Reklama

Reklama

Zhasni a zemřeš

  • USA Lights Out (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (597)

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Tohle vůbec není špatný horor. Divák to prožívá spolu s postavami a funguje ten strach z nebezpečí smrti. Jen mě serou ty momenty u dnešních hororů, kde tvůrci mají potřebu způsobovat divákům infarkt agresivně lekacími zvuky v momentech, kdy se tam nic konkrétního neudá. Jsou to šílené zvukové výboje často v situacích, kdy není čím strašit a nutí to diváka k depresivnímu napětí, kdy se ho pokusí zase odrovnat pouhá zvuková kulisa. Člověk má být strašen dějovým napětím a strašidelnými scénami,. Tady byl jeden takhle cílený zvuk bez ničeho hned zpočátku. Jinak dobrý horor. ()

Junys 

všechny recenze uživatele

Stav Martinové matky se čím dál víc zhoršuje a Martin má furt větší a větší strach. Rebecca, jeho sestra se mu snaží pomoct aby se neprožíval to co ona v dětství. - Můj hodně očekávaný horor tohohle roku a musím říct že super. Hlavní herečka je sympatická a krásná. Mě se to prostě líbilo. ()

Zajdo 

všechny recenze uživatele

Keď som dopozeral Conjuring 2 tak som si na chodbe prvé dve noci po tme predstavoval tu krásnu jeptišku a pridal mierne do kroku a tu som v noci aj zabudol, že som niečo strašidelné pozeral. Ako film bol fajn, príbeh aj myšlienka aj príšerka ale pocit strachu, napätia alebo lakačky nič. Škoda čakal som viac, potenciál tam bol len trebalo trošku priostriť. ()

Freeky06 

všechny recenze uživatele

Po dlhom čase horor, ktorý vám naservíruje presne to, čo od neho čakáte.. Výborná atmosféra už hneď od začiatku, sympatické postavy, ktoré sa kupodivu chovajú logicky, skvelé ľakačky fungujúce počas celého filmu (Diana je po dlhom čase fakt hustá bubáčica:) a završuje to príjemná stopáž, ktorá nenaťahuje príbeh zbytočnými historickými žvástami alebo nekonečnými záverečnými fight scénami dobra a zla. Film ma bavil a rozhodne splnil svoj účel. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Slušne natočený a zahraný horor, ktorý však niektorým chybám zostane v kategórii „priemer“. Nevyužitý potenciál nepriateľky „Diane“. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Od mainstreamové produkce jsem čekala víc než jenom pořád do kola stejnou lekačku, že se zhasne světlo a objeví se stínová příšera. Příběh je hrozně odbytý a příšera nemá žádná pravidla, i přesto, že má jasný původ. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Překvapivě to nehraje na lekačky tak, jak by mohlo, a monstrum věru je celkem originální, ale fádní scénář by nestačil na epizodu Tales from the Crypt, natož na celovečerák. Byť to má jenom osmdesát minut, nic se tu neděje. Hrdinové všechny informace dostávají bez jakékoliv snahy a pravidla bubákování se mění, jak se tvůrcům zrovna hodilo. Jeden z nejnudnějších a nejnadhodnocenějších filmů letoška. ()

Chilly00 

všechny recenze uživatele

Klasický duchařský horor, na který se bohužel brzy spíš zapomene. Není mnoho co vytknout (napětí, lekačky, herci), ale ani extra pochválit. Trochu film připomene svým "psychologickým" pojetím snímek Babadook, který mě ale bavil bohužel mnohem víc. Původní režisérův kraťas má atmosféru, kterou celovečerák nedokázal zcela přenést. ()

MikeeTheory 

všechny recenze uživatele

Na první dojem ne až tak originální nápad, jenže tvůrci s ním umí poměrně zdařile pracovat a dokáží na něm postavit zajímavou a překvapující pointu. Z tohohle pohledu patří Lights out ke špičce žánru a určitě vyděsí víc než jiné rádoby ambicióznější projekty (Annabelle, Ouija apod.). ()

Qeo 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapili, jak jsou všichni stateční. Já tohle vidět/nevidět ve tmě, tak spím v obchodě s lustry, který jsem předtím podpálil. Ale hlavním hrdinům to evidentně půlku filmu vůbec nevadí a řeší podružné problém. Stejně to byl tak nějak průměr. Nápad asi dobrý, ale žádná novinka na trhu to nebyla. Spíše na hodně nudný večer s přáteli. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Několik bubu momentů by se našlo, kdy by se vám mohlo dostavit cukání do palců u nohou a lehce sevřený svěrač by zabraňoval tomu, aby se na vašich zdech objevilo nové dílo od Pollocka, kde převládá hlavně hnědá, nebo žlutá, či zelená :-) ale to je všechno. Vypointování bylo hodně chabé, ještě chabější výhružka "JESTLI UBLÍŽÍŠ MÝM DĚTEM, TAK UŽ S TEBOU NIKDY NEPROMLUVÍM!" a konec uřízlej a vůbec mi to přišlo takový bezpředmětný. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Byť je to z názvu patrné, tvůrci nám již na samém počátku dějství ukáží o co tu jde. Duchařský hororový thriller se nese v tvorbě japonského stylu se západním viděním, takže v podstatě něco mezitím. Budování pocitu strachu to vyvolává chvílemi a lekačky krapet svou předvídatelností upadají. Příběh je vyprávěn zvolna a všemu dává svůj přirozený vývoj, kdy je to ale v některých momentech bohužel přeci jen krapet na škodu. Pokud to vypadá, že se děj začne motat v kruhu a velice dlouho nepřináší dějový vývoj, bude někde něco špatně. Ale není to zase až tak hrozné, aby to celé padalo až do unylé nudnosti. Atmosféra je příznačná vyvíjející se s dějem pozvolna až do dramatického finále. Tvůrci nikterak netlačili na pilu, takže noční můry z toho mít asi nikdo nebude. Absence brutality a krve vyznavače takovýchto filmů zklame, nic tedy pro tyto diváky. Snímek se veze ve své jednoduchosti a přímočarostí, ale není zase až tak špatný, aby se nedal doporučit. ()

fixaman 

všechny recenze uživatele

Horor, který nenadchne ani neurazí. Je to docela slušně řemeslně zpracované i zahrané, lekačky fungují, ale jinak je to něco, na co během pár dní zapomenete. Čistě průměrná záležitost. ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

V podstatě průměrný horor, který se "počal" z velmi úspěšného kraťasu. Bohužel, co stačí náplní na krátký film, nestačí zcela na celovečerňák (byť také relativně krátký). Vyloženě špatné to ale samozřejmě není. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Hra se světlem a tmou skýtá mnoho možností a tady jich je krásně využito do dobře šlapajícího hororu. Sice to asi není nevyčerpatelné téma, ale i tak bych rád, kdyby se Diana tímto snímkem teprve jen rozehřívala. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Pro mě velice milé překvapení! Opravdové momenty překvapení, žádné zbytečné a přehnané "lekačky" a příběh, který měl hlavu a patu. Dokonalé to samozřejmě nebylo, občas se v příběhu objevily drobné nedostatky, které nedávaly příliš smysl, ale velmi oceňuji celkovou nepřehnanost tohohle kousku. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Z Diane jde strach, a jelikož jsem na to koukal sám a při absolutní tmě, tak mi bylo při jejich nájezdech docela ouzko. Dobrý nápad je v Lights Out bohužel nedotažený ve všech myslitelných směrech. I ta atmosféra ve druhé polovině nezvykle krátkého filmu rychle vyprchá, když vlastně pořád pořádně nevíte co, kde a zač. Příběh je zde vyloženě odfláknutý, což je u tohodle bubáka sakra problém. Jako epizoda American Horror Story akceptovatelné, jako celovečerák nikoliv. A herecky kromě dvou dam taky žádná sláva. 40% ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Dalsi z malej skupinky hororov,ktory sa vydaril a vystrasil ma,dobre herecke vykony a postava Diany bola strasidelna,stretnut ju v tme,tak sa poseriem a herecka Teresa Palmer by stala za hriech...:-) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych se dnes večer bál usnout, aniž bych pevně neobjímal svého oblíbeného plyšáka. Každopádně v rámci žánru „lekačky za kačku“, proč ne? Lacinější jednohamka, která však plní, co se od ní očekává. Komorní vypínačovina (neplést s pičovinou) pracující s klišé a nárazovými úleky, která si nehraje na nový Kruh, ale zároveň nedělá vyloženou ostudu svým příbuzným. Přišel jsem, zhasnul jsem, přežil jsem. ()

Související novinky

Rock vs. Superman?

Rock vs. Superman?

12.04.2017

Zvěsti o tom, že se v roce 2019 dočkáme čtyř batmanovských filmů, už byly hlasitě popřeny. Plány DC vesmíru jsou očividně jiné, a jak možná víte, rozhodně počítají s Dwaynem Johnsonem. Rock si… (více)

Reklama

Reklama