Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 3
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (971)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je to připitomělé, ale takovým tím příjemným způsobem, jakým je připitomělá Xena nebo Hercules (v tomto ohledu by mi nevadilo, kdyby to bylo připitomělé víc). Všechno od legračního hereckého podání Henryho Cavilla (nejlepší využití neexistujícího rozsahu od dob Arnolda) po laciné instagramové filtry je už příliš okaté, abych za to mohl být naštvaný - takže se na tuhle karnevalovou loď dá snadno nasednout a užít si nízkou fantasy v její nekomplikovanosti a naivitě. /// Druhá řada není vůbec připitomělá, naopak se bere smrtelně vážně. Nedokoukal jsem, snižuju hodnocení. ()

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

Dlouhý léta jsem podezíral verbala, že se tuatam překope pikem a v tom nejhorším dojezdu, když už si stáčí do buchny ředidlo a nadrcený marťánky, se nakonec posadí ke kompu a začne si vymýšlet všechny ty šílený nedonošence, co mu údajně píšou. Ale ne, kdepak, ukázalo se, že opravdu existují. Od včerejška se začali kdesi v incestním hnízdě rozmnožovat a klást mi vajíčka do pošty, když jsem ji k večeru otevřel, vyvalila se na mě poctivá kupa smrdutých červivých hoven. Jakpak prej jsem se vopovážil, jóóóhoho, VOPOVÁŽIL!, dát tomu zkurvenýmu Zaklínačovi odpad!? Předem upozorňuju, že ačkoliv mi to rozesralo náladu už v prvních deseti vteřinách, já poctivě dokoukal celý dva díly. Sice jsem byl během toho nerudnej a těhotný ségře jsem na smsku, co chci na vánoce, odepsal, aby na štědrej večer potratila, nicméně bylo potřeba se obětovat, abych měl v hodnocení maximálně čistý svědomí. Naposledy jsem se cítil takhle zoufale nešťastnej u Nabarvenýho ptáčete, odpad jsem udělil po třičtvrtě roce, jak neskutečně mě to debilní hraní vytáčelo. Vadilo mi tam komplet všechno, přesvědčivější herecký výkony by předvedla i mrtvá filcka ve slipech. Zaklínače jsem nečetl ani nehrál, ovšem pokud to bylo určeno pouze vám, blbečci, tak ať mi Netflix laskavě dá čtyři pětky slevu a vy se tím zadavte. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kostýmy (hlavne armády Nilfgaardu) stoja skutočne za 5 korún, skákanie z minulosti do prítomnosti je chaotické a mnohokrát neúčelné, ALE Henry Cavill alias Geralt je veľmi charizmatický, Anya Chalotra (Yennefer) svojou aroganciou a prístupom neskutočne pôvabná a príbeh Witchera ma vtiahol natoľko, že som ho zhltol za dva dni v karanténe (čo je pri mojom pomalom sledovaní seriálov veľmi slušný výkon). Rozumiem kritike a nízkym hodnoteniam, ale naopak aj tým vysokým. Mne Zaklínač sadol a i keď určite nebol dokonalý, teším sa na druhú sériu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„SPER TO ĎAS!…“ /// Úvodní série Zaklínače je napsaná podle prvních dvou – povídkových knih. Asi proto mám dojem, že je vyprávění nesourodý. Prolínají se zde časový roviny a hodně věcí mi docvakne až ve čtvrtým dílu. Příběh je dobrodružnej, občas vtipnej, ale hlavně temnej a místy hororovej (navíc s trochou sexu). Rozpočet kolem 10 milionů dolarů na jednu epizodu je znát. Servírovány nám jsou tři příběhový linie. Jedna je Geraltova, další se věnuje čarodějce Yennefer, a třetí zase královský vnučce Ciri. Nechybí trubadúr Marigold, Arci Mistryně Tissaia de Vries nebo statečný válečník Cahir. Zaklínač Geralt se stejně jako monstra, krve nebojí. Místy je to ukecaný… vlastně se tady mluví celkem dost. Asi proto, že si to můžou dovolit. Baví mě dialogy připomínající knihu. Henry Cavill se mi v roli líbí a i díky němu (a sarkastickýmu humoru) je Geralt zajímavou postavou obohacující žánr fantasy. Parádní je i „jeho“ svět. Plnej příšer, podivných lidí, králů, kouzelníků, nadpřirozenejch schopností a osudu. Určitě se tady budou líp orientovat ti, kteří s ním už měli co do činění. I když se mi to během sledování zdálo zajímavý, teď, na konci mám dojem, že roztrojením hlavní vypravěčský linie, ztratil příběh šťávu. Vizuál i triky moc hezký! Nejste-li ortodoxní vyznavači předlohy a umíte občas přimhouřit (obě) oči, dokáže vás samotář se dvěma meči a v oblečku z kůže, slušně pobavit. Víc jsem se rozepsal TADY. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Povídky o Zaklínači, které psal Andrzej Sapkowski, jsem nečetl. 2.) Neviděl jsem ani tenhle seriál ani film. 3.) Mám v sobě chaos /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jsem spokojenej. Fakt mám předlohu hodně rád a zbožňuju její náladu, témata a - jakkoliv to zní blbě - určitou slovanskou blízkost. A s výsledkem jsem naprosto spokojenej, tvůrčí vedení pevně drží otěže zaklínačské Klepny a výborně servíruje kombinaci povídek a románové série, velmi povedeně míchá časové linie tak, abychom se o postavách dozvěděli dostatek informací a ctí předlohu sice s úctou, ale naštěstí ne přehnanou. Osobně bych sice ocenil více samotného Geralta, ale to dokážu prominout, vzhledem k tomu, že ve druhé řadě nejspíš z obrazovky moc nesleze a konečně se dostaneme na Kaer Morhen. Přidaný děj v čajodějnické škole mě bavil, neb bylo fajn vidět něco nového v příběhu, co dobře znám. Herci jsou perfektně obsazení, hrají co mají, mávají kolem sebe v kombinaci šermu a tance taky obstojně a snad jen Yennefer může budit překvapení a pokud se někomu zbytek castingu nelíbí, nechť začne laskavě srovnávat s knihama, nikoli herním pokračováním (aneb Geralt nenosí plnovous, neb porost na obličeji nesnáší, Triss není zářivě rudovlasá, ale má barvu kaštanovou atd.) ps: Marigold super! ()

Galerie (249)

Zajímavosti (213)

  • Když byl Kim Bodnia osloven tvůrci seriálu, aby si zahrál Vesemira, tak se rozhodl si zahrát i všechny hry, aby nastudoval Vesemirovy schopnosti a vlastně samotnou postavu. (Geralt z Rivie)
  • Spojitost mezi herní sérií, knihy a seriálem. Když se Geralt (Henry Cavill), Ciri (Freya Allan) a Yennefer (Anya Chalotra) setkali ve svatyni Melitelé, Yennefer se zmínila o tom, že mívala jednoho vycpaného jednorožce, který se jí rozbil, a to za záhadných okolností. Hráči třetího dílu „Zaklínače“ si pamatují scénu, ve které se Geralt a Yennefer milují na právě tomto jednorožci. (Geralt z Rivie)
  • Celkem umí zaklínači seslat 7 znamení: Aard, Axie, Heliotrop, Igni, Quen, Somne a Yrden. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama