Reklama

Reklama

Tajuplný ostrov

  • Česko Tajemný ostrov (více)
Trailer

VOD (1)

Akční film plný dobrodružství, podle klasické předlohy J. Verna. Příběh začíná v době obležení Virginie ve vojenském vězení. Uvěznění vojáci, kteří byli polapeni nepřátelskými vojsky Unie, čekají na svou smrt. Jedinou příležitostí k útěku se stává pozorovací balón. Vojáci, kteří přelstí své věznitele a dostanou se na svobodu, s sebou vezmou jako rukojmí jednoho válečného dopisovatele Unie. Avšak jakkoli se cítí v balónu bezpečně, jejich skutečné problémy teprve začínají. Odváti tisíce mil z plánovaného kursu, musí nouzově přistát na neznámém ostrově. Na ostrově, kde je prostor pro jejich život několikanásobně větší - avšak také o to více nebezpečný! Vězení se jim nyní jeví jako ráj... (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (29)

Lima 

všechny recenze uživatele

Mile naivní a vizuálně poměrně zdařilá dobrodružná podívaná s nezaměnitelným rukopisem trikové legendy Raye Harryhausena. Jednoduché trikové techniky, zadní projekce, malované kulisy a rozpohybované animatrické loutky v podobě obřího kraba, obřích včel, jekéhosi křížence pštrosa a slepice a gigantická chobotnice - to všechno jsou znaky Harryhausenovy práce, jenž je už od dob The Beast From 20000 FAthoms až po Souboj titánů stále neměnná, jasně čitelná a působivá. Verneův román Tajuplný ostrov jsem nečetl, takž nemohu posuzovat, do jaké míry se tvůrci drželi předlohy, ale podívaná je to vkusná a trikově bohatá. ()

lebowski 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zmršená adaptace románu Julese Verna, naprosto bez dějové linie a s nepochopitelně přidanými věcmi (ženy, obří zvířata, podmořské město), která se možná může líbit tomu, kdo knihu nečetl, pro ostatní naprostá ztráta času ()

T2 

všechny recenze uživatele

Ďalšie úžasné sfilmované dobrodružstvo z pera Julesa Verne, výdatne podporené trikmi od Raya Harryhausena, ako bonus tu je kapitán Nemo. Pôsobivé dielko aj po niekoľkých desaťročiach od svojho vzniku. /80%/ ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Tajuplný ostrov? Hmpf. Jak vidím, je potřeba podložit pro nečtenáře, proč touto verzí my čtenáři opovrhujeme. Verneův Tajuplný ostrov je dějově nadupaná oslava industrialismu, tedy jeho nejlepších stránek, a humanismu. Na ostrově se ocitnou progresivní muži (ano, jen muži), a vybudují z nuly technickou civilizaci během velmi krátké doby. Čtenář nenuceně dostane ukázku, jak funguje chemický, stavební průmysl, metalurgie, pracuje se s pokročilými poznatky z energetiky. Trosečníci mají svůj život plně v rukou, kapitán Nemo jim skrytě pomáhá pouze z život bezprostředně ohrožujících nesnází (horečka a nedostupný lék, dělostřelecký útok...). Zde jsou to trapné loutky proplouvající spektáklem, který je převlečená stá kopie Ztraceného světa. Mno. Za ten netajuplněostrovní spektákl a Herberta Loma 3 hvězdy, těsně. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Úvod s letem v balonu mě navnadil, zbytek filmu poměrně zklamal. Ano, díky Rayi Harryhausenovi je v něm všechno (doslova) velké - krab, "praslepice", včely... Jenže tentokrát mi to nestačilo. Těšil jsem se na Verneův příběh, který znám z předlohy, a na ten se tvůrci doslova vybodli. Nezachránil to ani Herbert Lom v roli kapitána Nema. Trikově za čtyři hvězdy, ale se vším všudy dvě a půl. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Fantastické dobrodružství je sice místy pomalejší, ale staromilcům by to vadit nemělo. Obří krab, pták, včely...asi bych těch potvor nasadil ještě více. Harryhausenovu práci je totiž radost sledovat v každém filmu. Půvabně vytvořená pozadí ostrova, jeskyně s Nautilem a H. Lom, který bohužel moc prostoru nedostal, což je pro mne smutné, ale pochopitelné. Snad jen souboj s krakenem zvládl lépe Karel Zeman (Vynález zkázy), to se dá ovšem odpustit. Jediné mé očekávání se nenaplnilo - v nadzemní jeskyni jsem byl připraven na obřího pavouka...Na zamračený podvečer jako stvořené. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Nejvíce jsem byl zvědavý na to s jakými speciálními vizuálními efekty se vytáhne Ray Harryhausen. Všechny zvířecí druhy, které se ve filmu objeví, mají nadživotní velikost a jsou to: ústřice, krab, pták, včely a chobotnice s ulitou. Kapitána Nema si zahrál herec s českými kořeny Herbert Lom. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tajuplný ostrov jsem miloval, když jsem byl malý, a pouštěl jsem si ho na videokazetě aspoň tak jednou do měsíce. Neskutečně se mi líbily stop-motion speciální efekty Raye Harryhausena - ostatně jsem jimi fascinován dodnes. Naprosto geniální je v tomto snímku i hudba Bernarda Herrmanna. Ve všech dalších ohledech jde o prvotřídní dobrodružný film se vším, co k tomu patří. A moc rád se k němu vracím. Doporučuji ho jako svou filmovou lásku z dětských let, díky které možná mám dnes tak silný vztah ke kinematografii jako takové. Parádní nostalgie! ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Tam za vodou v rákosí je ukrytý půvabný ostrůvek, po kterém se prohání obří krabi, ohromní kříženci slepice a pštrosa a spousta dalších roztomilých zvířátek a na tomto ostrově si udělá neplánovanou dovolenou skupina vojáků v adaptaci knihy Julese Verna, která zřejmě nebude své předloze moc věrná, protože můj kamarád, veliký milovník předlohy po zhlédnutí snímku hooodně prskal. Mě jako člověku neznalého předlohy se film líbil. Hlavně díky trikům Raye Harryhausena, který tentokrát vytáhl z klobouku hodně barevná stvoření. Ještě se musím zmínit o sice zajímavé hudbě, která je místy skvělá a místy hrubě nesedí. Za zmínku ještě stojí Herbert Lom v roli kapitána Nema, slušná vizuální stránka a správně naivní příběh. Poctivé 4*. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Četl jsem několik verneovek, ale Ostrov mezi nimi nebyl. Asi taky proto s tímhle filmem nemám žádné větší problémy, kromě některých chyb ve scénáři. SPOILER: Pomalu potopená loď jistě skýtá možnost záchrany alespoň několika pasažérů - nestalo se. Když už zůstali všichni na lodi, proč po jejím vynoření nebyly někde mrtvoly?___Trikově zapadající do technického kontextu doby, 3D grafiku rozhodně nečekejte. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Toto je to správne dobrodružstvo od Julesa Verneho, všetkého trošku, rýchle tempo, občasný vtip a dokonca aj triky sú na danú dobu na slušnej úrovni. U nás je známejšia Bardemova filmová a televízna verzia z roku 1973, ale i tento projekt dokáže pobaviť. Lepší priemer. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Film s geniální hudbou Bernarda Hermanna a zábavnými (v dobrém slova smyslu) triky Raye Harryhousena. Pro Čechy stojí za zmínku i postava kapitána Nema, kterou ztvárnil Herbert Lom. Jinak celkem typické sci-fi béčko přelomu 50.-60-let s barvitými dekoracemi (interiér Nautilu, svícení jeskyních prostor) a spoře oblečenou dívkou. Příběh žádná sláva. Verneova obsese popisem jak přežít na ostrově je zaměněna za přímočarou akci ředěnou prázdnými dialogy. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že je film moc naivní a až moc sladký, rodinný, viz !!SPOILER!! scéna s potopenou lodí pirátů, kde nikdo nepřežije i když do té doby ztroskotání přežili skoro všichni. Ale miluju staré sci-fíčka a ještě víc miluju katastrofáky. Tajemný ostrov je mixem obojího. Příjemní herci, efekty jsou velmi nápadité a na dost vysoké úrovni. Zapomenutý klenot. Vidět to v roce vzniku, u některých scén skoro nedýchám. 70 % ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Úžasný snímek ne jako ty počítačové propadaky ( ja vím učí se ) ale tohle byla nádhera útěk z vězení souboj s obřím krabem vosou a uchvatnou chobotnici s ulitou jo šlo poznat ve filmů že tam sou platná a podobně ale bylo to prostě výborné jen sem čekal obřího pavouka když sem viděl v jeskyni ty pavučiny ale nevadí co mi nesedělo byl muž s ulitou a ponorka,ale budiž výborný film ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Nepodarená verneovka. Knihu som síce nečítal, ale príbeh mi neprišiel ničím zaujímavý a ani nijako originálny. Tie príšerky, ktoré sa občas objavili boli úplne zbytočné a trikovo nezvládnuté. Herci s výnimkou Herberta Loma boli hrozné drevá (hlavne mladý zamilovaný párik). A ide síce o sci-fi a fantasy žáner, ale aj tak tu bolo hrozne veľa nelogickostí, ktoré by sa nemali vyskytovať ani v takýchto žánroch - ako to, že si obyvatelia nikdy nevšimli tie obrovské včely? Ostrov nebol taký veľký a nevšimnúť si trojmetrovú včelu je teda dosť zázrak, keďže tie museli lietať hore dole. A ako vlastne zbierali peľ? Mali niekde aj im prispôsobené obrovské kvety? Lebo s tradičnými kvetmi by si asi moc neporadili. A tá elektrická podvodná zbraň... Asi im nikto nepovedal, že voda je vodivá. :-) Veľmi naivná a odfláknutá rozprávočka, ktorá môže pobaviť len ako guilty pleasure. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vizuálne efektné, podobne ako všetky ostatné filmy dua Harryhausen - Schneer. Verneovka, ktorá je možno ešte lepšia ako samotný román. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Tady by neškodilo trocha toho vernovského purismu. Myslím, že originální příběh je natolik poutavý, že je zbytečné ho neústrojně vylepšovat tím trikovým obludáriem a limonádou. Moc hezký začátek (útěk balónem), ale pak zklamání. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ono to vypadá, že těch triků je zde docela hodně, ale v konečném důsledku je jich bohužel celkem málo, což je rozhodně škoda. Ray Harryhausen by si díky svým schopnostem zasloužil maximum prostoru, ale snímek si to místy hodně zjednodušoval, což je škoda. Je to taková hodně americká verze klasické verneovky. Nebýt nádherných trikových sekvencí, kterých jsem čekal mnohem víc, není snímek opravdu ničím zajímavý, což je neskutečná škoda. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Když se divák dokáže oprostit od toho, že s Vernem to až na pár záchytných bodů nemá nic společného, dostane zábavnou koninu, ve které se pořád něco děje. Scénáristé nacpali do 100 minut tolik akce, že není čas se nudit, natož přemýšlet. A když ještě Beth Rogan dostane slušivý kostýmek... Vlastně jsem si teprve teď uvědomil, jak v knize trosečníci na Lincolnově ostrově vůbec ve svých snech o kolonizaci ani jednou nepomyslí na ženy. V tom je tento film lepší. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Zase jedońou se mi zachtělo vidět poctivý starý gumový monstra pana Harryhausena a dočkal jsem se. Bohužel zbytek filmu už moc zábavnej není. Knihu od Verna jsem četl a to byla zřejmě chyba. Endfield si s ní moc dobře neporadil (spíš se na ní docela vysral) a tak stojí za podívání jen obrkrab, včela, obrpták...no zkrátka Harryhausen :) ()

Reklama

Reklama