Reklama

Reklama

Nový život Paula Sneijdera

  • Česko Na rozcestí života (více)
Trailer

Obsahy(1)

Paul Sneijder vede slušný, poklidný život generálního ředitele v Montrealu. Dokud jeho nejstarší dcera nezemře při tragické a absurdní nehodě ve výtahu. Zničený Paul pohlédne realitě do tváře – práce už ho nezajímá, žena mu leze na nervy a podvádí ho, oba synové jím pohrdají... Jak může v těchto podmínkách dál žít? Pro začátek by mohl změnit práci a stát se třeba venčitelem psů! Smíří se ale jeho rodina a přátelé s tak zásadní změnou, která z něj udělá svobodného člověka? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

film při kterém budete mít chvílemi husí kůži.Smrt dítěte je jako když máte zbraň a jediný náboj a vystřelíte ,minete všechno poserete a nic zhola nic nemůžete změnit ,udělat jinak.Zůstane pocit viny a zmaru.Do toho vám dýchá na zátylek ambiciozní manželka a dva synové kteří vedeni matkou mají svůj sen....Jak by se zachoval každý z nás?Svoji obrovskou roli (možná stěžejní) má i přítomnost psa.A zjištění v psím salonu že každý páníček se podobá svému mazlovi není překvapivé.Film se múže zdát rozvláčný ale mě přišlo že každý záběr je důležitý třeba k zamyšlení jaké pocity v tu chvíli Paul má čím si prochází.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku film působí hodně zajímavě a věrohodně. Do toho psychicky zlomený Thierry Lhermitte rozhodně nezklame. Jenže od původního nadšení film přešel do hrozně zvláštní atmosféry, které z většiny případů vládne poctivá depka. Mohl za to hodně slušný soundtrack, ale i zasněžené počasí Montrealu, které byste, díky filmu, nechtěli zažít ani dobrovolně. Jenže jinak normální drama režisér podpořil dost zvláštními, až psychedelickými scénami, a ty mě zlomili do průměru. Nicméně je to průměr solidní a jsem rád, že jsem Thierryho opět mohl někde vidět. ()

Reklama

fafejt001 

všechny recenze uživatele

Takový pomalý úvod , divák čeká co bude dál . Stále pomalý rozjezd , až si říkám , no to bude zřejmě slabší kousek . Na scénu nastupuje zvířena a nový pohled na život . Mezitím Paul přemýšlí , zda-li se soudit či nikoliv o velké peníze za smrt své dcery , na které čekají supi , v podobě nesympatické manželky a dvou -- vychcaných , sorry , synů . A jelikož prašule nebudou , tak se vše mění , nebotˇ bylo použito , ze strany Paula , zdravého rozumu . Po úniku z psychiny se smečkou , si říkám , vlastně je to nevšední , zajímavý film . A konec na vyhlídce z velmi vysokého patra , mne v tom utvrdil . FAKT DOOOOST DOBRÉ . ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Krásný film o velkém rodinném neštěstí a hledání smyslu života. Paul přijde při nehodě výtahu o dceru a sám je vážně zraněn. Rozhodne se zcela změnit svůj žebříček hodnot, odejde z manažerské práce, dá se na venčení psů. Jeho žena ho stále nutí soudit se o odškodné, aby měli na studium její dva synové. Paul nechce a od rodiny si za to vyslouží pohrdání a pokusy o zbavení svéprávnosti. Zdá se, že situace nemá řešení. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Mám rád dramata a psychologická dramata ještě víc. Tím spíše mám rád, když je důraz na detail s kvalitními hereckými výkony. Tohle je film o strašném zážitku, který by asi každého změnil do konce života. A je také o pocitech s ním spojených. Kdo to nezažil, nepochopí to a všichni doufáme, že to nikdy nezažijeme. Každopádně děj se odvíjí jako klubko, které pohání vánek na vodorovné cestě. Tohle se může stát každému z nás. A každého zlomí jednou něco jiného. A každý si pak najde jinou zábavu a smysl života. Někdo venčení psů, další chlast a jiný třeba sebevraždu. Každý se s tím musí vyrovnat po svém. A právě takové vyrovnávání sledujeme. Rovnou říkám, že mě příliš nezaujal tolik zde opěvovaný soundtrack a i scénář mi přišel docela fádní, ale na druhé straně je to příběh z moderního velkoměsta z 21. století, pro které je řada věcí ve filmu prostě charakteristických. Rychle vás zbaví svéprávnosti i v podstatě cizí lidé, když netoužíte po penězích nikdo to nepochopí a když zahodíte kariéru mají vás za blázna. Je to film, který není oskarový, ale má svůj význam a mě zaujal. I tří hvězdové filmy mají svůj smysl. Tenhle ho má. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama