Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve městě Blaviken přivítají Geralta nepřátelští obyvatelé a mazaný mág. Království Nilfgaard se rozhodne dobýt Cintru a Ciri vidí, jak se její svět začíná hroutit. (Netflix)

Recenze (145)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je vidno, ze na bojovych choreografiach sa podielal i sikovny slovacisko Vlado Furdik a.k.a The Night King. Na suboj Geralta proti presile, ci nasledny duel s Renfri, ktoru zahrala Emma Appleton bravurne, sa s ulubou pozeralo. Pamatam si, ked tajil este ako exkluzivny host z GoT na Istrocone, na com pracuje v Juhoafrickej republike. ;) Inak kostymy, masky a vyprava celkom fajn. Sklamali trochu Nilfgardania. Uvidime, co predvedie vrieskajuca princeznicka a na kolko sa bude scenar odlisovat od deja zo Sapkowskieho knih. Navnadeny som, i ked som cakal viacej... ohnikovu scenu trosku prilis oddalovali. Stale vsak nadpriemer. Odporucam a tesim sa na dalsi diel. ()

Navaran 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapivě se to hodně drží povídek, co do děje, nicméně podání vypadá lacině. A chybí tomu Sapkowského lehkost a humor, bez kterého se z osobitě pojatého fantasy braku stává... inu jen brak. Neodsýpá to a dějová linka Ciri je ale neuvěřitelně rozvláčná a nudná. Hudba je strašlivá. Prakticky jediné pozitivum vidím v choreografii soubojů a, ač ten hezoun není Geralt podle mého gusta, Cavill tu roli poměrně zvládnul. Jinak je to bída, vážení. Lepší zůstat u knížek a her a nekazit si Zaklínače seriálem. ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně je to tady. Knížku jsem přečetl jednu, hry dohrál všechny. Mimo datadisků. Do těch se nějak nemůžu dokopat. Takže je mi ten svět určitým způsobem znám a vlastní. První díl mě dostal přesně tam kde jsem chtěl být. Vtáhl do světa Geralta a já se tou známou částí jeho příběhu nechal krásně unášet. A výběr mezi menším a menším zlem, kdy se nikdy nedozvíme zda zvolil správně... Super byla bojová scéna. Mínus má u mě prostředí v lesích, které na mě působily tak nějak mrtvolně. Celkově ale nemůžu jinak. 90 procent a pět hvězd. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uprostřed série bych to možná hodnotil za 4*, ale na rozjezd to neni zrovna silnej díl - začít tim že na diváka bez kontextu hodim 3 nesouvisející příběhový linky bez jakéhokoliv kontextu nebo úvodu, vůbec nepředstavim ten svět - jako nevim jestli bych se orientoval, kdybych neznal knížky. Plus teda mi tu vadí nějaké "řemeslné" věci jako nehorázný množství close-up záběrů, při kterejch si člověk nemůže ani vychutnat scénu jako celek atp., ale o tom asi spíš pozdějc v komentáři k celýmu seriálu. ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaklínača som síce čítal aj hral ,no stále si nepripadám dostatočne zbehlý v tejto sérii ,aby som mohol posudzovať ako veľmi sa drží predlohy ako skalný fanúšik. Preto to bude len jednoduchý názor na seriál z pohľadu takmer úplného nezbehlíka (čiže to považujte za moju takmer normálnu recenziu ). Na prvý pohľad môžem povedať ,že to bolo dosť pôsobivé ,ale ani zďaleka také ,aby to bolo vynikajúce. Jeden z dôvodov je preto ,že sa seriál nedrží priamočiaro len knihy ,ale mieša si aj prvky hier a pridáva aj svoje nápady ( niekedy mi to prišlo neprehľadné ) ,ale aj ten ,že efekty sú na niektorých miestach k smiechu ( dúfam ,že je to výsada len prvej epizódy ). Prvá sfilmovaná poviedka nesie názov Menšie Zlo ( známa aj pod názvom Řezník z Blavikenu ) je za mňa podarenou adaptáciou nejednoznačnej poviedky. Túto poviedku považujem za kľúčovú pri charakterizovaní Geralta ,pretože Geralt nie je nejaký charakter ako cez kopírku ,no i keď je dosť minimalistický na jeho perfektné vyobrazenie potrebujete mať fess silné nervy ( z toho čo som mal tu česť prečítať a hrať ) a Henry Cavil to zvládol naozaj dobre ( až sa fakt divím ako je možné ,že trápny DCEU Super-Man niečo také dokázal :D ). Inak to ale nie je nič výnimočné. Fandovia budú veľmi spokojní ,ale nové GoT sa nekoná ( ak rátam len prvú epizódu ). VERDIKT : Prvý diel ukázal to ,čo som chcel vidieť - čistokrvné Poľské High Fantasy s poriadne temnou atmosférou ,kde aj hlavný protagonista nie je ani zďaleka taký svätec akého by ste čakali od svojho žánru. Ak to takto pôjde ďalej možno sa Sapkowski dožije aj dobrej prerábky svojich kníh. Teda ak sa nerozhodne preukázať svoju kreténskosť ako pri kauze CD Project Red... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Postava fojta (něco jako starosta nebo rychtář) je oproti knižní předloze ze seriálu zcela vynechána a nahrazena jeho dcerou Marilkou (Mia McKenna-Bruce). (Geralt z Rivie)
  • Původně měl Geralt (Henry Cavill) při závěrečném souboji na sobě svou zaklínačskou zbroj, zatímco ve finální verzi měl jen košili. (Geralt z Rivie)
  • Při natáčení bojových scén v Blavikenu používal Henry Cavill meč poloviční délky, který mu umožňoval lepší manipulaci se zbraní. Meč byl následně softwarově dodělán do podoby, kterou vidíme na obrazovkách. (Luicy)

Reklama

Reklama