Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve městě Blaviken přivítají Geralta nepřátelští obyvatelé a mazaný mág. Království Nilfgaard se rozhodne dobýt Cintru a Ciri vidí, jak se její svět začíná hroutit. (Netflix)

Recenze (145)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Suprová hutná atmosféra na každém rohu, Henry Cavill naprosto fenomenální. Mám výhrady k opravdu osekanému příběhu, ale hádám, že zatím jde pouze o seznamování s hlavním příběhem a tvůrci nechtějí ztrácet čas. Beru. Ale linka Strakuše x Stregobor byla až moc stručná. Kde bylo Tridamské ultimátum, kde byl Caldameyn, co z toho že Geralt Stregobora ve skutečnosti znal a rozhodně ho neměl rád, vážně to chtělo trochu zabrousit do koutů Menšího zla (nicméně chápu, že vecpat 2 rozsáhlé dějové linky do hodinové stopáže jde těžce. Chtěl jsem si nechat v hodnocení rezervu, ale plnej počet musím napálit za akci na trhu, z toho slintám ještě teď. K představitelce Ciri mám trošku výhrady, černej elf taky moc nepřidal, ale co hold, multikulti hýbe světem. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No páni. Nečekal jsem moc, a navzdory všeobecně vysokým očekaváním jsem měl laťku hodně nízko, ale jestli má být Witcher chlouba Netflixu a konkurence velkým konkurenčním seriálům, tak tohle zatím vypadá jako boj Davida a Goliáše. Do očí bijící low budget scény, nudné obsazení a kamera, špatně napsané postavy, chybí mi tam zajímavě uchopené prostředí a přirozené seznámení s postavami. Cit pro látku a trochu zručnosti. Jeden z nejhorších pilotních dílů, co jsem viděl. Mírný optimismus ale přesto zůstává, byly tam určité nadějné záblesky. ()

Reklama

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatim me to nevzalo. Kdybych necetl knihy tak bych se asi nechyt. Nezda se vam to zmatene vypravene? Ten Cavil neni tak hrozny, jak jsem se obaval. Ale stejne me nepresvedcil. Hlas ma super, to jo. Ale jeho muskulatura mi nesedi. To, ze umi hrat jen bradou, bych jeste zkousnul. Ale typove je vedle jak ta jedle. Uvidime, co prinesou dalsi dily. Flintu do zita jeste nehazu. Abych jen nehanil, mame tu lepsi souboj na mece nez v epizode 9! ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní začátek. Takový rozjezd jsem nečekal. Dobytí Cintry, řezník z Blavikenu a postupné seznamování s hlavními postavami. Při masakru parádně natočená bojová scéna - na jeden zátah - což se u seriálů moc nevidí. Prostředí je krásně špinavé, nasvícení přírodní a už došlo i na lehké nahotinky a sprostá slova, která u Geralta nemohou chybět. Kdo si stěžuje, je s ničím nikdy spokojený vocas. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný start ihned vtáhne diváka do děje. Henry Cavil stvárňuje svoji roli dokonale a moc se mi líbilo jak to na závěr natře skupině zbrojnošů, což je dost možná nejlépe zpracovaná bojová scéna vůbec. Bitva v Cintře působila bohužel trochu uspěchaně a stejně tak přípravy na ni, ale hlavní postavy si mě hned získaly, i přes to, že hned umřely. Jinak asi nemám výhrady. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Změněn byl závěrečný souboj. Původně se souboj odehrával přímo na zalidněném tržišti, zatímco finální souboj se odehrával v uličce mezi domy a bez přítomnosti většího množství prostého lidu. Knize odpovídal původní verze souboje, protože Renfri (Emma Appleton) v ní hrozila tím, že dokud Stregobor (Lars Mikkelsen) nevyjde ze své věže, tak bude zabíjet nevinné lidi. (Geralt z Rivie)
  • Při natáčení bojových scén v Blavikenu používal Henry Cavill meč poloviční délky, který mu umožňoval lepší manipulaci se zbraní. Meč byl následně softwarově dodělán do podoby, kterou vidíme na obrazovkách. (Luicy)

Reklama

Reklama