Reklama

Reklama

Prince of Stride: Alternative

(seriál)
  • Japonsko プリンス・オブ・ストライド オルタナティブ (více)
Trailer 1

Epizody(12)

Obsahy(1)

Začal nový školní rok a na Hounan Academy přicházejí noví studenti, každý se svými sny a ambicemi. Jsou mezi nimi také Yagami Riku, Fujiwara Takeru a Sakurai Nana. Yagami je mladý energický chlapec, který má velmi rád sport, ale ještě nenašel ten pravý, kterému by se chtěl věnovat. Sakurai je mladá dívka, která se přihlásila na zdejší školu poté, co viděla video s pro ní úžasným výkonem jednoho ze zdejších sportovních klubů. Od té chvíle sní o tom, že se k tomuto klubu připojí, nejlépe v roli manažerky. Fujiwara je mladý chlapec, který na povrch působí velmi chladně a uzavřeně, zároveň je však výborným sportovcem, dokonce byl jedním z nejlepších v kategorii do 15 let v jednom sportu...

Tím sportem, který tyto tři mladé spojí, je "Stride". Stride je podobný štafetovému běhu, ovšem zásadním rozdílem je, že se odehrává v běžném městském prostředí. Závodníci tedy během závodu musí překonávat nejrůznější překážky jako jsou například zdi, zábradlí a schody. Dalším poměrně náročným aspektem je předání pomyslné štafety, které musí být provedeno ve správném načasování a v omezeném úseku trati a na jeho správné provedení dohlíží další z členů týmu označovaný jako "relayer"...

Hounan Academy se v minulosti pyšnila svým týmem pro Stride, nic však netrvalo věčně. Nejlepší závodníci odrostli, dostali se do vyšších ročníků, jejich priority se změnily a na sport pro všechno učení nezbyl čas. A tak z kdysi honosného klubu zbyli jen poslední tři členové, kteří se snaží udržet klub v chodu, nemají však dostatek členů, aby se mohli zúčastnit závodů s jinými školami... Nyní s příchodem Yagamiho, Fujiwary a Sakurai se vše mění! (Jeoffrey)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (6)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Tak čekal jsem hodně, ale takový propad svého dojmu z tohohle díla jsem neočekával. První díl mi přišel zajímavý, závody měli napětí a hrdinové mi nepřišli úplně marní. V druhém díle se však napětí vytratilo, začali se řešit hlouposti a sekce "Let's be models" mě docela otrávila. Začátek třetího dílu byl ještě víc otravný, už jen to představení jejich oponentů a hláška typu "Oni jsou idolové, my zase modelové" mě znechutila úplně. Klucí si pak ještě vyměnili pár rozhovorů, kde mě kvalita dialogů úplně ničila a pak se šlo závodit. Myslel jsem, že tady by vše mohlo jít zase nahoru, ale další sekce rozhovorů na jednotlivých pozicích byla opět povětšinou naprosto otřesná. Pak konečně začal závod a veškeré napětí, které jsem pociťoval u prvního dílu bylo pryč. Autoři ho zdárně zabili v momentě, kdy každého kdo zrovna dělal nějaký ten rádoby cool trik předvedli totálně debilně a ještě zpomaleně, takže to vypadalo hodně hloupě a divně. Finále závodu a záběr na jednoho zpoceného hrdinu, který velmi pomalu pohybuje hlavou a stéká z něj pot mě dorazily úplně a jakékoli pochybnosti o tom co je hlavní náplní tohoto anime byly náhle rozřešeny. Končím a poprvé po dlouhé době budu na pány z Madhouse dost naštvaný, protože z možnosti vybudovat zajímavé a stylové sportovní anime, udělali jen jak píše Goku "Fanservice pro holky"! Jednu * nechám za docela slušný první díl. Drop po třech dílech 2/10 ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Sportovní anime mám ráda, příběh zní slibně, kresba je nádherná, ale... Je to nuda, hrdinové nejsou zajímaví, vlastně mě nijak extra nezajímá, jak to s nimi dopadne - teda hlavně v první polovině, přes kterou jsem se málem nedostala. Druhá půle a závěr je o řád lepší než ta první, ale pořád to není žádná hitovka. Pro mě to vypadá jako nepovedený pokus o zkřížení Free! a dorama Tumbling. Totálně promarněná příležitost, věčná škoda, přitom stride jako takový je zajímavý sport a kresba je opravdu super. ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

First Impressions: V rozmezí 13-16 let závodně, poté 17-20 rekreačně, jsem se věnoval atletice a pár dalším sportům. Možná proto nenávidím Free!, možná proto jsem se vysmíval naprosté nelogičnosti v Yowamushi Pedal a dal tomu odpad. Možná proto si užívám sporty, co jsem nikdy nezkusil (One outs, Kuroko no Basuke, Ace no Dia). Vcelku jsem se bál, jak toto dopadne. Ale mile mě překvapilo. Možná proto, že to nejsou 100% sprinty, ale Stride, což je štafeta, kde běžci běží po vytyčené trase, ale mají volno ve využívání ground-hacků, parkour like běh, chcete-li a musím uznat, že i když tam jeden z nich vypadá jak 12 letý gay, je to koukatelné. Co víc, zpozoroval jsem ke konci i mírně zrychlený tep, takže tomu dávám zelenou a uvidíme, čím nás japonský parkour překvapí. || 3EP: Jakmile se tam objevil další roztomilý shounen navlhčený vodou a nastrojený jako princeznička zasněně se dívající na dalšího shounenka, vlkého (od potu), mi bylo jasné, že to je vlastně Free! na suchu... Možná ještě horší, protože tady se všichni ještě více třpytí! a to dokonce bez vody... Fanservice pro holky. O ničem jiném to není. 3EP drop 25% ()

AngelLucy 

všechny recenze uživatele

První, co mě zaujalo, byl zajímavý druh sportu, parkour, který mě přišel příjemě adrenalinový a byl také důvodem, proč jsem seriálu dala šanci. Rozjezd mělo anime poměrně vtipný a hezky "nakopávací", takže jsem se rozhodla v něm pokračovat. Asi každý, kdo viděl pár anime o sportu, jako je Haikyuu (Volejbal), Kuroko no Basuke (basketbal), Free (plavání) atd. ví, že jsou nejčastěji o překonání určitých překážek jedinců, ať už fyzických či psychických, ale také o dobré spolupráci a důvěře, kterou chovají ke svým týmovým spoluhráčům. Proto si myslím, že není překvapivé, že se taková témata objevily i v Prince of Stride... Je pravda, že anime nemělo moc nových zvratů a trochu perverzní hodnocení lýtek hlavního hrdiny, který byl snad zrozen pro sport, jako je sprint, nebyl úplně nejšťastnějším začátkem, ba odstrašujícím pro mnohé, ale mezi námi anime otaku, v japonském anime je divnost, nadměrné prožívání věcí, a perverznost tak trochu na denním pořádku, nehledě na to, že v PoS to touto scénou v divnosti prakticky skončilo. Je dobré také zdůraznit, že bylo na příběh pouhých 12 dílů, do nichž se vejde jen základ a diváci se tak hůře sžijí s postavami. Pokud tam byl častý fanservis pro ženy, rozhodně to nebylo každou druhou minutu, jako třeba v Mushoku Tensei pro muže ^.^ anime s fanservisem pro muže není vzácností, ba často i pravidlem pro úspěšnost show...bohužel...ale ubohý to fakt show businesu. PoS mi přitom přijde dost neutrální, proto úplně nechápu toto podivné škatulkování, které zde vzniklo na bázi 2 scén. Žádný z "modelů", pokud tak lidem připadají, mě navíc ani nezaujal natolik, aby byl alespoň částečným důvodem pro sledování PoS, důvodem byl pro mne pouhý parkour, který mě fascinuje a PoS mě v tom utvrdilo (jsem ale naprostý laik, netuším, jak moc se odrážel od reality). Přesto si myslím, že by se neměl člověk soustředit na svou hlavní "nálepku" a uvědomit si, že existují i jiné úhly pojledu, nejen špatné, stačí hledat (a seriál dokoukat). Btw, chcete vidět další Free? Pusťte si rewatch, i to existuje ;) Angellucy out. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Do tohohle kousku se mi upřímně vůbec nechtělo. Jednak mi předem bylo jasné, že druhé Free! to fakt nebude, jednak už mám docela po krk reverse harémovek, protože až na výjimky jsou všechny na jedno brdo. Vzhledem k tehdejšímu relativně vysokému hodnocení jsem se tomu ale přece jenom rozhodla dát šanci s tím, že to nejspíš dropnu už po první epizodě. Tak to taky většinu prvního dílu vypadalo - nijaký děj, ještě nijačejší postavy, prostě leda tak animace by se dala přiřadit ke kladům - ovšem pak přišel finální závod a ten překvapivě zvládl docela solidně probudit můj zájem a odhodlání vydržet až do konce. Fakt škoda, že když se zrovna neběží, je to nuda k uzívání, ale přežít se to dá i bez ztrát na životech. 4/10 Poznámka: škoda, že mí dva spolu-komentátoři nevydrželi na tu vzájemně se osahávající scénu v onsenu, kterou by dozajista zkritizovali a odepsali jako odpad a "fanservice pro kluky" kdyby to bylo mezi slečnami :D ()

Galerie (353)

Reklama

Reklama