Reklama

Reklama

Zhasni a zemřeš

  • USA Lights Out (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (597)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Za poslední dobu konečně kvalitní horor. Sympatická hlavní herečka taky velký plus, stopáž tak akorát, lekačky fungují skvěle, a že jich je taky dost. Příběh je taky super, čekal jsem ke konci na nějaký epický zvrat, který sice nepříšel, ale i tak fajn horor za poslední dobu možná jeden z nejlepších ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dočkal pro mě 100% hororu.Sandberg se po několika schopných krátkometrážích ukázal jako dost možná největší naděje současného hororu a nástupce Jamese Wana, kterému dochází dech, hlavně kvůli druhému Conjuringu, kde Wan nesmyslně tlačí na příběh přepálenou stopáží na úkor strašení.Sandberg dokázal v 81 minutách perfektně, trefně a zcela jednoduše díky pár fotkám, záznamům a pohledům do minulosti vysvětlit vše podstatné a zbytek filmu se soustředil jen na strašení...efektivní a neskutečné strašení.Hlavní potvora je naprosto dokonalá, atmosféra svazující a lekačky infarktové a i když mají neskutečnou kadenci, prostě se neopakují a neomrzí.Každý záběr v rodinném domě je děsivý, i když jen koukáte do rohu pokoje, kde je trochu tma.Všichni jsme se někdy báli tmy, nebo ještě bojíme a tady víte, že tam ta svině prostě číhá, ukrytá ve tmě aby vás z nenadání dostala třeba ze stropu (geniální scéna).Najde se určitě pár chybiček, otazníků a předvídatelnost děje je bohužel taky poměrně vysoká a velice rychle uhadnutelná, jenže...scénář je dobrý, herecké výkony všech skvělé, Teresa Palmer je neskutečná kočka, hlavní příšera nemá obdoby a Wanovu jeptišku strká do kapsy a celé je to podpořené údernou stopáží a vynikajícím zvukem a hudbou.Nemám až na pár drobností k tomuhle hororu jedinou výtku a z kina jsem odcházel velice, velice bledý.Pro mě horor roku, možná i několika let a opravdu přemýšlím nad další návštěvou kina.Pro mě je Sandberg teď tvůrce, od kterého hodně čekám a věřím, že Annabell 2 vyšperkuje, stejně jako pokračování Lights Out.99%. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Dúfal som, že budem s filmom spokojný a stalo sa. Musím priznať, že som mal určité obavy. V prvom rade, keď som uvidel PG-13 rating a v druhom rade, keď tu mala hrať Teresa Palmer, ktorá ma tohto roku skoro absolútne zničila vo svojom The Choice. A vychádzajúc z týchto faktov ma musíte chápať. Ale keď som teraz film uvidel, tak musím povedať, že všetky obavy boli absolútne zbytočné. "Lights Out" je jeden z tohtoročných dobrých hororov, ktoré stojí za to vidieť v kine. Pokiaľ teda nesedíte vedľa hlučného obecenstva, čo sa v poslednej dobe stáva pri hororoch pravidelnosťou. A atmosféru to vie potom dosť pokaziť. Ale o tom nebudem hovoriť. Teresa Palmer je v tomto filme dosť dobrá. A musím priznať, že som jej to aj dostatočne uveril. A aj ostatní podávajú dosť dobrý výkon. Najviac sa mi ale asi páči postava Breta. Je dostatočne pozitívny ale aj vtipný a vie premýšľať v patových situáciach, ako sa z nich čo najlepšie dostať. A funguje to. Záverečné momentky sú dosť dobré a myslím si, že aj vysvetlenie tejto postavy v temnote nie je najhoršie. A myslím si, že keby sa posnažili, tak napriek záveru by tu bol možný sequel. Ktovie ale ako by to dopadlo. Každopádne musím povedať k tomuto filmu, že atmosféra je dobrá, postavy sú dobré, vysvetlenie je dobré a celkovo film podľa mňa funguje. Ak máte radi horory, myslím si, že sa naň choďte pozrieť. Hodnotenie: B+ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nový (americký) Kruh. Po Mame ďalší kraťas natiahnutý na celovečerák a so silným produkčným zázemím (Guillerma del Tora strieda James Wan). Po počiatočnom nadšení (chudák Billy Burke zo Zoo) stupeň nadšenia síce klesá, ale i vďaka rozumne zvolenej, striedmej stopáži nie príliš. Atmosféra, sympatický kasting (až na premúdreného chlapca, ktorý rozpráva ako leporelo s maturitou), vizuálne premakané monštrum, skvelé univerzum (hoci čiastočne kopírujúce thajský Shutter z roku 2004) a z toho vyplývajúce originálne nápady postáv, ktoré bojujú s netvorom (hoci to občas nemá logiku: niekedy ho neodláka ani pomerne veľké množstvo svetla a inokedy stačí v obrovskej temnej miestnosti škrtnúť zápalkou a je fuč). Sranda je, že Teresa Palmer hrala presne pred 10. rokmi v relatívne podobnej (ale kvalitatívne oveľa horšej) Smrtiacej nenávi2ti. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladá rodina sa dostane do problémov, keď sa mentálny stav matky neustále zhoršuje. Tá má už od detstva psychické problémy, ktoré začnú zasahovať aj jej deti. Dcéra sa rozhodla utiecť, lenže strach jej mladšieho súrodenca neustále rastie a ona sa rozhodne pomôcť mu vyhnúť sa desivým zážitkom, ktoré ako dieťa sama zažila. - V prvom rade musím povedať, že mám obrovskú radosť z toho, že dostal pán Sandberg po rokoch práce priestor presadiť sa v USA a k tomu kvalitný rozpočet. Z výsledku však až takú radosť nemám, pretože sa mi zdá až príliš obyčajný. Krásna herečka v hlavnej úlohe, psychické problémy, obrovský dom, perfektné technické spracovanie a k tomu niekolko strašidelných sekvencií, ktorým majú pomáhať dunivé efekty. Pomaly sa mi zdá, že tieto horory, ktoré idú k nám do kín, vyzerajú všetky rovnako. Od tohto tímu, ktorý je na vrchole moderného hororu, by som očakával viac. Každopádne odporúčam každému hororovému fanúšikovi pozrieť si tento pomerne krátky počin. Kto sa lakne, má sa ešte naozaj čomu priúčať, pretože takéto lakačky naozaj nemajú šancu vylakať skúsenejšieho hororového fanúšika. + herečka z Wolf Creek a Warm Bodies + herečka z Demonic + herečka z Mockingbird a Hidden + herečka z Hostel: Part III a The Purge + herec z Annabelle a Outcast + herečka z Attic Panic + herečka z Fire City: End of Days ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Režisér David F. Sandberg je zvyklý si vypomáhat při produkci a vymýšlet nejrůznější způsoby, jak udělat věci jednoduše a levně. Například aby bylo vidět, jakým směrem se bubák dívá, měl mít mírně svítící oči. To by bylo jako vizuální efekt moc drahé, a tak prostě přilepil herečce na oční víčka odrazky. Některé vizuální efekty si ale dělal režisér sám. (Gypaetus)

Související novinky

Rock vs. Superman?

Rock vs. Superman?

12.04.2017

Zvěsti o tom, že se v roce 2019 dočkáme čtyř batmanovských filmů, už byly hlasitě popřeny. Plány DC vesmíru jsou očividně jiné, a jak možná víte, rozhodně počítají s Dwaynem Johnsonem. Rock si… (více)

Reklama

Reklama