Reklama

Reklama

VOD (1)

Šikanovaná a odstrkovaná Yennefer náhodou objeví způsob, jak utéct. Geraltovo pátrání po takzvaném ďáblovi skončí pořádným malérem. Ciri najde bezpečí mezi svými. (Netflix)

Recenze (114)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

There I go again, delivering exposition. Chvilku jsem se bál, jestli bude Joey Batey jako Marigold (resp. Jaskier) fungovat, ale mé obavy při první odlehčené (z Geraltovy strany nabručené) debatě zmizely. Je přesně takový jaký má být, skvělý protiklad a partner, postupem epizody šlo skvěle vidět jak se mezi nimi utváří skvělá chemie. Dostal jsem tady taky první dávku větších fantasy elementů a musím říct, že jsem ani nevěděl, jak mi něco takového strašně v filmové a seriálové tvorbě chybělo. Ve scéně, kdy se objevil pan s kopyty, jsem se cítil jako malé dítě, které našlo ztracenou milovanou hračku. Kterýžto pocit se při scéně v jeskyni ještě znásobil (výborná hudba!). Vedle počátku spanilých dobrodružství zaklínače a barda oproti první epizodě přibyla jedna dějová linie navíc, která nejen že uvedla na scénu Yennefer (Anya hraje její postupný přerod excelentně), ale taky další zásadní aspekty světa - magii a čaroděje. Poslední část nenásilně podané expozice (důležité hlavně pro diváky nepolíbené předlohou ani hrami) poskytlo pokračování linky s princeznou, kde ji vidíme na útěku a v interakci s dalšími obětmi války. Buduje to svět a buduje to i její charakter. 9/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobre, skúsil som to... a končím. Najväčším plusom je Henry Cavill, ale vlastne ani neviem, či je to hlavná rola alebo len jedna z mnohých. Zaklínačov svet ma vôbec nechytil, nezaujíma ma. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mdlá historka s Geraltem, mdlé pokračování princezniných patálií a asi nejzajímavější, avšak přitom nějaké rozumné logiky postrádající výcvik Jenefer. Výrazně slabší než první díl. Nicméně v kombinaci s prvním dílem si seriál mou pozornost získal a zajímá mě, jak to bude dál. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl je s prvním nesrovnatelný. Dějová linie mladé hrbaté čarodějky mne nijak nenadchla a Zaklínače si našel velice otravný bard. Jediný boj zde skončil dříve než začal. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O poznání slabší a zbytečně překombinovaný druhý díl, který je možná pro znalce předlohy modla, ale pro neznalce docela patálie. Akce minimum, atmosféry sice dost, ale možná až příliš obsáhlý a hluboký svět bez jakýchkoliv berllček a pomocné ruky pro neznalce celého příběhu. Divák se tak ocitá v nezáviděnihodné situaci, kdy občas neví která bije a trochu zoufale tak vyhlíží rozřešení v dalších epizodách. ()

Ruut odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No tak tohle bylo peklo! Co má jako dělat ten, kdo není fanoušek předlohy? To se tu bude stejně nesmyslně hýkat blahem jako u devátých (jedenáctých) Star Wars ? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizóda akoby vôbec nenadväzovala na pilot, ale košatému príbehu a svetu treba nechať trochu času na prepojenie všetkého so všetkým. Sledujeme tri dejové línie, kde je zatiaľ možno ten s Jenefer najvýživnejší a najzábavnejší. Dočkáme sa zopár wtf scén, nie som si istý niektorými maskami, ale v globále ma tento svet chytil. No a záverečný song je skvelý. Aj v angličtine, aj v češtine. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zhlédnutí druhé epizody se definitivně potvrdilo, že první díl nebyl špatný náhodou, nýbrž že se jedná o nepříjemný nastolený trend a je čas se smířit s tím, že se seriál svojí kvalitou ani okrajově neotře o luxusní knihu či hru. Každopádně na své si přijdou hlavně milovníci kuriozit, protože třeba takový negerský elf, to jsem viděl v životě úplně poprvé. Jinak bezesporu ultra nudná epizoda. Lapálie s čertíkem z konopí byly snad nejslabší povídkou z první knihy. Tady to tvůrci navíc osekali, takže to dobrodružství vlastně ani nedávalo moc smysl. Naštěstí si pomaličku a polehoučku začínám zvykat na Cavilla, takže už tolik netrpím. Obecně mám obrovský problém s obsazením rolí, až na zářné výjimky (skvěle zpívající Marigold) jsou všichni úděsní a tak nějak splývají a vůbec nevynikne jejich osobnost načrtnutá v knize či hře, což je kurevská škoda. Lepší jeden kousek. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě zmatek, absurdní a zábavné. Ale víc jak jeden díl jsem si už nepustil. Předpokládám tedy, že je to určeno pro děcka a říkám si, že rodiče musí mít jako já zmatek v tom co to je za postavu, k jaké partě patří , v jakém časovém odbobí jsme , jaký je příběh v pozadí? ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady si zaláteřím, ale předesílám, že jde o rozpor mezi mou osobní představou podle knih a představou netflixu. Povídka s čertem je napsaná z části velmi vtipně, rozesmívala mě nahlas. Mrzí mě, že tato Sapkowskeho deviza zůstala opomenuta a obávám se, aby to tak nebylo dál. Navíc čert se mi nelíbil, amatérská maska až běda a ta hrůza, co hraje Yennefer? Tak na tu si budu muset zvyknout. Navíc ji dabuje Issová, ale taková ta vypleštěná, ukňouraná, čili pro mě peklo, ale jistě, můžu si to dát v originále. Marigold se mi taky příliš nepozdává, není sympatický, je fádní, dále postarší čaroděj je zde vyobrazen jako mladý frac, no a ten blackelf v závěru? Nejlépe mi z toho vychází Geralt, kterého bylo v této epizodě zoufale málo. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, neubral jsem hvězdičku jen proto, že je slovanská fantasy prolezlá černochy, ale i za nudnější děj a trubadúrův nesmyslně moderní sestřih. Henry Cavill mi sice na postavu Geralta vůbec nesedí, přesto mi zaklínač v této epizodě často chyběl. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejslabší epizoda - adaptace vynikající povídky Konec světa se hodně nepovedla. Do toho linka s Yennefer ze začátku nepůsobí moc zajímavě - to nejlepší teprve přijde. Na druhou stranu je písnička Tak dej groš Zaklínači fakt parádní. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak mohli z té nejlepší zaklínačské povídky vycedit tak málo...? Čert a jeho Konec světa je přece něco dokonalého! Na elfy je to momentálně 2x černoch, 1x asiat, 1x hnusný bílý muž. Uspěchané, až moc uspěchané a příběh na tom hrozně moc tratí. Na GoTku lidé milovali příběhovou propracovanost a naprosto odepsali poslední řady za zbrklost a nevysvětlenost. Nechápu tedy přístup Netflixu, který si podle mě vůbec nelibuje ve vyprávění. Marigold celkem slušné, Yen zatím nic moc... „A on, pane zaklínači, není jenom čert, ale zhovadilec zlomyslný a v makovici má, s prominutím, nasráno tak, že kolikrát s ním k vydržení není. Jednou, pane, studnu zasviní, tu pak za děvečkami lítá, straší je, vyhrožuje, prý že jebat bude. Krade, pane, chudým i bohatým…“ ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je průšvih, tak nějak všechno špatně. Teda Marigold ne, ten je výborný, ale jinak hrůza. Linka Ciri je něco neuvěřitelně otravného a nudného, proto je tohle v knihách vynechané. Sapkowski to uměl napsat zábavně, paní scénáristka ne, u ní si dovolím zpochybnit, že knihy vůbec četla, stěží má snad přečtenou wikinu. Linka Yennefer je něco, co v knihách není příliš vysvětleno, jelikož tam je jen jednou z mnoha vedlejších postav. Celé dění v Aretuze je takové přitažené a vcelku pofidérní, neříkám nezábavné, ale je to celé na ten svět podivně naroubované. Ten Istredd no, to je vcelku vycucané z prstu. Jo a Fringilla nejen, že ten její casting naprosto ničí její nejdůležitější motiv, jeji přítomnost v Aretuze úplne plive na logiku světa, ale to nečtenáři samozřejmě nevědí. Geraltova linka je ohavně osekaná povídka Konec světa, která je jednou z mých nejoblíbenějších. To co z ní tady vycucli je prostě směšné, po tomhle fiasku ať netvrdí, že adaptují knihy. Tohle prosím opravdu ne. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na scéne sa objavujú Yennefer a Marigold. V epizóde sa Geralt vyskutuje iba minimálne, trápne pesničky v podaní Marigolda (zvolil som český dabing a ľutujem, na druhej strane knihy Sapkowského som čítal v češtine, české titulky boli v Zaklínačovi 3 takže to bola logická voľba) a putovanie Ciri, bieleho dievčatka ktorého pred nebezpečím zachráni Elf - černoch. Áno priatelia, Elf je afroameričan...Netflix, liberál, Spojené štáty a tak ďalej...Zaklínač Geralt v podstate pernamentne dostáva na frak, znamenie v doterajšom priebehu zoslal asi raz, nijako neboli vysvetlené napriek tomu že seriál sa snaží osloviť aj publikom ktoré o Zaklínačoch netuší vôbec nič. Podareným bol úvod, v ktorom "sviňku" kúpi čarodejka za 4 groše, ale za prasiatko si sedliak vypýtal 10 grošov, to bol jeden z mála vydarených momentov epizódy. ()

Reklama

Reklama