príbehu chýbalo. Kamsi sa vytratili emócie a bolo to celé akési chladné, hoci snahu hereckej dvojici nemožno uprieť. Aj zápletka je dobrá, len sa akosi stráca v nedotiahnutých detailoch. Škoda toho premrhaného potenciálu. Má to byť odkaz na Casablancu, čosi na tom bude. No viac ako tri hviezdy si tento počin nezaslúži. ()

Barasku 

všechny recenze uživatele

Válečné filmy nemám ráda, prostě mě nebaví. Tenhle film je z dob války a hodnotím ho za čtyři... Jakto? Asi vlastně nebude tak válečný, jak se na první pohled zdá. Řekněme, že válka tam hraje vždycky, když ve vás film chce vyvolat nějaké emoce... což se daří. Zbytek je o lásce a napětí. Takže jo, řekněme, že je to trošku pro holky, ale když si vezmou s sebou polovičku, nemyslím si, že by se zase tak moc pánové nudili. Figurují tam akce, zbraně a napětí. Křehké pohlaví si zase najde lásku a romantiku.... Je to prostě takovej unisexovej film, ve kterém si každý něco najde. ()

cores 

všechny recenze uživatele

Zemeckise mám mezi Top 10 režiséry a po shlédnutí tohoto filmu to tak i zůstane. Jeho filmy mě baví! A Bradovi s Marion to náramně slušelo! Parádní podívaná! ()

karelondatra 

všechny recenze uživatele

Já si to užil. Určitě to bude i aktuální shodou mého vnitřního nastavení, že mi ten film sednul, ale to hraje roli asi vždy, Rozhodně je profesně odvedený velice dobře, což na filmech cením obecně. A zbytek je asi na naturelu (i momentálním rozpoložení) diváka. ()

Petr.Macha 

všechny recenze uživatele

Mám rád špionážní drama, ale co mám ještě radši, jsou filmy kdy najednou přijde takový zvrat, který málokdo čekal a celé kino ztichne tak, že i křupání popcornu a nachos ustane. A přesně takoví jsou Spojenci. Jak průměrné jsou první tři čtvrtiny filmu, tak nadprůměrný je závěr. Jestli je tady nějaká jistota, pak je to ta, že s partnerkou strávíte dlouhý večer diskuzemi typu "a co kdyby"´, případně "stačilo by, aby přemýšleli". ()

bujonek 

všechny recenze uživatele

Zemeckis mně opět dostal. Stejně jako u Forresta Gumpa nebo Trosečníka - teď sice bez Toma Hankse, avšak se stejně úžasným Pittem. Nesmím zapomenout na Marion Cotillard, která zde znovu ukázala co umí. Na filmu se mi líbí jeho hlavní motiv, tzn. láska, která je silnější než hrůzy způsobené válkou. Jednu hvězdu odebírám za poměrně pomalý spád prvních asi 40 minut filmu, jinak však téměř bez chyby. ()

onevoice 

všechny recenze uživatele

Tento film má všetko. Romantiku, napätie skvelé herecké výkony, dobrý scénar, režiu proste všetko. Niet čo vytknúť. Zemeckis je pán. Akurát škoda, že taký smutný záver. ()

d-nao 

všechny recenze uživatele

Typický priemer, ktorý zaujme hlavne retro atmosférou v podobe 2.svetovej a mojej obľúbenej Lizzy. Slušné, ale ničím výnimočné. ()

BranuliQ 

všechny recenze uživatele

No určite zaujímavá dobová "jednohubka", bez zbytočného pátosu, výborne napísaná a dobre zahraná. Zemeckis je režisér, ktorý síce ostatných ohuruje, no mňa nijako obzvlášť nenadchol (tým ale nechcem povedať, že ma jeho filmy nudili). Je preto celkom prekvapivé, že práve Spojenci, film o ktorom som si myslel, že nič nové neprinesie, ma na záver totálne odzbrojí. Aj keď je pravda, že by som zásluhy predsa len pripisoval Knightovi. Zemeckis ma aj po tentokrát necháva pomerne chladným. 75% ()

premeny 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z amerických konštrukcií chŕlených na tento svet v tonách. Chápem , že niekto si chce pri takomto výtvore oddýchnuť , zabudnúť na problémy v robote , na hádky so ženou , nervy s nepodarenými deťmi , na termíny splátok čo človeka tlačia ako mora. Na celodennú opakujúcu sa ubehanosť a možno i stereotyp a nudu . Prosto vypnúť. Budiž. Raz za čas si pozriem správy v TV. Zo všetkého toho sypaného napätia , informácii, právd i neprávd - mám pocit prázdnoty. Zmaru a minutého času. Tak ako po takomto filme. Zabitý čas ! Keby sa človek dožil tristo rokov , asi by ho ľahkomyseľnejšie mohol otrepávať a míňať na nezmysli. Nedávno som pozeral starší československý film Polnočná omša. Tam bolo to , čo vám deväťdesiat minút prežitého času nevyprázdni, ale naplní. Dotyk pravdy, dotyk života , dotyk človeka. Tri základné veci o ktorých v uvedenom americkom filme nemajú ani potuchy. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Zemeckisova tradiční šablona silného filmu hoří tentokrát hlavně na scénáři. Ten skvoucí háv v podobě exteriéru, kostýmu a hereckého obsazení neselhává, je co obdivovat. K čemu to však je, když celkový dojem z filmu je chladný jak čenich Huskyho v jeho přirozeném prostředí. Místy dost děravé i z pohledu logiky celého příběhu. Válečná love story, která Vás však k slzám nedožene. Ačkoliv by měla. ()

BStone 

všechny recenze uživatele

Zemeckis sebejistě a s přehledem. Parádní kamera, zajímavý scénář, bezvadní herci. Válečné milostné drama s krátkou, avšak výživnou akcí,ve které Pitt opět prokázal,že pořád umí zabijáka par excellence. Drama které má atmosféru, napětí i příběh. 85% ()

maelcum 

všechny recenze uživatele

Jak se točí Allied: to je samé CGI, ateliéry, CGI, ateliéry, jen na začátku komplet CGI. Teď vážně: pustím film a nemůžu uvěřit vlastním očím - asi poprvé vidím celou úvodní scénu animovánu zhruba na úrovni Metal Gear Solid V. Nemá cenu se pozastavovat nad scénářem a hlavním "hrdinou", který si létá ve válce po Evropě asi podobně v pohodě jako teď létají CEOs v Learjetech. Němeční vojáci jsou všichni trottel oder dummkopf a nechají se Pittem kosit v libovolném množství. Raději se podívám 5x na Trosečníka než ještě jednou znovu tyhle zoufalce, pardon spojence. Hollywood Allied Airbrush. ()

Související novinky

Zemeckis a miniaturní druhá světová

Zemeckis a miniaturní druhá světová

20.06.2017

Legendární Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti, Forrest Gump) se po Vánoční koledě konečně vrátil k hraným filmům. Jeho nová dramata Let, Muž na laně a Spojenci se (alespoň v Česku) dočkala velmi… (více)

Reklama

Reklama