Reklama

Reklama

VOD (1)

Šikanovaná a odstrkovaná Yennefer náhodou objeví způsob, jak utéct. Geraltovo pátrání po takzvaném ďáblovi skončí pořádným malérem. Ciri najde bezpečí mezi svými. (Netflix)

Recenze (114)

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady si zaláteřím, ale předesílám, že jde o rozpor mezi mou osobní představou podle knih a představou netflixu. Povídka s čertem je napsaná z části velmi vtipně, rozesmívala mě nahlas. Mrzí mě, že tato Sapkowskeho deviza zůstala opomenuta a obávám se, aby to tak nebylo dál. Navíc čert se mi nelíbil, amatérská maska až běda a ta hrůza, co hraje Yennefer? Tak na tu si budu muset zvyknout. Navíc ji dabuje Issová, ale taková ta vypleštěná, ukňouraná, čili pro mě peklo, ale jistě, můžu si to dát v originále. Marigold se mi taky příliš nepozdává, není sympatický, je fádní, dále postarší čaroděj je zde vyobrazen jako mladý frac, no a ten blackelf v závěru? Nejlépe mi z toho vychází Geralt, kterého bylo v této epizodě zoufale málo. ()

VashCZ

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl mě trochu dostal z varu. Naštěstí tam bylo vyprávění o důležité postavě v sáze, které ještě ušlo. Ale Ciri a Geralt to byl zase úděs. Černý elf, naprosto netaktické chování od zaklínače. Geralt tu dělá jenom šaška, je jako karikatura. Příběh okolo čerta bych jako nezkušený divák vidět nechtěl, protože bylo prostříháno aspoň pět minut, které ho dělají celistvým. uff, snad jiný rejžové aspoň něco poberou v dalších dílech ()

Reklama

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda Zaklínače je úplně jiný kafe. Pravděpodobně proto, že už tady není to šíleně debilní dobytí Cintry, tak Ciřina linka se stala mnohem lepší. Na konci světa je to fantastické trikově udělaný faun byl naprosto skvělý a konečně začali dialogy působit jako v knížce speciálně díky Marigoldovi, který je v seriálu naprosto boží. Jsem rád, že Yennefer narozdíl od Targaryenů má svoje skutečně oči jako v knížce. Myslím si, že pro seriál je dobré rozhodnutí její minulost představit, protože v Posledním přání to byla naprosto otravná hnusná kráva, kterou jsem měl při čtení chuť zaškrtit, takže takhle aspoň seriáloví diváci s ní budou schopní sympatizovat. Moje teorie, že Stregobor bude Vilgerfortz nabírá na relevantnosti, protože narozdíl od knih se objevil mimo povídku a udělat z něj učitele Istredda? No je vidět, že částečně si s předlohou očividně vytírají p*del, což je ovšem na jednu stranu pochopitelné, protože knihy jsou speciálně v posledním díle chronologický bordel. Třeba to s tíměi dívky proměněé v úhoře jako baterie? jsem už úplně zapomněl. Pointa jak se zapsat do historie vynikající. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na scéne sa objavujú Yennefer a Marigold. V epizóde sa Geralt vyskutuje iba minimálne, trápne pesničky v podaní Marigolda (zvolil som český dabing a ľutujem, na druhej strane knihy Sapkowského som čítal v češtine, české titulky boli v Zaklínačovi 3 takže to bola logická voľba) a putovanie Ciri, bieleho dievčatka ktorého pred nebezpečím zachráni Elf - černoch. Áno priatelia, Elf je afroameričan...Netflix, liberál, Spojené štáty a tak ďalej...Zaklínač Geralt v podstate pernamentne dostáva na frak, znamenie v doterajšom priebehu zoslal asi raz, nijako neboli vysvetlené napriek tomu že seriál sa snaží osloviť aj publikom ktoré o Zaklínačoch netuší vôbec nič. Podareným bol úvod, v ktorom "sviňku" kúpi čarodejka za 4 groše, ale za prasiatko si sedliak vypýtal 10 grošov, to bol jeden z mála vydarených momentov epizódy. ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl a ihned hodně slabý, tady se nepovedlo takřka skorem nic. Špatně zpracovaná povídka o Geraltovi a setkání s Elfy, moc velké rozdíly oproti knize a díl to tak podstatně posouvá dolů, Sylván je co se týče masky a CGI naprostý podprůměr, až jsem si skorem říkal, že v polské verzi vypadal lépe a linka s Yennefer, herečka špatná není, jen jí zde a v dalších dílech podstatně zhoršili charakter, což jí jen uškodí. Za pozitivum se zde dá označit Marigold, herec povedený, zpívat umí a postava je vtipná a osvěžující. 3* ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Marigold (Joey Batey) se narodil v roce 1222 a na začátku příběhu je mu 18 let. První série končí, když je mu 41 let. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama