Reklama

Reklama

Tajuplný ostrov

  • Česko Tajemný ostrov (více)
Trailer

VOD (1)

Akční film plný dobrodružství, podle klasické předlohy J. Verna. Příběh začíná v době obležení Virginie ve vojenském vězení. Uvěznění vojáci, kteří byli polapeni nepřátelskými vojsky Unie, čekají na svou smrt. Jedinou příležitostí k útěku se stává pozorovací balón. Vojáci, kteří přelstí své věznitele a dostanou se na svobodu, s sebou vezmou jako rukojmí jednoho válečného dopisovatele Unie. Avšak jakkoli se cítí v balónu bezpečně, jejich skutečné problémy teprve začínají. Odváti tisíce mil z plánovaného kursu, musí nouzově přistát na neznámém ostrově. Na ostrově, kde je prostor pro jejich život několikanásobně větší - avšak také o to více nebezpečný! Vězení se jim nyní jeví jako ráj... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Fantastické dobrodružství je sice místy pomalejší, ale staromilcům by to vadit nemělo. Obří krab, pták, včely...asi bych těch potvor nasadil ještě více. Harryhausenovu práci je totiž radost sledovat v každém filmu. Půvabně vytvořená pozadí ostrova, jeskyně s Nautilem a H. Lom, který bohužel moc prostoru nedostal, což je pro mne smutné, ale pochopitelné. Snad jen souboj s krakenem zvládl lépe Karel Zeman (Vynález zkázy), to se dá ovšem odpustit. Jediné mé očekávání se nenaplnilo - v nadzemní jeskyni jsem byl připraven na obřího pavouka...Na zamračený podvečer jako stvořené. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Film s geniální hudbou Bernarda Hermanna a zábavnými (v dobrém slova smyslu) triky Raye Harryhousena. Pro Čechy stojí za zmínku i postava kapitána Nema, kterou ztvárnil Herbert Lom. Jinak celkem typické sci-fi béčko přelomu 50.-60-let s barvitými dekoracemi (interiér Nautilu, svícení jeskyních prostor) a spoře oblečenou dívkou. Příběh žádná sláva. Verneova obsese popisem jak přežít na ostrově je zaměněna za přímočarou akci ředěnou prázdnými dialogy. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Úvod s letem v balonu mě navnadil, zbytek filmu poměrně zklamal. Ano, díky Rayi Harryhausenovi je v něm všechno (doslova) velké - krab, "praslepice", včely... Jenže tentokrát mi to nestačilo. Těšil jsem se na Verneův příběh, který znám z předlohy, a na ten se tvůrci doslova vybodli. Nezachránil to ani Herbert Lom v roli kapitána Nema. Trikově za čtyři hvězdy, ale se vším všudy dvě a půl. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tajuplný ostrov jsem miloval, když jsem byl malý, a pouštěl jsem si ho na videokazetě aspoň tak jednou do měsíce. Neskutečně se mi líbily stop-motion speciální efekty Raye Harryhausena - ostatně jsem jimi fascinován dodnes. Naprosto geniální je v tomto snímku i hudba Bernarda Herrmanna. Ve všech dalších ohledech jde o prvotřídní dobrodružný film se vším, co k tomu patří. A moc rád se k němu vracím. Doporučuji ho jako svou filmovou lásku z dětských let, díky které možná mám dnes tak silný vztah ke kinematografii jako takové. Parádní nostalgie! ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Tam za vodou v rákosí je ukrytý půvabný ostrůvek, po kterém se prohání obří krabi, ohromní kříženci slepice a pštrosa a spousta dalších roztomilých zvířátek a na tomto ostrově si udělá neplánovanou dovolenou skupina vojáků v adaptaci knihy Julese Verna, která zřejmě nebude své předloze moc věrná, protože můj kamarád, veliký milovník předlohy po zhlédnutí snímku hooodně prskal. Mě jako člověku neznalého předlohy se film líbil. Hlavně díky trikům Raye Harryhausena, který tentokrát vytáhl z klobouku hodně barevná stvoření. Ještě se musím zmínit o sice zajímavé hudbě, která je místy skvělá a místy hrubě nesedí. Za zmínku ještě stojí Herbert Lom v roli kapitána Nema, slušná vizuální stránka a správně naivní příběh. Poctivé 4*. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (3)

  • Film je natočen podle románu Jules Verne z roku 1875 „Mysterious Island“. (ARI50)
  • Když jižanští důstojníci uniknou balonem, zastihne je liják nad mraky. (Sinecod)

Reklama

Reklama