Reklama

Reklama

Špinavej kšeft

  • Francie Un petit boulot (více)
Trailer

Jacques žije v malom meste. Všetci miestni obyvatelia sú na mizine, pretože ich hromadne prepustili a miestnu továreň zatvorili. Priateľka od neho odišla a dlhy mu narastajú každým dňom. Keď mu miestny mafiánsky boss navrhne, aby zavraždil jeho ženu, Jacques ponuku ochotne prijme. (TV JOJ)

Recenze (25)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hodně podobný druh komedie, jako je (K)lamač srdcí. Vlastně je všechno fajn a v pohodě. Sem tam se smějete, sem tam ne, ale celkově si říkáte, že v porovnáním, kde francouzská komedie byla, by to mohlo být o chlup lepší. Možná za to můžou ne příliš okoukaní herci nebo ne úplně směrodatný příběh. Rozhodně ale nechci být tak kritický, jak to asi vypadá. V rámci komedií tento film občas způsobil příjemné pousmání a střídal příjemnou náladu s neutrální. Možná proto nakonec ty tři hvězdy. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Špinavej kšeft je taková průměrná francouzská komedie. Nebudete u toho řvát smíchy, ale místy je to vtipné a méně uveřitelný děj vyvažují velmi příjemní herci. Já osobně měl trochu problém s uvěřením tomu, kterak chasník po prouštění z továrny se nájemným vrahem stane. Jasques totiž ke všemu přistupoval naprosto bez emocí, prostě zabít. A i když se občas zakecal, po nějakých výčitkách ani ň. prostě práce. U vrahouna z povoilání co tímto živí od mala bych to čekal, od normálního čtyřicátníka nikoliv. Ale celá tahle komedie klouže po hraně černého humoru a tak tomu lecos odpouštím. Tři rány bajonetem! * * * ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Filmů o nájemných vrazích už bylo hodně a tento oceňuji za originalitu. Dialogy rychle posouvají děj. Film působí jako návod na bezproblémový život. Je to komedie a humor pramení spíše z cynismu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavná komédia s takmer bezďáckym vrahom, ktorý žiletku nevidel od minulého storočia. Keby pridali väčšiu nálož vtipov, určite by ten film vystrelil do červených čísel, ale nie všetko sa podarilo. Každopádne na film, čo v podstate nemá nejakú mega pointu a lacnejší formát veľmi silné tri hviezdy. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Režisér Pascal Chaumeil chcel pravdepodobne natočiť niečo na spôsob britských čiernohumorných gangsteriek ako sú Biznis, Po krk extázi či RocknRolla, Francúzi sú však skôr machri na nekompromisné drsné krimi, v ktorých nie je moc priestoru pre humor a takýto odľahčený štýl zjavne nie je úplne ich šálka kávy. Zopár vtipných momentov sa však v Śpinavom kšefte predsa len nájde a celkovo ide o pozerateľnú záležitosť. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vtipná lehce úsměvná gangsterská pohádka na dobrou noc. 1) 42letý Romain Duris (Jacques) s vousy v mých očích dost ztratil na přitažlivosti, ale stále ještě mu nějaká zbyla. 2) Pěkný je i 38letý Alex Lutz (inspektor Motulu Brecht). ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Strašně tomu chybí nějakým způsobem rozvíjet absurditu situace, ve který se ocitá hlavní hrdina. Hlavní postava během filmu odkrágluje pár lidí, protože potřebuje peníze, ale ačkoliv je to zřejmě hodnej chlapík, tak se u toho tváří, jakože je mu to celý docela jedno. Celý se to děje jaksi mimoděk a postrádá to nějaký podvratný nebo aspoň ironický vhled či komentář. ()

radecacek 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná černá komedie pojednává o muži, který potřebuje peníze a nemůže sehnat práci. Místní mafián mu nabídne peníze za to, když zabije jeho manželku. Chaumeil natočil svůj poslední film s lehkostí a černým humorem, nicméně s několika nudnými pasážemi. Na sobotní večer ale dobrá volba :) ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Nakonec z toho žádná tragédie nebyla, ale že by to byla zrovna komedie k popukání, to se říct nedá... První hodinu je to celkem nuda, vtipů pomálu, pak se to trochu zlepší, ale kdeže doby Četnictva jsou...40% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Pozor!“ „Si normálny?“ „Povedal si, že pozor. Myslel som, že má pištoľ.“ Osobné hodnotenie: 70% (**) ()

george82 

všechny recenze uživatele

Nechápu komentář FreeDooM44. Za mě je to kravina jak hovado u který jsem se ani jednou nezasmál nahlas a ani nehnul koutkem. Nuda. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se kouknul,aniž bych o něm cokoliv věděl.Prostě jsem to střelil a udělal jsem dobře.Já se osobně třikrát zasmál,protože humor to má,ale nemůže sednout každému,tak jako vždycky.Romain Duris bavil a celkově příběh mě upoutal,ačkoliv byl prostě jednoduchý.Vlastně rozprávky s mafiánem Gardotem byly skvělé.Doopravdy jsem nečekal,že i tvůrci neudělají z jedné holky to,co snad musel čekat každý.Snímek prostě jede na své vlně a nedělá předsudky jako většina,což je osvěžující a nevadí ani,že celý film jde vlastně na ruku nájemnýmu vrahovi jako postavě,která je kladná.Hlavně to chce tlumič.85% ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Opäť len jedna z priemerných francúzskych komédií, pri ktorých máte síce taký povznášajúci pocit z pekného príbehu, ale nezasmejete sa prakticky ani raz. Čierny humor tam síce bol, ale bol taký nemastný-neslaný a ničím výnimočný. Herecké výkony fajn, ale tiež neoslnili a možno som čakal aj trošku lepšiu zápletku. Suma sumárom, na nedeľné popoludnie fajn. 55 % ()

marai odpad!

všechny recenze uživatele

Hlavným hrdinom je skrachovaný týpek, čo počas celého filmu vraždí nevinných ľudí a ešte ho to náramne baví. "Komédia" končí happyendom - týpek dostane darček - tlmič. Nedá sa ináč. Odpad. Pardon, s.r.a.č.k.a. ()

pavlicek1 odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná sračka!!!Jak utoho nikdo může brečet smíchy je mi záhadou?doporučuji se týdle kravině vyhnout obloukem!!! ()

im8 

všechny recenze uživatele

Film nemá lehkost černých komedií Guye Ritchieho, ale má své kouzlo, a Romaina Duris je jako zabiják z nouze vyložený sympaťák. ()

Reklama

Reklama