Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 1
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (971)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Dobře, můžu si tady hrát na člověka, co má odstup a vidí, že kdyby si při každé zmínce slova osud dal panáka, umře během jedné epizody na otravu alkoholem. Mohlo to být ještě promyšlenější v práci s časovými liniemi, aby i běžný divák dokázal dříve než ve třetím díle pochopit, že nejsou paralelní. Určitě se dalo lépe řešit tempo a gradace některých dílů, i tónová konzistence. Jenže tohle všechno je "flaw by design". Sapkowski napsal fantasy soap operu, kde se eklekticky potkává horor, romance, pohádka a kruté podobenství o světě na hraně zkázy. A Netflix k mému obrovskému překvapení natočil zcela věrnou (i když v detailech a narativní linii se odchylující) adaptaci, která je znamenitě obsazená, je vtipná, napínavá i romantická, patřičně jeblá a pro mě vtahující. Že to nemá takovou soudržnost a přehlednost jako GoT a další? Ovšem, tohle je východo a středoevropská tradice tavícího kotlíku kultur, folklórů a hlubokých tradic.Tohle mi už roky chybělo. Seriál, se kterým budu dýchat a o kterém se mi bude v noci zdát. Že se to nestalo vám? No jo, pravděpodobně jste nečetli všechny knížky desetkrát a nedali jste si přezdívku podle jedné z postav. Ale díky seriálu máte taky šanci tomu naprosto propadnout. Skvělá práce a tak nějak tuším, že další série by to mohla ještě pozvednout, protože už se nebude věnovat různým povídkám, ale románové pentalogii. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak myslím, že dohady o tom, či Witcher nahradí alebo nenahradí seriál HoT môžeme s pokojným svedomím uzavrieť. Je jasné, že nenahradí, no rozhodne nie som ani sklamaný. Myslel som si, že Michała Żebrowskeho v role hlavnej postavy nemožno spoľahlivo nahradiť, no ako vidno, autori si dali záležať a našli toho správneho chlapíka. Fyzicky aj charakterovo sa mi to celkom zhoduje s knihami. Dejovo je to podobné ako bola poľská verzia, to znamená, že sa príbeh točí okolo Ciri, no upustilo sa tu od zaklínačových mladých rokov. Tiež tu bolo menej nahoty, resp. skoro vôbec, čo som bol teda prekvapený. Rovnako škoda, že tomu chýbala epickosť deja a lepšia emotívna stránka. Veľa situácií okolo hlavnej postavy som pociťoval dosť odtažito. No jednotlivé súboje boli pekne urobené, aj bubáci (hlavne tá striga) boli fajn, takže na ten slušný nadpriemer to určite stačí. Taká plnokrvná zábava. 80/100 ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou celou 1. sérii. Četl jsem jednu povídku, viděl jsem polský film i seriál, několikrát jsem hrál a dohrál hry. Má největší výtka směruje k neautentičnosti, ty černochy prostě nedávám, to beru jako obrovský přešlap. Když to porovnám s tím polským seriálem, který sice neměl takový rozpočet, výpravu,triky a napětí...ale zato měl lepší herecké obsazení, lepší hudební doprovod a daleko více jsem se sžil s těmi postavami. Je to prostě "moderní" Zaklínač pro dnešní mladé publikum. I přes ty výtky jsem rád, že to natočili a uvidíme co druhá série. S2 17.12.2021 Zase celé série a na jeden zátah v den kdy vyšla :) Líbila  se mi více než první řada. Když jel Geralt s Ciri Kaer Mohrenem, tak mě běhal mráz po zádech a ten konec...tvl..:) Jo a doporučuji se dodívat až do konce, je tam po titulkový teaser :) s3 30.7.2023 teda docela průser :/ a navíc o odchod Cavilla :( ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Kdybych neměla skvělého poradce (syna), tak se v té spleti postav, prolínajících se období a různých souvislostí vůbec nevyznám. Takhle jsem to dala celkem na pohodu (no, jak co a kdy). Fešáckého homoblondýna jsem taky vydýchala (my čarodějky vidíme, tak nějak víc do hloubky) a Sapkowskiho si určitě přečtu, teď už ano. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Hra Zaklínač 2 mě vůbec nebavila, ale protože venku chcalo, tak jsem ji hrál a říkal si, že už nikdy nechci mít se Zaklínačem nic společnýho. No, dneska jsem si koupil hru Zaklínač 3, protože jsem se dva dny zpátky díval na seriál Zaklínač. Seriál mě taky nebavil... no a ten seriál... mě taky nebavil, že. Tak já nevím. Zaklínač je pro mě asi zakletej a seru na to. __ Henry Cavill mi do role vůbec nesedí. Herečky jsou škaredý a celkově jsou tam škaredý lidi. No a protože já jsem dost hezkej... nemám rád škaredý lidi. ()

Galerie (249)

Zajímavosti (213)

  • Spisovatel Andrzej Sapkowski v roce 2023 odpověděl na dotaz, zda dal tvůrcům nějaké rady k seriálu: „Na natáčecím place se mi moc líbilo, ale ne. Možná jsem jim řekl několik nápadů, ale nikdo z nich mě neposlechl. Nikdo mě nikdy neposlouchá. Ale to je normální. Co jsem já? Jsem jen spisovatel, takže jsem nepodstatný.“ (Geralt z Rivie)
  • Anya Chalotra měla problém s nahými scénami, takže jí byla nabídnuta dvojnici na zástup. Když ale viděla, jak by výsledná scéna vypadala, rozhodla se, že potřebuje Yennefeřinu transformaci a její pocity prodat i skrze řeč těla. (Geralt z Rivie)
  • Knižní série „Zaklínač“ se v Anglii a USA proslavila až díky stejnojmenné videoherní sérii. První kniha („The Last Wish“ – „Poslední přání“, 1993) tam vyšla teprve v roce 2007 a poslední kniha („Lady of the Lake“ – „Paní jezera“, 1999) vyšla v angličtině dokonce až v roce 2017. Obvyklé však bylo rychlé vydávání knih v češtině a ruštině. (vojtaruzek)

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama