Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná Anička Králová (M. Logojdová) je ve vesnici středem zájmu mnoha mužů. Jedním z jejích nápadníků je Karel (Z. Žák), který ji občas vozí na motorce. Zamilovaný je do ní i podivínský student Jirka (J. Fišer). Ten Aničce navrhne, aby spolu utekli, ale je odmítnut. Také Aniččina matka (M. Asmanová), vdova, odmítá dvoření svého nápadníka, pana Josefa (A. Borovec), kterého Anička nesnáší. Jednou večer jde Anička s Karlem do kina. Ráno je nalezena mrtvá – byla zavražděna. Přivolaní kriminalisté zprvu z vraždy automaticky podezírají Karla, který podle nich viděl dívku naposledy živou, ale brzy zjistí, že skutečného pachatele je nutno hledat úplně jinde… (Česká televize)

(více)

Recenze (15)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na televizní inscenaci nebyla tato černobílá detektivka zase tak marnou podívanou. Příběh o pohledném průměrném vesnickém děvčeti, za kterým se otáčela nejen řada místních mladíků, ale i starých kozlů a která skončila udušená bláznivě fanatickým vrahem. A zcela zbytečně. Místy to mělo i slušný náboj, ale je pravda, že to bylo hlavně dost o kecání a vyšetřování a jednom „ukecaném“ rádiu. Herecké výkony většiny zúčastněných na slušné úrovni, no prostě průměrné ohodnocení tomu dám. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Detektivka z produkce ostravské televize. A musím říct, že na její poměry patří rozhodně k těm lepším kouskům. Obsazení není rušivé, jak to většinou u Ostraváků bývá, naopak, celá řada podezřelých i zavražděné Aničky (Marie Logojdová) jsou vesměs výborně zahrané charaktery. I vyšetřovatelé v čele se Svatoplukem Matyášem a Tomášem Topferem. Vraha jsem sice prokoukl vcelku brzy, ale jeho usvědčení bylo dosti překvapivé. Příjemné pokoukání. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Nudná, užvaněná detektivka, která má sice 74 minut, ale prvním cca 30 minut divák sleduje naprosto ubíjející žvásty imbecilních postav. Pak dojde k vraždě, ale styl se nezmění. Imbecilní postavy melou sračky dál. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Černobílá, klasicky upovídaná televizní detektivka. Bez akce, dramatu, napětí. Zaujaly mě víceméně jen mladé tváře pánů Töpfera a Žáka. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Průměrná detektivka, jakých bylo v 60. a 70. letech natočených mnoho. I když pachatel byl prozrazen až ke konci filmu, já ho uhodl dokonce ještě před spácháním vraždy. Byl mi předem jasný i motiv, akorát ten osudný impuls, který pachatele k vraždě vedl - vyslechnutý rozhovor nahraný na kazeťáku - byl jediným překvapivým momentem v rozuzlení případu. Slabý průměr 50%. ()

Svata 

všechny recenze uživatele

Opět šedivá detektivka. Bohužel to nezměnil Sváťa Matyáš, Tomáš Töpfer ani půvabná Marie Logojdová. Studio Ostrava nebo Brno poznám po prvních 5ti minutách. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československý televizní film z produkce ostravského studia zabývající se vraždou mladé atraktivní dívky Anny. Zajímavé duo kriminalistů ve složení S. Matyáš a mladý T. Töpfer hledalo pachatele především mezi nápadníky oběti, mezi něž patřili nepříliš inteligentní motorkář Z. Žák a naopak inteligentní, ale nudný neznámý ostravský herec (J. Fišer), jenž byl do Anny velmi zamilován, avšak jeho vztahu nepřála jeho pobožná matka. Ze známých herců se v této televizní černobílé kriminálce objevil ještě vedoucí papírnictví P. Pelzer a matka Anny M. Asmanová, jinak už pro mě byli herci neznámí. Musím však podotknout, že ze všech účinkujících herců na mě nejvíce zapůsobil pan Töpfer, který se také nejvíce herecky proslavil. Poněkud nepochopitelně se mi jeví název filmu, neboť si nedokážu vybavit důvod tohoto pojmenování. Zdařilý film od režiséra O. Koska je jeden z řady filmů, u jehož hodnocení si nejsem zcela jist, neboť jeho úroveň odpovídá místu na stupnici mezi trojkou a čtverkou. Avšak vzhledem k tomu, že mezi nadprůměrné filmy ho zařadím pouze stěží, hodnotím třemi hvězdami. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

V kriminálnce nehraje moc známých herců, přesto to tentokrát není na škodu. Mladý Tomáš Töpfer předvádí své mládí a chuť vyšetřovat v plné síle, Svatopluk Matyáš mu zdatně sekunduje. Kdyby nebylo toho delšího úvodu, byla by to ještě lepší detektivka, protože je svižná a nenudí zbytečnou omáčkou. ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem se mrknout na dokument o Töpferovi a koukam, že těsně před "představením" dávali tuhle postarší dedektívku. Vzhledem k tomu, že v ní vystupoval výše jmenovaný jako na potvoru taky, pustil jsem si inscenaci zpětně a kochal se. Né snad tedy přímo příběhem, to opravdu ne, scénář a dialogy blbé, herecké výkony tak nějak aby se neřeklo a celé to bylo zkrátka takový podprůměr. Mne zaujala spíše Logojdová tou svou neuvěřitelnou energií, která z ní sršela, no a pak, pochopitelně, tehdejší stále ještě benjamínek Töpfer. Filmík jsem viděl prvně, tedy se mnoha repríz za minulého režimu zřejmě nedočkal a tak už zbývá jen ohodnotit. Žádná sláva se pochopitelně konat nemůže, takže vyšťourám max. dvě hvězdičky. ()

Reklama

Reklama