Reklama

Reklama

Schwarzesmarken

(seriál)
  • Japonsko シュヴァルツェスマーケン (více)
Trailer

Epizody(12)

Obsahy(1)

Spin-off série anime Total Eclipse (2012) nás zavádí do roku 1983 do Východního Německa. Tamní obyvatelé den co den vzdorují útokům BETA a mnohdy vidí jediný smysl své existence pouze v tom, aby, až přijde jejich čas, zemřeli hrdě na bojišti. I přes panující zoufalství se však nevzdávají. Velký podíl na tom má i 666. jednotka Německé demokratické republiky, též nazývaná Schwarzesmarken, disponující mecha TSF („Tactical Surface Fighters"), jež se specializuje na odstraňování laserových typů BETA. I přes svoje nadstandardní schopnosti však nejsou ani členové 666. jednotky nesmrtelní, a tak občas dochází k drobným změnám v osazenstvu. Při jedné z bitev ztratí tato jednotka dalšího člena. Přesto ale není čas na truchlení. Theodor Eberbach je společně se svojí nadřízenou vyslán na akutní pomoc za hranice, kde mají podpořit cizí jednotku. Když na určený bod dorazí, naleznou zraněnou dívku jménem Katia Waldheim. Poté, co je zachráněna a odvezena na základnu, se však ukáže, že patří k nežádoucímu Západnímu Německu. Proto je také ihned považována za špióna. Jenže Katia stojí jen o jedno – přidat se jako pilot k Schwarzesmarken a zničit BETA. Proto zažádá o azyl a připojení se k 666. jednotce. Ale je skutečně jejím cílem pouze porazit BETA? (EMIA)

(více)

Recenze (5)

Jeoffrey

všechny recenze uživatele

Prequel anime Muv-Luv Alternative: Total Eclipse z roku 2012, které jsem neviděl a tak nemám s čím srovnávat. Jediné co vidím je military a mecha zasazené do docela slušného prostředí alternativní reality po druhé světové, spousty děvčátek v upnutých kombinézách, nezajímavé mimozemšťany a docela zajímavého hlavního hrdinu. Ale mecha mě moc nebaví, monstra označená jako Beta mě moc nenadchli, s pohledem na vyvinuté hrdinky v těsných úborech si moc nevystačím a tak jediné proč by pro mě mělo smysl tohle sledovat, je pozorovat co se bude dít uprostřed tohohle rádoby fašistického (i když spíš komunistického, jsme přece ve východním Německu) režimu. No ale nevím jestli si s tím vystačím, protože už první episoda mě vlastně docela uspávala. Takže já se do toho asi dál pouštět nebudu, ale pokud se mýlím, tak dejte vědět. Drop po prvním díle. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

First impressions: Doicu. Doicu Doicu Doicu. Ach ty vaše široké gaťata. A moe pilotky obřích mechů. A mladé, 18 leté dívky na pozici generálů a kapitánů. Ale to je tak vše, co tomu prozatím vytýkám. Vcelku pomalou první episodu, kde se toho "stalo hodně" a přitom "stalo málo", jsem shlédl tak na půl vnímání, protože mi to prostě pozornost neudrželo. Možná kvůli těm 15 letým pilotkám mechů. Červeňásek, alias hlavní hrdina, je však vcelku sympaťák a celkově je ten svět v docela šílený rejži. I když myslím že hmyzí obecenstvo je tam jen tak na oko, hlavní šarvátky budou mezi dvounohými... Prozatím značně rozporuplných 65% || 2EP: Tohle si ne a ne udržet pozornost. Prostě nuda. Spousta mluvení, politických blbostí a divných brouků. A i přes to všechno bojování a umírání se na to nezvládnu koukat déle jak pár vteřin, než to začne nudit a já prohlížím na druhém monitoru cokoli jiného, než koukat na toto... 2EP drop 30% ()

Terezinka198

všechny recenze uživatele

Když místo sledování nebo aspoň poslouchání během první epizody děláte všechno možné, jen se nesoustředíte, tak je to znamení, že tohle dílo není pro vás. Mecha mě nebere, ale přesto se s ní snažím občas bojovat a dát jí šanci. A přestože hlavní hrdina vypadá zajímavě aspoň vzhledově, jeho příběh se nedozvím. Po delší době drop po první epizodě, protože na další díly opravdu nemám náladu, a nehodnoceno, jinak by to zavánělo odpadem. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme další anime ze světa Muv-luv Alternative, kdy tentokrát se přemístíme v čase trochu zpátky na území Německa, které je stále ještě rozděleno na východní a západní část, ale už dobou po invazi BETY. Konkrétně je tu příběh specializované elitní mecha jednotky Východního Německa známé jako 666 aka Schwarzesmarken. Jako u "předchozího" anime máme tu dvě stránky a to akční a politickou, kdy u Muv-luvu jsme měli akci primární a politiku sekundární, kdežto tady je tomu naopak. Člověk se tu dočká celkem syrové a brutální politiky, což nemusí být pro nějaké slabší morální žaludky zrovna stravitelné. Každopádně se tu dočkáme hodně napětí, zvratů a různých zajímavých příběhů jednotlivců. Je tu taktéž zajímavý koncept onoho stavu po druhé světové válce v Německu, který se trochu odvíjí jinak kvůli oné invazi BETY. Navíc jak už tomu v tomhle konkrétním prostředí bývá, člověk se tu nedočká přesládlých konců, ale spíše hořkých až hořskosladkých okamžiků. Řekl bych, že asi nejlepší anime první sezóny roku 2016. Animace a hudba jsou též perfektní. ()

Gharr 

všechny recenze uživatele

Japonci nám poskytli velmi zajímavý pohled na poválečné Východní Německo, ve kterém skloubily stazi, invazi mimozemšťanů a už klasické bojové obleky na způsob Gundam. Po první epizodě ani nevím co si o tom všem myslet. Zatím se zdá, že by kombinace strachu z vlastní tajné služby a nenávist k nepříteli mohli zplodit zajímavý psychologický děj. Na samotné hodnocení je ovšem příliš brzy. ()

Reklama

Reklama