Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přátelství dvou námořníků nemůže ohrozit žádná z „osudových žen" – pokud ovšem nemá sex appeal jako Lousie Brooksová. Jeden z raných dokladů Hawksovy režie: přímočaré vyprávění, rychlá akce a humor plný narážek, dvojsmyslů a jiskření mezi opačnými pohlavími. (NFA)

Recenze (2)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Český distribuční název je klasicky matoucí, ono totiž jde o "jiné děvče v každém přístavu". Příběh sleduje přátelství Spikea a Billa, které je o to pevnější, o co prošlo divočejším začátkem. Spike měl totiž dobře rozehraný život milence v každém přístavu, ale každá jeho bývalá i potencionální budoucí milenka měla už zkušenost s Billem. Došlo tedy k nevyhnutelnému setkání, ale po mnohých peripetiích se ukázalo, že větší cenu než ty dívky na občasné pobavení, má pravé přátelství. A tehdy na scénu vstoupila Neptunova manželka, miláček všech oceánů, akrobatka Godiva. Hraná samozřejmě Louise Brooks. A tato okouzlující Francouzka zamotala hlavu Spikeovi do té míry, že si s ní naplánoval celou budoucnost i s plaňkovým plotem. Bohužel, i ona byla zapuzenou milenkou Billa... Takže je pak jasné, že finále musí být opravdu napínavé. Nadto nástup Louise na scénu je skutečně efektní, má takové speciální plavky pro svůj akrobatický výkon a její štíhlá postava je velmi elektrizující. Člověk pak samozřejmě lépe chápe její cestu do Výmaru, pokud si touto rolí, byť vedlejší, vydláždila cestu. A neučarovala jen Pabstovi, ale po válce znovu i Langloisovi. Což už je ale docela jiný příběh. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Teda howard Hawks bol fakt velikan svetovej kinematografie, jednak dokazal mbravurne zvladnut komediu, western, ale aj film - noir. tento film je zaradenim komedia, a to Gandhizial len priemerna. Kulisy su priemerne, dialogy nic moc a dej rychlo vysumi do prazdna - veru, keby Hawks tocil len taketo filmy, legendou svetovej kinematografie by sa nestal si nikdy : 62 % ()

Reklama

Reklama