Reklama

Reklama

Zhasni a zemřeš

  • USA Lights Out (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (597)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Za poslední dobu konečně kvalitní horor. Sympatická hlavní herečka taky velký plus, stopáž tak akorát, lekačky fungují skvěle, a že jich je taky dost. Příběh je taky super, čekal jsem ke konci na nějaký epický zvrat, který sice nepříšel, ale i tak fajn horor za poslední dobu možná jeden z nejlepších ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Sandberg hororovú atmosféru a napätie proste vie. Stačí kuknúť na jeho kraťasy. To čo fungovalo v nich funguje aj tu, akurát okrem vypätých scén tu musí pracovať s celou dlžkou a príbehom, ktorý nie je zlý, ale v závere dosť odbyty bez nejakej lepšej šťavy. Ale inak fajn, jeden s tých lepších hororov. Možno so Sandberga niečo bude, ak mu bude James Wan produkovať pár filmov. 70% - 3* ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Definoval bych to jako fajnový thriller s prvky hovoru, samozřejmě jako vystřižených z Wanovy dílny. Solidní 80mintová jízda s vnadnou Teresou Palmer, která čelí nebezpečí, ač bolestivě generickému, ovšem patřičně tajemnému a celé je to svižně natočené, má to spád a uplyne to jako voda. Takhle by se měly točit všechny moderní duchařiny, ačkoliv by se občas i mohlo více zatlačit na pilu, ovšem u Lights out je vidět sražení rozpočtu na minimum, takže vlastně spokojenost. Pokud se i nadále bude pokračovat v podobném trendu, rád budu u toho. BTW : Lepší než totožně pojmenovaný kráťas, na který jsem si vzpomněl že jsem ho viděl až po zhlédnutí tohoto, ovšem díky němu vznikl i tenhle film...8/10 ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tak jako Don't Breathe mělo být i Lights Out hororovou událostí roku, minimálně co se hororů komerčních a pro většinového (čti nehororového) diváka týče. A stejně jako Smrt ve tmě je i Zhasni a zemřeš (Satanova noho, to jsou zase český názvy, distributore, distributore, návštěvu s motorovou pilou na tebe) vyloženě průměr- kvituju jakous takous originalitu (nebo aspoň pokus o ni), ale jinak nic, co by vás přinutilo nedýchat nebo aspoň rozsvítit (chápete, snaha o symboliku s originálními názvy, hehe). Ale samozřejmě za všechno může James number Wan, páč tu laťku současných hororů nastavil kurevsky vysoko... ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

"Krátký film Davida F. Sandberga v celovečerním formátu!" ___ Strhující hororový námět, kterému ovšem uškodil samotný scénář. Což bylo na jednu stranu předvídatelné, když tříminutové video roztáhnete na hodinu a půl! ___ Hororoví fanoušci, kteří prahnou po hororové atmosféře plné hlasitých lekaček, milionu záběrů na pokoje a chodby v pusto černé tmě, jež mají nahánět strach a atmosféru, budou jistě spokojeni. Ovšem ti, kteří mají rádi hororovou atmosféru skloubenou s příběhem (viz. The Conjuring 1+2, Sinister, Žena v černém) nebudou nejspíše skákat metr dvacet, jako převážná většina. Každopádně Zhasni a zemřeš (hodně debilní český překlad) své hororové kvality určitě bezpochyby má! Buduje si atmosféru od prvních minut, což se u moderních hororů hodně cení! ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Film je natočen podle úspěšného krátkometrážního snímku Lights out (2013). (machmej)
  • V pokoji Rebeccy (Teresa Palmer) visí plakát skupiny Avenged Sevenfold s jejich nejznámější písničkou "Hail To The King". Režisér filmu David F. Sandberg je jejich velkým fanouškem. (Yoshitsune)
  • Režisér David F. Sandberg je zvyklý si vypomáhat při produkci a vymýšlet nejrůznější způsoby, jak udělat věci jednoduše a levně. Například aby bylo vidět, jakým směrem se bubák dívá, měl mít mírně svítící oči. To by bylo jako vizuální efekt moc drahé, a tak prostě přilepil herečce na oční víčka odrazky. Některé vizuální efekty si ale dělal režisér sám. (Gypaetus)

Související novinky

Rock vs. Superman?

Rock vs. Superman?

12.04.2017

Zvěsti o tom, že se v roce 2019 dočkáme čtyř batmanovských filmů, už byly hlasitě popřeny. Plány DC vesmíru jsou očividně jiné, a jak možná víte, rozhodně počítají s Dwaynem Johnsonem. Rock si… (více)

Reklama

Reklama