Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve městě Blaviken přivítají Geralta nepřátelští obyvatelé a mazaný mág. Království Nilfgaard se rozhodne dobýt Cintru a Ciri vidí, jak se její svět začíná hroutit. (Netflix)

Recenze (145)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Suprová hutná atmosféra na každém rohu, Henry Cavill naprosto fenomenální. Mám výhrady k opravdu osekanému příběhu, ale hádám, že zatím jde pouze o seznamování s hlavním příběhem a tvůrci nechtějí ztrácet čas. Beru. Ale linka Strakuše x Stregobor byla až moc stručná. Kde bylo Tridamské ultimátum, kde byl Caldameyn, co z toho že Geralt Stregobora ve skutečnosti znal a rozhodně ho neměl rád, vážně to chtělo trochu zabrousit do koutů Menšího zla (nicméně chápu, že vecpat 2 rozsáhlé dějové linky do hodinové stopáže jde těžce. Chtěl jsem si nechat v hodnocení rezervu, ale plnej počet musím napálit za akci na trhu, z toho slintám ještě teď. K představitelce Ciri mám trošku výhrady, černej elf taky moc nepřidal, ale co hold, multikulti hýbe světem. ()

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznávám, že jsem kdysi tuhle počítačovou hru milovala. Bohužel jsem se ale nedostala více ke knižní předloze. Žánrem je mi tento seriál velice blízký, a i když nejsem nikterak spokojená s výběrem hlavní postavy, přesto jsem to musela vidět. Také bych ráda sama nějak zhodnotila tohoto nového konkurenta Hry o trůny. Klady: Atmosféra je tajuplná správně temná a prostředí dokonalé od krajiny až po město. A i když to hned na začátku nerada přiznávám, i Henry Cavill se zatím jeví jako jedna z těch lepších voleb. Zaklínač je přesně takový nemilosrdný zabiják, jak ho známe ze hry a zatím na veškeré bojové scény je opravdu radost pohledět. Tady je znát náročná příprava a ta se rozhodně vyplatila. Dialogy až na maličkosti ujdou. Zápory: A máme to tu hned na začátku. Nevěděla jsem, jestli jen špatně vidím, nebo je ta příšera opravdu tak umělá. CGI efekty tady udělaly pěkných pár kotrmelců, a to je opravdu škoda. Kde se stala chyba těžko říct, ale vážně mi to občas nepřipadalo jako efekty, na který by v dnešní době měli být tvůrci hrdí. Co považuji za další mínus je vhození diváka do někomu naprosto neznámého světa a nechat ho ať si zkusí si v tom udělat pořádek sám. Ne tak takhle to u mě bohužel nefungovalo. První díl mi přišel jako šílený přeplácaný chaos zatím nedávající valný smysl. Postavy přicházejí a odcházejí, aniž bychom se o nich vůbec něco mohli dozvědět, a to je dost velká škoda. Uvidíme co dál… Hodnocení: (slabší 4*) za slušnou atmosféru a bojové scény ()

Reklama

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu jsem v první minutě, prvního dílu, první série viděl, jak se tvůrci snaží bitku dramatizovat ala "Děcka, pozorte, Geraltovi vypadl meč, bože, on na něj nemůže dosáhnout, ta příšera ho zabije!" Jako vážně? Proč to tam dali, vždyť to působí hrozně pitomě. To jako čekají, že divák si vážně bude myslet, že by se mu mohlo něco stát? O čem by byl zbytek seriálu? Druhý díl o tom, jak se ostatní Zaklínači dozvěděli, že Geralt umřel, třetí díl by brečeli, čtvrtý chystali pohřeb, pátý by byli na pohřbu, šestý by z pohřbu odcházeli... nebo jak? No nic, dál. Uvedení do tohoto světa zatím odfláklé, prostě je tam nějaký Zaklínač a už jich prý na světě moc není a co já jako s tím, když nevím co, kdo, proč, jak. Království tam mají docela fajnové, mají krále, královnu, princeznu, vojsko, ale nemají žádné hradby a vojáky na nich, takže když nějaká armáda vyhraje bitvu na poli, tak si prostě jen tak nakráčí k hlavní bráně, aniž by museli čelit třeba lučišníkům bránícím hrad. Jediný, kdo se tam zmůže na odpor je nějaký borec, co vykouzlí neviditelný štít... ehm... proč vlastně? Pochopím, když by udržoval ze všech sil šít, protože by například měla dorazit nějaká posila, nebo aby získal čas pro princeznu a zraněnou královnu, aby měly obě čas na útěk nějakou tajnou chodbou. Smůla, žádná tajná chodba není, žádné posily, nic, tak k čemu celá ta šaškárna? Jo, chápu, bez štítu by přece vojáci naběhli do hradu, všechno vyplenili, všechny zabili. A díky tomu štítu vojáci o nějakou chvíli později... naběhnou do hradu, všechno vyplení, všechny zabijí... Ano! A co je úplně nejlepší- víte, že je otázkou času, kdy k hradu dorazí armáda, víte, že celé město vypálí a všechny zabijí a víte, že princezna musí přežít a dostat se do bezpečí. Přes to všechno celou dobu - nevím z jakého důvodu - sedíte na prdeli jak pecky, vykecáváte se a TEPRVE až celé město hoří a vojáci jsou už dávno za hradní zdí, necháte, aby princezna uráčeně vystrčila rypák z hradu, nasedla na koně a jela pryč. Uff! To psal přímo Sapkowski, nebo to je práce Netflixu? Jinak je to naprosto výpravné a epické a to až tak, že ve hradě je asi pět poddaných. Působí to jak od Sy-Fy. Většina postav protivných a arogantních. Cavilla mám rád, ale to jeho monotónní mluvení (které asi mělo vypadat tvrďácky a tajemně) mi už po chvíli lezlo krkem. Myslel jsem si, že když neznám knihy ani hry, budu odproštěn od srovnávání a seriál si užiju, ale moc dobře to nezačlo teda. Uvidím další díly, ale tenhle trefně shrnul sám Geralt slovy:" Tváříte se moudře, ale přitom mluvíte nesmysly." ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řezník z Blavikenu je zrozen. Zaklínač je tady a první epizoda o sobě dává rázně vědět. Hned na začátku musím říct, jedná se zdařilý vstup. Henry všem jasně ukázal, že ví co dělá. Nemůžete na jeho výkonu najít negativa. To se ostatně týká i zbytku ansámblu. Vizuální stránka je inspirovala herní sérii, a to není výtka, ale pochvala. Další pozitivum, zejména pro hráče třetího dílu, je hudební podkres. Přijde vám povědomí a budete si ho užívat. Mám jenom jeden problém s první epizodou. Zejména cintránská linka mohla být více prokreslená. Zasloužila by si samostatnou epizodu. Takto bylo dost ztrácená a docela uspěchaná. Úvod se povedl a pokud se i zbytek série ponese ve stejném duchu, máme tady další důležitý, seriálový milník fantasy žánru. 80% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kurva, tak dlouho jsem se na seriál těšil, všem jsem nasliboval, jaká to bude pecka letošního roku, aniž bych doposud viděl jediný trailer a tohle má být jako výsledek? Kdyby to byl posraný jeden prvek... Bohužel, celý díl je složen z nefunkčních prvků. Je jedno, zda začneme u neuvěřitelně laciných efektů (až nezvykle), Cavilla, který je ještě příšernější, než jsem si myslel a Geralta nepřipomíná ani trochu (a není to jen strojeným chraplákem a hmotností o 50 kg vyšší) - borec totálně bez špetky charismatu, který se opravdu hodí snad jen do role prkenného Supermana. Měl jsem velké štěstí, že mám naposlouchaný první díl naprosto úžasně zpracované a skvěle napsané audioknihy (10/10) a třetí díl naprosto boží hry (10/10). Jinak bych byl v rámci děje naprosto ztracen. Celé je to totiž tak nechutně zkratkovité, skáče se od čerta k ďáblu, některé důležité postavy zcela chybí a jejich věty říkají postavy jiné, což působí nedůvěryhodně a směšně. Celý děj je bez dramatičnosti, což je způsobeno zejména tím brutálním osekáním všeho, co jen trošku šlo. Divák je bez šance vytvořit si ke komukoli jakýkoli vztah, tudíž absolutně nemůže fungovat jakýkoli dramatizace, divák nechápe motivace postav a emoce jsou naprosto cizím slovem. Tvůrcům se nepodařilo přenést do seriálu jediné zrnko z naprosto boží poetiky knihy, kde byl poměr kecacích pasáží zdravě vyvážen vůči řežbě. Hlavně slova v knize měla vždy svůj cíl, vždy příjemně gradovala, zhutňovala atmosféru a především DÁVALA SMYSL. V případě seriálu sice zaznívají mnohdy ty stejné slovní pasáže, ale mám pocit, že v úplně nahodilém sledu, kdy je jejich efekt nulový. Cítím z toho snahu uspokojit potřeby popcornového diváka (čti odpornými sračkoidními seriály zdegenerovaného čůráka bez špetky vkusu), namísto snahy o přenesení luxusní knihy na seriálová prkna. Za pravdu mi dává například bezúčelné obsazení několika negrů do naprosto bezúčelných rolí, aby byly uspokojeny rasové směrnice a nikdo se necítil dotčen. Vůbec nechápu, proč byla jako pilot vybrána povídka Menší zlo. Z mého odporného pohledu je toto naprosto debilní a chybné rozhodnutí. Na úvodní (pilotní díl) měla být rozhodně vybrána klasická epizoda s likvidací monstra, aby byl divák jaksi seznámen s hlavní náplní práce a obživy Zaklínače. Politické píčoviny měly přijít do děje až později. Velké zklamání. Chaos, zmatek a všudepřítomná snaha hrát s odfláknutými efekty na efekt, a to na úkor naprosté ztráty duše a poetiky celého díla. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Při natáčení bojových scén v Blavikenu používal Henry Cavill meč poloviční délky, který mu umožňoval lepší manipulaci se zbraní. Meč byl následně softwarově dodělán do podoby, kterou vidíme na obrazovkách. (Luicy)
  • Spolu s Renfrii byla přeobsazena celá její banda, kde původní herce nahradili profesionální kaskadéři. Až na postavu Nohorna (Packy Lee). (Geralt z Rivie)
  • Geralt (Henry Cavill) oplývá schopností sesílat tzv. „znamení“, z nichž jsme v díle mohli vidět Aard (odražení nepřátel) či Axii (uklidňující znamení). (NiWi)

Reklama

Reklama