Reklama

Reklama

Zhasni a zemřeš

  • USA Lights Out (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (596)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že bol Sandberg u mňa s tými kraťasmy ako na hojdačke, tak nejak som mu v prípade celovečerného projektu "Lights Out" veril. Na úvod treba povedať, že sa zrejme len sťažka vyhne porovnávaniu s "Kondžuringom" od doktora docenta Wana. No taktiež na záver treba skonštatovať, že si obaja idú svojou vlastnou cestou. Poslednú dobu sa mi naozaj darí. Načo sa siahnem, to stojí zato (ešte keby to tak platilo v prípade žien). "Lights Out" je bezpochyby jeden z najatmosferickejších hororov vôbec - nie len terajšej doby. Klobúk dolu ako sa s podaktorými scénami doslova vyhrali. A že ich nebolo málo. Za 80 minút viac než dosť, pričom samotný počin nabral na sile najmä vďaka krátkej stopáži. Doslova by sa dalo povedať, že "nemá čas" nudiť. Lakačky napriek tomu, že ich divák môže predvídať, dostatočne plnia svoju úlohu. Jediný dôvod, prečo som nesiahol na piatu hviezdu bol fakt, že ma podaktoré atmosferické pasáže akosi minuli, čo však (zrejme) možno pripísať množstvu odsledovaných hororov. Každopádne, do " Lights Out" sa oplatí investovať tých nekresťanských 5 € - 80% ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Sandberg ve svém celovečerním hororovém debutu naprosto pohořel. Jakožto zdejší hororový expert jsem toto selhání tak nějak očekával, a proto jsem se zhlédnutím Lights Out poměrné dlouho otálel. Snímek má velmi blízko k obyčejnému hororovému cvičení, během něhož si chtěl Sandberg ověřit, zda je možné natočit dlouhometrážní horor za pomoci postupů vhodných pro tvorbu krátkometrážních hororů, kterým se až dosud výhradně věnoval. Prostřednictvím Lights Out se mohl přesvědčit, že tudy cesta k úspěchu opravdu nevede. Výborný námět (s nevyužitým potenciálem) a povedené intro, které diváka navnadí. Tím výčet všech plusů daného snímku velmi rychle končí. Přemýšlivý divák si bezpochyby povšimne četných děr ve scénáři. Kdyby byly vykoupeny dusnou atmosférou či efektivními lekačkami, pravěděpodobně by nad jalovostí scénáře velkoryse zamhouřil oči. Jenže k ničemu podobnému nedojde. Blik, blik, blik. Přízrak v podobě Diany zpočátku skutečně nahání hrůzu. Avšak Sandberg nepochopil, že stejným způsobem nelze blikat po celých 81 minut. Strašení tímto ztrácí na účinnosti. Postava Diany je navíc v průběhu až příliš demaskována, takže ve finále už nedokáže žádným způsobem vyděsit. Sandberg zde absolutně nezvládl práci s gradací. Nepřesvědčivý herecký výkon mladého Gabriela Batemana v roli jedné z ústředních postav, vykreslené s neadekvátně vysokou emoční inteligencí, už představuje pouze takové zhasnutí na závěr. S bídou za dvě hvězdy. Ze své pozice hororového odborníka tak Sandbergovi musím doporučit, aby prozatím setrval u svých kraťasů a raději se nepouštěl do žádných větších projektů. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Fantastický ale fakt fantastický námet. Že ešte nikomu nenapadlo variovať základnú tému hororov - zlo útočí "len" po tme. Ľakačky sú bravúrne, hra so svetlom a tmou nádherná a aj tá backstory je viac než zaujímavá. Problematické je všetko ostatné, čo to má spájať. Totižto film je pomerne krkolomne vyrozprávaný. Napríklad tajomstvo je antiklimaticky vyrozprávané uprostred filmu a postavy a ich vzťahy sú síce zaujímavo načrtnuté, no chýba im hlbšie rozvinutie. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4,9miliónaTržby USA $67,268,835Tržby Celosvetovo $148,868,835Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,576,446Tržby za predaj DVD v USA $3,186,965║ na prekvapenie po technickej stránke to je zvládnute dosť dobre, má to svoje napätie a dobré lakačky, herci ani moc neprehrávajú vo svojich úlohách a naivita len na hrane, slušný priemer /60%/ ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tak jako Don't Breathe mělo být i Lights Out hororovou událostí roku, minimálně co se hororů komerčních a pro většinového (čti nehororového) diváka týče. A stejně jako Smrt ve tmě je i Zhasni a zemřeš (Satanova noho, to jsou zase český názvy, distributore, distributore, návštěvu s motorovou pilou na tebe) vyloženě průměr- kvituju jakous takous originalitu (nebo aspoň pokus o ni), ale jinak nic, co by vás přinutilo nedýchat nebo aspoň rozsvítit (chápete, snaha o symboliku s originálními názvy, hehe). Ale samozřejmě za všechno může James number Wan, páč tu laťku současných hororů nastavil kurevsky vysoko... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Teresa Palmer (Rebecca) v jednom interview priznala, že v dobe natáčania filmu Lights Out (2016) spávala s rozsvieteným svetlom. Sama si tento fakt neuvedomovala až do momentu, keď ju na to upozornil otrávený manžel. (Marceloo)
  • Režisér David F. Sandberg je zvyklý si vypomáhat při produkci a vymýšlet nejrůznější způsoby, jak udělat věci jednoduše a levně. Například aby bylo vidět, jakým směrem se bubák dívá, měl mít mírně svítící oči. To by bylo jako vizuální efekt moc drahé, a tak prostě přilepil herečce na oční víčka odrazky. Některé vizuální efekty si ale dělal režisér sám. (Gypaetus)
  • V pokoji Rebeccy (Teresa Palmer) visí plakát skupiny Avenged Sevenfold s jejich nejznámější písničkou "Hail To The King". Režisér filmu David F. Sandberg je jejich velkým fanouškem. (Yoshitsune)

Související novinky

Rock vs. Superman?

Rock vs. Superman?

12.04.2017

Zvěsti o tom, že se v roce 2019 dočkáme čtyř batmanovských filmů, už byly hlasitě popřeny. Plány DC vesmíru jsou očividně jiné, a jak možná víte, rozhodně počítají s Dwaynem Johnsonem. Rock si… (více)

Reklama

Reklama